TORNAR

Decidim demana la publicació de tots els números dels càrrecs municipals

Castañé critica que l’Ajuntament subscrigui una operació creditícia amb el Banco Santander

politica
Dimecres, 3 agost 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La confluència d'esquerres acusa al govern de CiU que en una votació del darrer ple "s'aprovés deixar fora d’aquesta difusió pública obligatòria, per exemple, la quantia de comptes anuals i dipòsits bancaris, la mitjana de saldos anuals o el valor de les participacions i/o accions de participació en societat de tot tipus de les persones afectades en l'apartat de patrimoni". Creuen que vulnera els mínims de la Llei de Transparència.

Decidim lamenta "les limitacions que ha posat el govern de Convergència per a no publicar tots el números de regidors i càrrecs directius de l'Ajuntament d'Igualada". Afirmen que el govern local diu que és per respecte a la llei de protecció de dades de caràcter personal. Però per la plataforma de confluència d'esquerres no deixa de ser "una argúcia per a complir sota mínims la Llei de Transparència", quan considera que Igualada hauria de ser capdavantera en claredat, de veritat.

Darío Castañé, portaveu de DecidimAixí, entenen que es demanava "la publicació de les dades del registre d'interessos de béns patrimonials i d'activitats, i causes de possible incompatibilitat", d'acord amb la Llei de Transparència i que el govern va votar per excloure de la difusió pública aspectes com "la quantia de comptes anuals i dipòsits bancaris, la mitjana de saldos anuals o el valor de les participacions i/o accions de participació en societats". El representant de la plataforma, Dario Castañé, aclareix que "som favorables a la publicació activa de les dades, però considerem que cal donar un pas més enllà". El regidor demana que "si hi ha cap problema en publicar-les, farien bé en explicar la raó, doncs és increïble que s'amagui informació sobre diner públic".

Castañé insisteix que "ja que les dades a publicar són salaris d'entitats públiques o amb capital públic, no hi ha motiu per a ocultar-los". En aquest sentit, prega que "no ens limitem a complir amb el mínim, Igualada ha de ser capdavantera també en transparència". En el mateix ple, es va abordar una operació de tresoreria amb el Banco Santander. Una operació que tot i que Decidim coincideix en considerar avantatjosa per a l'Ajuntament i tota la ciutadania, no deixa de ser amb una de les entitats bancàries "amb què precisament la PAH ha combatut al carrer i a totes les institucions possibles". Castañé posa de manifest "la contradicció que això suposa". En general, sobre les diferents operacions amb bancs i caixes que l'Ajuntament acorda, diu que "ja sabem que és la millor oferta possible, la que menys càrrega suposa a la butxaca dels igualadins i igualadines, però siguem conscients que li continuem fent el joc a les entitats bancàries que desnonen i que en la seva majoria hem rescatat de les nostres butxaques". "Cal cercar alternatives, sempre que sigui possible", afirma.


4 Comentaris

dariocc

Dario Castañé

Igualada

29 d'agost 2016.23:59h

Respondre

Responc tard però crec que és necessari aclarir una cosa: el que es va demanar des de Decidim era incloure l’import dels sous que els regidors rebin en entitats públiques o amb capital... Llegir més públic.

Són diners públics, per tant, han de ser publicats. En cap moment s’ha demanat publicar les declaracions de béns privats dels càrrecs electes, només les retribucions d’origen públic.

Respecte a l’operació de tresoreria, reiterar el que vàrem dir. Entenem que sigui la que menys repercussió tindrà a les arques municipals, però voliem fer notar que continuem treballant amb bancs que desnonen sense gaire problema. És a dir, l’alternativa és procurar treballar amb entitats que no desnonin.

J

Jaume rdguez enrich

4 d'agost 2016.00:18h

Respondre

M uneixo al comentari del Juan.

M

Maria Ll.

Igualada

3 d'agost 2016.18:57h

Respondre

El primer que hauríem de concretar es que volem ser, ciutadans informats o xafarderes i en aquest cas estic totalment d’acord amb en Juan

Pel que fa operació de tresoreria, vostè mateix Sr.... Llegir més Castañé diu que la que es va fer es avantatjosa per a l’ajuntament i tota la ciutadania i desprès continua afirmant que ja sap que és la millor oferta possible, la que menys càrrega suposa a la butxaca dels igualadins i les igualadines. Dons que vol que facin, que ho deixin córrer o que en signin un altre amb algú altre que no sigui un banc encara que això suposi pagar molts més interessos als igualadins i les igualadines.

A vegades Sr. Castañé, un s’ha de mullar i no val dir que fer una operació amb un banc encara que sigui avantatjosa es contradictori, o que cal cercar alternatives sempre que sigui possible. Hi ha alguna alternativa possible Sr. Castañé, vostè en pot donar alguna....., dons miri si no en sap cap i aquesta vostè mateix diu que és la millor no entenc que la critiqui.

La crítica Sr. Castañé es pot fer sempre amb confrontació d’idees i propostes, però si vostè no te cap proposta alternativa tampoc hi pot d’haver crítica possible

J

Juan

3 d'agost 2016.14:58h

Respondre

Soc absolutament contrari a que las declaracions de béns dels politics sigui pública. Es un dret a la intimitat inqüestionable. . Si que els politics facin declaracio jurada en un sobre lacrat i... Llegir més identificat en el registre i sols si existeixin imputacions fer.lo públic per ordre judicial.
I tambe per allo de feta la lley feta la trampa i molts ho pasan a familiars directes.
Si que soc favorable a fer public sous i tota mena de ingressos.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.