TORNAR

El Consell d’Alcaldes de l’Anoia es va celebrar a Montserrat

Infraestructures viàries i electricitat centren la jornada

politica
Dimarts, 6 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Consell d’Alcaldes, que va tenir lloc dimecres passat amb la presència d’una vintena d’alcaldes i regidors, va celebrar-se de manera extraordinària a Montserrat. Amb això el Consell Comarcal volia 'reivindicar' la part de muntanya que pertany a l’Anoia, concretament al municipi de El Bruc, que es de gairebé el 25%.

Foto de família dels participants al Consell

La jornada va tenir un caire de treball i cultural. Així, tots els assistents van trobar-se a les 10h del matí a Monistrol de Montserrat des d’on, acompanyats per Josep Sinca, director general de la Fundació Abadia de Montserrat, van agafar el cremallera que els va portar fins al Monestir.

El temes tractats van ser el Pla Especial d’Incendis Forestals que va comptar amb la presència de Carles Llussà, director del Serveis Territorials de la Catalunya Central, el Pla nacional d’impuls de la seguretat TIC a càrrec de Jordi Batlle, responsable de ciutadania i administració local del CESICAT, la compra agregada d’electricitat a través del Consorci de Desenvolupament Local de l’Agència Catalana de Municipis que va ser comentat per Anna Mochales, cap dels serveis jurídics de l’ACM i va tancar la sessió, el director general de carreteres, Jordi Follia, que va explicar l’estat de les infraestructures viàries a la comarca.

Seguidament els representants anoiencs van ser rebuts pel Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, que va els donar la benvinguda a l’Abadia i va felicitar a l’ens anoienc per la iniciativa de realitzar el consell d’alcaldes a Montserrat.

Conveni entre el Consell i Montserrat

També es va aprofitar la visita per signar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de l’Anoia i la Fundació Abadia de Montserrat, 2025. El conveni té per finalitat ajudar a l’Abadia a mantenir, promocionar i fomentar tots aquells valors més propis del Monestir i del Santuari, com són ara els socials, culturals i els ecològics en benefici de les persones o entitats.


4 Comentaris

r

rack

7 de juliol 2010.11:19h

Respondre

En primer lloc, em va semblar adient fer una aportació en el sentit que ho vaig fer sense cap mena d’interès que afegir una mica d’ironia a la cosa, que tal com està....

En segon lloc, merci... Llegir més Xavi per la teva apreciació. Ho agraeixo

Respecte a Ca.Al.Ca.Mi, és obligatori saber el càrrec que desenvolupa actualment l’anterior Alcalde de Piera? No estic tan posat com sembla ser ho està vosté. Ho sento no estar a l’alçada de les seves circumstàncies.

Potser que com l’actual estarà molt ocupat li delega al Vicepresident del Consell Comarcal la representació de Piera en aquest tipus d’actes i reunions que suposo desprès de 16 anys com alcalde, el sr. Guixà n’estarà acostumat i així, de quan en quan rememora el tema

C

Ca.Al.Ca.Mi

Òdena

7 de juliol 2010.00:05h

Respondre

Vostè, Sr rack, com a bon pierenc, segons es desprén del seu comentari...hauria de saber que el Sr Guixà és Vicepresident del Consell Comarcal de l’Anoia i és per això que també assisteix... Llegir més als Consell d’Alcaldes...salut!

X

Xavi

6 de juliol 2010.23:59h

Respondre

En el Consell d’Alcaldes també hi participen els Consellers del Consell Comarcal. La persona a qui et refereixes és Conseller Comarcal.

r

rack

6 de juliol 2010.10:34h

Respondre

Ves per on, o la reunió es va fer fa tres anys o s’ha donat un nou canvi a l’alcadia de Piera, ja que el que apareix és l’antic alcalde i no l’actual.

Qunies coses oi?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.