TORNAR

Crida unitària a l’Ajuntament d’Igualada a favor de la manifestació de dissabte

PSC, CIU, ERC i ICV-EUiA demanen la participació dels igualadins

politica
Dijous, 8 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Quatre dels partits polítics amb representació a l’Ajuntament d’Igualada van realitzar, aquest dimecres, un acte conjunt per promoure la participació dels igualadins en la manifestació de dissabte a Barcelona. Amb el lema ‘Som una nació, nosaltres decidim’, la marxa s’iniciarà a les 6 de la tarda des de la cruïlla del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal.

Montserrat Mateu, Joan Torras, Jordi Riba i Marc Castells

A la comarca, Òmnium -Anoia, ERC i CDC organitzen autocars per assistir-hi i ja hi ha força persones inscrites: de moment, Òmnium ja està omplint el tercer vehicle. A Calaf, l'Ajuntament també està organitzant un autocar per acudir a la cita.

En una roda de premsa a l’Ateneu, els representants del PSC, CIU, ERC i ICV-EUiA a la ciutat d’Igualada van voler fer pública la seva posició unitària a favor de la convocatòria. Jordi Riba (PSC), va manifestar el ‘rebuig frontal’ del seu partit a la sentència, que va qualificar ‘d’ofensa a la voluntat i a la sobirania popular expressada pel Parlament i per tots els catalans’. El tinent d’alcalde de l’Ajuntament va dir sobre la sentència que ‘cal acatar-la, però entenem que representa un trencament del pacte constitucional’. Per això va demanar a la població igualadina ‘que secundin la manifestació’, i va dir que la mobilització ha de ser unitària, ‘sense entrar en discussió sobre matisos de cap mena, ja que en el fons de la qüestió estem d’acord’.

Resposta conjunta

Joan Torras (ERC) va dir que s’ha ‘de fer èmfasi en allò que ens uneix, que és el rebuig a la sentència del Constitucional, un tribunal caducat i de qüestionable legitimitat’. Torras va recordar que la seva formació havia votat en contra d’aquest Estatut, però que ‘va ser referendat majoritàriament pel Parlament i el poble català’, per la qual cosa ‘aquest és l’Estatut que tots els partits democràtics hem de defensar’.

Per la seva banda, Marc Castells (CIU), va dir que el seu partit ‘sempre ha pensat que qualsevol modificació de l’Estatut era inacceptable’, i que la sentència ‘ens ha de seguir esperonant a treballar per l’autogovern de Catalunya’. Castells opina que ‘la ciutadania ha d’entendre que el que ha passat és molt greu, i que el país ha de demostrar massivament el seu rebuig’.

Per acabar, Montserrat Mateu (ICV) va fer una crida ‘perquè la manifestació sigui una resposta massiva, ferma i unitària a la sentència del Tribunal Constitucional’. Mateu va dir que ‘cadascú pot anar-hi amb la pancarta que més li interessi’, però que la mobilització social és molt important. Segons Mateu, la sentència ‘exigeix una resposta contundent’.

Espot 'Somniem'

Amb motiu de la manifestació Òmnium Cultural ha creat un espot promocional, dirigit per Lluís Danés, i que compta amb la participació de nombroses cares conegudes de la societat catalana.


