TORNAR

Rosich promet la congelació de contractacions a l'Ajuntament

La candidatura de SI-Recuperem Igualada avança retallades a l’IBI i la supressió de l’IAE

politica
Dissabte, 16 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

SI-Recuperem Igualada ha exigit a qualsevol govern municipal que entri exercir la sobirania fiscal si volen obtenir el seu recolzament. Avancen també reduccions d'impostos i frenar les contractacions de personal a la corporació

La llista SI – Recuperem Igualada! va fer la presentació del seu programa electoral per a les eleccions del 24 de maig a la plaça de l'Ajuntament. L'alcaldable de la formació, Antoni Rosich, va recalcar la necessitat de revertir la greu situació econòmica que pateix la ciutat i va proposar una reducció del 10% de l'IBI com a mesura per augmentar el poder adquisitu dels igualadins. A més a més, va apuntar "la necessitat de fer atractiva Igualada a nivell empresarial" i va proposar l'eliminació de l'Impost d'Activitats Econòmiques, que grava  les empreses establertes a Igualada en funció de la facturació. La candidatura també avança que congelarà "la contractació de personal a l'Ajuntament".

Antoni Rosich, al centre, el candidat de SIRosich espera que amb aquesta supressió "invertir a Igualada serà 5 vegades més atractiu que fer-ho a la Zona Franca i no un 60% més car, com passa actualment". Preguntat sobre com es finançarien aquestes polítiques, Antoni Rosich va apuntar una redirecció de l'actual despesa en promoció econòmica i  una congelació de les contractacions de personal a l'Ajuntament: "les 5 empreses igualadines més grans funcionen amb menys personal que l'Ajuntament" cosa que "diu molt dels problemes de la ciutat".

La candidatura avisa que no faran costat a cap formació per formar govern si aquesta no es compromet a exercir la sobirania fiscal, que "consisteix que l'Ajuntament pagui els impostos a la Generalitat i no a la hisenda espanyola" i retreuen que CiU i ERC "no han fet res per avançar" en aquest sentit ni "en el camí a la independència".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.