TORNAR

ERC planteja un projecte de cultura allunyat del "personalisme que hi ha hagut fins ara"

Aquest dissabte al matí van presentar les propostes electorals en àmbit de cultura i al vespre, la formació va celebrar l’acte central de la campanya

politica
Diumenge, 17 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En plena campanya electoral, aquest ha estat un dissabte intens per a ERC Igualada. Al migdia, Josep M. Palau, Carolina Telechea i Lluís Segura van presentar als Jardins de l'Ateneu el programa electoral en àmbit de cultura; a les 5 de la tarda, va tenir lloc un cafè-col·loqui amb l'eurodiputat Josep M. Terricabras i a les 9 del vespre, la Plaça Sant Miquel va acollir l'acte central de campanya electoral.

Carolina Telechea, Lluís Segura i Josep M Palau, durant la presentació

A la presentació del programa electoral en àmbit de cultura, Lluís Segura va explicar que des de la formació veuen essencial que cultura i joventut vagin interrelacionades. Segura va detallar que la principal proposta d'ERC passa per refer el pla d'acció cultural, "volem fer un estudi global, analitzar el contingut que tenim a la ciutat i agrupar-lo", "a través d'aquest pla volem ordenar i dinamitzar espais i que el pla esdevingui un eix vertebrador de la cultura al municipi". Al seu torn, Telechea va assegurar que la cultura ha de començar des de les escoles, "és essencial generar inquietuds als infants per la cultura i d'aquesta manera, protegir el patrimoni", al mateix temps, "volem dotar als professionals de la cultura de finançament, serveis i infraestructures", en aquest sentit, Telechea va anunciar la proposta de crear una "fàbrica de les arts", on els professionals puguin crear projectes i continuar creixent. Finalment, els candidats van explicar que volen un projecte cultural de ciutat allunyat de personalismes, "volem frenar el personalisme que regna a l'ajuntament, aquests anys no hi ha hagut regles de joc i hem estat patint la incertesa". 

Antoni Dalmau, després de la presentació

Antoni Dalmau: "Hem anat als impulsos d'un regidor"

En aquesta línia, en acabar l'acte, Antoni Dalmau va insistir, "el regidor ha disposat de tots els recursos necessaris per dur a terme els seus capritxos", puntualitzant que "no conec cap municipi de tot Catalunya on les propostes que arriben a l'ajuntament, s'aprovin en funció de si li ve de gust  o no al regidor", en aquest sentit, "parlar de personalitzacions és poc". Dalmau va encoratjar la formació a desenvolupar la idea que "cal contraposar la recepta: elaborar un pla per debatre i aprovar les propostes". 

A la tarda, l'eurodiputat, Josep Maria Terricabres va protagonitzar un cafè-col·loqui als Jardins de l'Ateneu

Palau presenta l'equip d'ERC a l'acte central de la campanya

ERC va acabar la jornada celebrant l'acte central de la campanya electoral a la Plaça Sant Miquel. Durant l'acte, el candidat que encapçala la llista, Josep M Palau va presentar la resta d'equip de la formació republicana. Entre tots, van explicar les principals propostes que conformen el programa electoral i que ja han anat avançat en els darrers dies. Palau va aprofitar per destacar un cop més que "no es pot assolir cap repte col·lectiu sense treballar en equip". L'acte va acabar amb una botifarrada.  


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.