TORNAR

La llista de la CUP té als anoiencs Aleix Auber i Meritxell Baqué a les posicions 20 i 23

La CUP posa en valor el bagatge de la tasca municipal dels representants de la comarca a la llista

politica
Dijous, 14 gener 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'ex batlle de Capellades i l'actual batllessa de Vallbona d'Anoia, els anoiencs més ben situats de la llista de l'esquerra independentista per a les eleccions al Parlament. A la candidatura hi apareix el masquefí Carles Bou i repeteix Susana Moreno, regidora capelladina, aquesta vegada com a suplent.

Quatre anoiencs figuren a la llista cupaire per als comicis que -si el coronavirus ho permet- es faran el 14 de febrer. L'esquerra independentista subratlla el component municipalista de la seva candidatura: "són el pilar fonamental del projecte de la CUP, aspecte que encara s'ha reforçat més amb l'aliança amb altres candidatures municipalistes i d'esquerres com Guanyem. Amb la presència de les candidates anoienques, totes elles provinents del món municipal, la CUP vol posar en valor l'experiència institucional i la gestió d'aquells ajuntaments en els que la formació anticapitalista ha assumit responsabilitats de govern". Els més ben situats són Aleix Auber, batlle de Capellades de 2015 a 2019, i Meritxell Baqué, batllessa de Vallbona des de fa dos anys. Auber és al lloc 20 i Baqué al 23.

És altament improbable que assoleixin l'escó, per bé que les previsions assenyalen un important augment dels vots a aquesta candidatura. El seu límit històric són els nou representants de 2015 i ara compten amb quatre diputats. Un altre representant del món municipal anoienc a la llista és Carles Bou, a la posició 43a. El regidor de Masquefa fa uns mesos que és a l'Ajuntament però té una llarga trajectòria d'implicació en els moviments socials i en els darrers anys ha estat membre de la "Plataforma pel Tancament de l’Abocador de Can Mata".

La CUP subratlla que "experiències com la de Capellades o la de Vallbona d'Anoia són un clar exemple de que allà on s'han implicat en la governabilitat, s'ha avançat en la defensa dels drets socials, de la participació ciutadana i amb el compromís independentista". A banda de la presència d'Auber i Baqué, l'actual regidora de Capellades, Susana Moreno, també ocuparà un dels llocs a la llista com a suplent. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.