TORNAR
PUBLICITAT

ERC demana al govern "sancionar els bancs que tenen immobilitzats uns 300 pisos buits" a Igualada

Conill insta a Castells a que ”utilitzi aquesta possibilitat” i que ”faci habitatge social”

politica
Dijous, 21 gener 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Enric Conill, portaveu d'ERC, retreu a l'Ajuntament que "en deu anys el govern municipal no ha generat ni un sol pis de lloguer accessible a la ciutat". El primer grup de l'oposició alerta que "segons el portal immobiliari FOTOCASA, Igualada és una de les ciutats on més van pujar els preus del lloguer".

La formació republicana afirma que els ajuntaments poden, segons la llei, "sancionar econòmicament als bancs que tinguin pisos buits" i emplacen al govern igualadí que ho faci. Indiquen que "hi ha 2.000 pisos buits a Igualada dels quals 300 en mans de bancs" i demanen "que se'ls sancioni per tal de convertir-los en pisos de lloguer accessible".

ERC considera que "actualment l'accés a l'habitatge a Igualada és un problema greu que sembla no ser una prioritat per l'alcalde", assegura el portaveu Enric Conill, ja que en deu anys el govern municipal "no ha generat ni un sol pis de lloguer accessible a la ciutat". En aquest sentit Conill recorda que "durant anys hem reclamat al govern que generi pisos d'habitatge social a través d'ajudes per la rehabilitació de pisos buits, però no s'ha fet absolutament res".

Recriminen al govern que "a Igualada no es fan polítiques de rehabilitació per generar pisos de lloguer accessible, en altres ciutats ja s'estan aplicant mesures i ordenances municipals de verificació d'habitatges buits de diferents tipus". Posen d'exemple municipis Santa Susanna, "que generarà 30 habitatges de lloguer social per a joves", Sant Vicenç de Castellet, que "bonificarà el 50% de l'IBI als habitatges que es destinin a lloguer social" o els ajuntaments "de Granollers o Cubelles, que han negociat amb la Sareb la cessió de pisos per a destinar-los a habitatge social".

Enumeren els casos també de Terrassa, Manresa, Sabadell o Reus "que ja ha anunciat sancions de 4.500 euros als bancs amb pisos buits i Salt ha signat la compra de 33 pisos buits per destinar-los a ús social. El món municipal està fent la feina a molts llocs" i asseguren que "el mateix govern municipal d'Igualada ha incomplert diversos acords del ple en aquesta matèria, com ara l'elaboració d'una diagnosi d'aproximació a la necessitat d'habitatge assequible i de lloguer social, un Pla Local d'Habitatge, l'adhesió al Fons d'habitatges de lloguer destinats a polítiques socials de Catalunya, l'elaboració d'un cens municipal d'habitatges desocupats o l'any 2018 ja es va aprovar una moció que emplaçava al govern a sancionar els bancs i en el darrer ple es va tornar a aprovar".

Enric Conill i ERC proposen, doncs, "sancionar els bancs que tenen pisos buits a la ciutat. Una mesura que no capgira ni molt menys el problema de l'habitatge, però que amb voluntat de trobar solucions podria ser un bon inici per encarar una problemàtica com aquesta". Conclouen que "tenim constància que el govern ha iniciat, malgrat els retards, una avaluació de l'estat d'aquests pisos. Ara en demanem una acceleració i priorització. No podem demanar sacrificis a la ciutadania en plena crisi, i mirar cap a l'altre costat davant els abusos de poder de la banca i els fons voltors".


1 Comentaris

t

toni

igualada

24 de gener 2021.15:18h

Respondre

Una pregunta ??? Aquest Sr.Conill , es le mateix que quan es va presentar per alcalde esta hiper actiu, després va desaparèixer del mapa i ara torna a remenar la cua en periode pre, pre electoral ?... Llegir més , o es un altre ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.