TORNAR

El Parlament dóna llum verda a les subvencions per al foment de l'ocupació a l'Anoia

politica
Dijous, 14 gener 2021. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El territori podrà optar a un milió d'euros en ajudes, gestionades pels ajuntaments i el Consell Comarcal. A més, el Govern prepara una línia d'ajuts per a les cases de colònies i albergs afectades pels tancaments.

La Diputació Permanent del Parlament català ha donat el vistiplau a la convalidació de la línia de subvencions per fomentar l'ocupació a la Conca d'Òdena i al Segrià per un import total de 2,5 milions d'euros, segons l'ACN. Prendrà forma en un paquet d'ajuts del Servei d'Ocupació de Catalunya, que gestionaran ajuntaments i consells comarcals. La regió de l'Anoia podrà optar a un milió d'euros, la ciutat de Lleida a 1,25 milions i la resta del Baix Segrià a 300.000 euros.

La Diputació Permanent, en una sessió d'aquesta setmana FOTO: ACNChakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies en funcions, defensa que aquests plans d'ocupació a la Conca d'Òdena i de Lleida "pretenen generar llocs de treball en aquests territoris que han patit un confinament més sever que la resta del país", després que el Govern decidís tancar-les perimetralment per combatre l'expansió de la covid durant el mes de març i de juliol, respectivament. Eren comarques que, abans de la COVID-19, tenien "una taxa d'atur superior a la mitjana catalana". El Homrani destacava que amb aquest decret s'impulsa una nova estratègia segons la qual són les administracions del territori els que implementaran i elaboraran aquests plans amb l'acompanyament del SOC. L'oposició criticava al Govern al respecte d'aquestes mesures per l'Anoia i el Segrià i les titllava de "pedaç".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.