9 Comentaris

a

antoni mas

Vilanova del cami

9 de juliol 2010.12:53h

Respondre

correció de la meva opinio anterior erc té dos regirodrs no tres

A

Antoni Mas

Vilanova del Cami

9 de juliol 2010.04:14h

Respondre

En resposta a en Ferriol de Montbui , em molesta molt que es generalitzi en el cas de montubui i vilanova.No cal recordar que vilanova té una representació catallanista de 3 regidors erc , 1 de ciu... Llegir més i 2 iniciativa els verds , una representació socialista de 6 regidors una candidatura apoliticament parlant en el terreny nacionalista de 3 regidors sota el partit díndependents per vilanova front 1 regidor del pp i un de ciutadans.Fent aquest petit croquis de l´ajuntament de Vilanova el que vull expresar es la diversitat d´opinions de Vilanova.Al teu poble Ferriol amb que ens trobem?????.Dit aixo , es incomparable la situacio de Vilanova amb la de montbui on practicament estan vivint en una teocracia totalitaria.Quin es elproblema?Desde Igualada s´estigmatitza a les clases populars(Vilanova del Cami i Montbui)donant per suposat que una gran part de la població es espanyolista.Aixo a Igualada , ciutat clasista per excelencia es una expressio que es dona per fet.Desde el catalanisme i l´independentisme hem comes l´error d´allunyar la idea d´un estat propi dels nouvinguts fa cincuanta anys i avui catalans , per aproparla cada cop més cap els catalns de socaarrel.En conclusió hem de tornar l´orgull de ser catalans a tota la massa de població que avui es troba inmersa en aquesta boragine espanyolista.Dissabte 10 de juliol hem d´ estar units vilanovins , igualadins , montbuiencs odenencs , poblatans per donar resposta aquesta sentencia injusta i avançar tots plgats cap a la independencia del nostre pais-Som una nació , nosaltres decidim

R

Ramon F.

Igualada

8 de juliol 2010.17:44h

Respondre

Estic amb el Farriol, nosaltres a la nostra, els catalans hem de defensar els nostres drets i si creiem que ens els volen prendre donç hem de protestar i deixar-ho ben clar als ulls de tothom, sense... Llegir més pors, amb lema inclòs si senyor!!!: SOM UNA NACIÓ I NOSALTRES DECIDIM

Nosaltres som una nació amb la seva llengua pròpia, les seves tradicions i la seva cultura i ningú, repeteixo ningú, te dret a retalla’ns-ho i si no ens volen, nomes tenen una solució, QUE ENS TREGUIN, que amb molt de gust marxarem, per tant hem d’anar a la manifestació, i hem d’aconseguir que sigui multitudinària perquè tothom ho vegi.
I si alguna persona que viu i treballa a Catalunya l’interessa més mirar el futbol, pitjor per ell, i si després o celebra amb la roja i gualda amb toro inclòs, encara pitjor ja que serà una persona desubicada, una persona que viu en un lloc equivocat, una persona que més tard o més d’ora veurà que viure aquí amb aquest sentiment imperialista, no pot tenir futur

f

ferriol

montbui

8 de juliol 2010.16:12h

Respondre

Trobo demencial i manipulador el que argumentes Sandra Valverde.
Ahira a barcelona van sortir 5000 persones de més de 3 milions de persones. No diguem collonades. De fet van ser molt poques. El PP i... Llegir més Ciutadans tenen a barcelona més de 350,000 vots i tu creus que aquests anaven a animar a alemanya? Creus que aquests no se senten desacomplexadament espanyols? On eres tu l´any passat el dia de la final de la eurocopa? I on eres quan espanya va jugar la final olímpica de futbol a barelona 92?


I que si surten el diumenge a celebrar-ho 20,000 persones. Això no és res, comparat amb els vots que ja treu l´espanyolisme a barcelona...

Aquest espanyolisme hi és, hi ha estat i hi serà. Potser el problema es que sempre mirem a barcelona, quan l´espanyolisme en proporció és molt més gran a igualada.

Igualada. Preocupant? Potser és que no comptem mai que llocs com Vilanova i Montbui són barris amb una població emigrant que ni s´ha integrat ni es vol integrar. No es sent parlar català al carrer a montbui de baix.

Algú espera que aquests sortin amb estelades? Tots aquests són espanyols i espanyolistes i ruc és el que no ho sabia.

I què? Nosaltres a la nostre. Sempre amb les collonades de que faran els altres. Nosaltres tenim una cita a la manifestació aquest dissabte i a mi el que diguin les portades dels mitjans de madrid me la porta ben fluixa.

