TORNAR

Decidim Igualada demana una neteja a fons de la llera del riu Anoia "abans de pensar en Vies Blaves"

Darío Castañé també insta, en matèria urbanística, a repensar la reforma del carrer dels Esquiladors

politica
Dijous, 29 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El projecte de les Vies Blaves ha rebut aquestes darreres setmanes un nou impuls amb la presentació del seu pla director urbanístic. Amb tot, una de les formacions polítiques presents al ple igualadí, Decidim, criticava en la darrera sessió que no es pot parlar d'un projecte d'atractiu turístic "sense netejar a fons la llera del riu Anoia".

A propòsit de l'aprovació del conveni de l'aprovació de les Vies Blaves que es va votar aquest dimarts al ple, el grup municipal de Decidim Igualada emetia un comunicat on lamenta la situació de degradació del riu Anoia. El portaveu Darío Castañé criticava que "el conveni no suposa cap dotació econòmica per arranjar la llera del riu". La confluència d'esquerres remarca la necessitat de netejar la llera del riu Anoia. En una línia similar es va expressar també la CUP: la regidora Eva Pedraza assenyalava que "no hi ha un projecte ecològic que acompanyi a les Vies Blaves".

Un dels paratges que Decidim assenyala com a descuidatsDecidim lamenta que "no s'aclareixi si es netejarà la llera". Castañé va insistir durant la sessió en "la presència en alguns punts del riu de tovalloletes higièniques que semblen aparèixer quan hi ha un sobreeiximent al clavegueram per pluja forta. Han posat en dubte el manteniment del riu per aquest tipus de residus i altres problemes, com la invasió de canya o les olors". Des de l'assemblea de la confluència d'esquerres afirmen que "si ha d'esdevenir un atractiu turístic de la ciutat, aquesta no pot estar al costat d'un riu mal cuidat i brut".

El carrer Esquiladors

En matèria urbanística, Castañé va manifestar al ple que "el model de Decidim Igualada es basa a centrar la mobilitat urbana, amb perspectiva de gènere, al voltant del vianant". En aquesta línia han plantejat que haguessin preferit que el carrer Esquiladors hagués estat reformat en plataforma única. Consideren que les voreres que s'hi faran, de cantonada esbiaixada, encara representen un obstacle difícil per a les persones amb mobilitat reduïda.

 


3 Comentaris

M

Maria

Igualada

1 d'abril 2018.11:53h

Respondre

Jo proposo, primer de tot, realitzar un màster de civisme i educació fonamental a tots els igualadins/es que falta els hi fa. El gran problema és crònic i sobrepassa a tots els nivells.... Llegir més L’educació comença a casa, i en aquesta és on s’aprenen els valors reals.

p

pepe

29 de març 2018.12:15h

Respondre

Molt correcta, la iniciativa, el govern municipal, sempre comença la casa per la taulada.
ells sols buscant la foto. ( pagant sempre els mateixos)

J

Josep

Igualada

29 de març 2018.08:45h

Respondre

Soc un que paseja pels camins de la llera del riu i estic d’acord que part del riu mereixen un arrenjament i neteja,i despres un bon manteniment ja que que s’ignaguran moltes zones verdes i... Llegir més despres cauen en la seva deixadesa

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.