TORNAR

El Consell Comarcal aprova un pressupost que creix en gairebé un 5%

El govern de coalició Junts-PSC defensa uns números ”que incrementen un 10% la despesa social”

politica
Divendres, 20 desembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En la seva planificació per a l'any vinent, el nou govern del Consell anuncia canvis també en la gestió del Campus Motor. Defensen uns números per "millorar l'eficiència i garantir la sostenibilitat econòmica". Els vots favorables del govern, amb Junts i PSC, van decantar la votació, amb el posicionament contrari d'ERC i CUP i l'abstenció de la resta de forces.

La seu del Consell Comarcal, a la Plaça Sant MiquelEl govern del Consell Comarcal de l'Anoia portava al ple de dimarts un pressupost de 14,5 milions d'euros per l'any 2020. La xifra suposa un increment del 4,7% respecte al present exercici 2019. D'aquest creixement, el govern en destaca "una ferma aposta per reforçar i consolidar les mesures socials destinades a recolzar les persones i famílies que més suport necessiten a la comarca".

Subratllen que "la partida que més augmenta és la destinada a serveis socials, que puja prop d'un 10%, concretament un 9,9%, ja que la política social és una de les prioritats de l'acció del govern del Consell" format per JxCat i PSC. En total, seran pràcticament 3,8 milions d'euros destinats a accions i programes que "contribueixen a la prevenció de les problemàtiques socials i a la reinserció i integració de les persones en situació de risc o exclusió social".

En aquests comptes, les altres àrees amb un pes destacat són Ensenyament, que rebrà gairebé 3'5 milions d'euros per la gestió dels menjadors escolars i per les beques de transport i menjador escolar; Medi Ambient, amb una partida 3,1 milions d'euros que "consolidarà la implementació del servei de recollida selectiva porta a porta"; i Promoció Econòmica, amb "1,8 milions d'euros per a seguir gestionant programes i estratègies de foment de l'ocupació com Anoia Activa, Enfeina't, Singulars o Catalunya Emprèn, entre altres". La resta de departaments, com Turisme, Consum, Joventut, Noves Tecnologies o Serveis Tècnics, mantindran una dotació pressupostària similar a l'exercici anterior, al voltant d'un milió d'euros en conjunt.

Josep Llopart, vicepresident responsable d'Hisenda, destaca per la seva part que "el Pressupost reflecteix l'esforç que fa el Consell Comarcal per a donar servei als municipis, el que vol dir donar servei al conjunt dels ciutadans i ciutadanes de l'Anoia. L'increment de la partida d'Acció Social va en aquesta línia, així com les partides d'Ensenyament, Medi Ambient i Promoció Econòmica, que representen el gruix de l'acció política del Consell. I tot això ho fem pensant en el conjunt dels municipis, els grans i, sobretot, els més petits que acompanyem amb diferents programes de suport per a tenir una comarca equilibrada i on hi hagi igualtat d'oportunitats. Volem que viure en una zona o en una altra de la comarca no vulgui dir accedir a més o menys polítiques públiques".

En els comptes del 2020 es contemplen canvis en el funcionament i finançament de determinats serveis. És el cas de l'Escola de Dansa, que es traslladarà al centre cultural Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui mentre el Consell Comarcal estudia una profunda millora de la Casa de Cultura, o el del Campus Motor, que "veurà actualitzat el seu model de gestió per a impulsar la indústria del motor a la comarca". L'objectiu, en tots els casos, és "millorar l'eficiència, garantir la sostenibilitat econòmica i assegurar la quantitat i qualitat dels serveis que es presten".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.