Si som 1 milió de persones...espanya ja pot guanyar els mundials que vulgui...

J

Jan

Igualada

8 de juliol 2010.15:44h

Respondre

Per 2 Elisa G.T. No se si es tan penós llegir el que dius com
el que a tu et sembla que som tontos i covards els que veiém el futbol,
i a l’ho millor t’has de preguntar si ets tu la que fa rés... Llegir més de
positiu i no d’altre gent que pensa que futbol, només es futbol
independentment dels sentiments per l’ho menys igual o a l’ho
millor més Catalans que sembla que tu vols expresar en el teu escrit,
mesura com t’expresas.

E

Eulàlia

8 de juliol 2010.13:09h

Respondre

Crec que ara hem t’intentar ser optimistes o com a mínim canalitzar les energies en allò que realment és necessari: animar a tothom que podem perquè vagi a la manifestació de dissabte.

I no... Llegir més ho hem de fer per sortir a les portades dels diaris (que també) i perquè se’n faci ressò a les Espanyes (que també) sinó perquè tots ens sentim units i a favor d’una mateixa causa, d’un mateix objectiu, d’una mateixa lluita. Per creure’ns que realment és possible, que som més dels que voldrien.
I no caiguem en l’error de fer una relació en: la gent que anima o mira la Roja, ja no vindrà a la manifestació.Per gustos els colors.

Ara és moment d’alçar-nos i dir el que volem. I dissabte és una fantàstica oportunitat per fer sentir la nostra veu.

A

Albert

Igualada

8 de juliol 2010.11:27h

Respondre

Els del PSC d’Igualada també tenen por, com en Montilla, de dir que Catalunya és una nació. És una llàstima, però quan et manen des de Madrid ...

E

Elisa G.T.

Igualada

8 de juliol 2010.11:06h

Respondre

Penso que la marxa de dissabte ja ha quedat diluïda mediàticament. Diumenge totes les portades de la premsa faran referència a l’històric partit Holanda-Espanya i no pas a si un milió de... Llegir més catalans demana respecte i la independència. Tant se val. L’impacte pot durar 24 hores. Si Espanya guanya el Mundial ningú se’n recordarà. Els catalans som tan pacífics i covards, estem tan dividits, que mai no farem res de positiu...Cal més rauxa, ser més valents. A més, és penós veure que entre tant 3 de cada 4 ciutadans que viuen a Catalunya estaven veient com ”La Roja” guanya a Alemanya...O som masoques, o som tontos, directament.

S

Sandra Valverde

Igualada

8 de juliol 2010.09:55h

Respondre

Segurament hi haurà molts anoiencs en aquesta manifestació, però no ens oblidem de la Catalunya que no es manifesta. La Catalunya que surt a tirar petards quan guanya ”La Roja” no només a... Llegir més BCN, també a Igualada -brutal ahir a la nit el soroll de petards i clàxons de cotxes-.
La Catalunya que va pel mig de Barcelona amb samarretes i banderes espanyoles. Això fa 20 anys era impensable. Ara hi ha un espanyolisme desacomplexat que va guanyant terreny i que cada vegada copa més aspectes de la nostra societat. Per què passa això ? No ho entenc gaire, però em sembla que a una part de la societat se li’n refot ”l’oasi català” que ja és inexistent.
Crec que els polítics cada cop estan més allunyats d’una part molt important de la societat i es quedaran sols. A aquest pas, molta de la gent que veurem dissabte a la ”mani” seran els que estiguin aprofitant les rebaixes, i que, l’endemà, trencaran rècords d’audiència veient a la ”Roja”. I no ens enganyem que molts dels que celebren els èxits del Barça a Canaletas o dels que es manifestaran dissabte a BCN per defensar l’orgull català són fills d’espanyols, marroquins, senegalesos, argentins...Però també n’hi ha molts d’aquests que no sentiran mai Catalunya com la seva terra real.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.