TORNAR

ERC escalfa el ple monogràfic amb una campanya on parla de "2.000 pisos buits" a Igualada

El govern de Junts qüestiona les dades que aporta ERC

politica
Dilluns, 7 juny 2021. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimarts al vespre es farà un ple monogràfic i extraordinari sobre habitatge, impulsat per ERC Igualada i Poble Actiu. Els dos grups presentaran 20 propostes per generar "pisos de lloguer accessible a Igualada". 

Els republicans han posat en marxa una campanya amb el lema 'Aixequem el cap' la vigília del ple monogràfic sobre l'habitatge. Una campanya on demanen a la ciutadania "mirar els milers de pisos buits i degradats que hi ha a la ciutat" i denuncien que "el govern de Marc Castells no ha fet res en deu anys". Els cartells que han col·locat a diversos punts de la capital anoienca parlen de "2.000 pisos buits".

Segons ERC "moltes altres ciutats similars a Igualada han dut a terme polítiques d'habitatge per tal de revertir situacions similars i ho han aconseguit". Els republicans exposen que "moltes de les nostres propostes són accions que ja s'estan duent a terme a ciutats com la nostra, a tot arreu s'han posat les piles per donar resposta a una demanda creixent de falta d'habitatge mentre que a Igualada es va tard. Es nega el problema i no s'està fent el que toca fer".

Entre les propostes que es posaran sobre la taula en aquest ple, hi ha "licrement de les ajudes per pobresa energètica, un pla de lloguer jove per facilitar l'emancipació dels i les joves, una línia d'ajudes per a pagaments de fiances de nous lloguers, una línia d'ajuts per a la rehabilitació d'habitges buits i degradats, exempció del pagament de l'IBI si es posa el pis a lloguer accessible, encariment del 50% de l'IBI i sancions per a entitats bancàries que tinguin pisos buits, forçar a bancs a posar els pisos a lloguer per aquella gent que està en risc de quedar-se sense habitatge".

Per la seva part, el govern de la ciutat, que aquest dilluns presentava un acord amb Aigua de Rigat per sumar pisos a la borsa d'habitatge (es faran amb una inversió d'un milió d'euros de la companyia) posa en dubte les xifres que esgrimeix Esquerra, dels 2.000 pisos buits, i augura que "durant el ple hi haurà sorpreses" perquè "no sabem d'on treuenm aquestes xifres".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.