TORNAR

ERC i Poble Actiu veuen “desproporcionat que creixin en 32.000 euros anuals" els sous a l'Ajuntament

Etziben que ”Igualada Som-hi ha proposat una esmena que també implica més diners en sous i càrrecs de confiança pel govern”

politica
Dilluns, 1 juliol 2019. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Retreuen al govern que hi hagi un augment en les retribucions quan Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya. Una esmena presentada pels dos grups proposava "una reducció de costos i un repartiment més equitatiu entre totes les forces del consistori".

En un comunicat conjunt, ERC i Poble Actiu consideren "desproporcionat" que en aquest nou mandat el govern municipal "hagi augmentat en 126.384 euros els sous del govern i dels càrrecs de confiança respecte el mandat anterior" en el total dels quatre anys. Amb aquestes noves retribucions, cinc regidors de l'Ajuntament percebran cadascun 52.000 euros anuals i "també els tres càrrecs de confiança, més les indemnitzacions dels regidors de govern". Situen aquest total en "2.196.272 euros aquest mandat. Aquesta retribució representa un augment de 126.384 en sous i càrrecs de confiança respecte el mandat anterior".

L'Ajuntament d'Igualada, en una fotografia recentConsideren que "vam posar una línia vermella: que en cap cas els sous i càrrecs de confiança costessin un euro més als contribuents respecte el mandat anterior" i afegeixen que "hem de recordar que Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya, i per tant l'esforç fiscal que fan els veïns i veïnes de la ciutat és molt gran". Les dues forces d'esquerres consideren que "cal baixar la despesa en sou i a la vegada aconseguir un repartiment més equitatiu entre les forces del consistori, ja que que no existeixen majories absolutes i la tasca de l'oposició serà molt important durant aquest mandat".

La proposta que feien els dos grups "era una reducció en sous i càrrecs de confiança de 30.000 euros per a que ni un euro més dels contribuents es destini a pagar càrrecs polítics". No entenen que Som-hi, "integrada per PSC i Comuns, s'abstingués d'augmentar els sous al govern i als càrrecs de confiança del govern".


4 Comentaris

I

Igualada desigual

Igualada

1 de juliol 2019.17:54h

Respondre

Vivim a una ciutat de rics. Els sous són proporcionals als impostos alts que paguem a Igualada.

N

Natàlia

Igualada

1 de juliol 2019.15:28h

Respondre

El que veiem desproporcionant els igualadins es que ERC i CUP demanéssin crear càrrecs de confiança per ells a l’oposició a 16.000 euros la mitja jornada. flipant. això no ho diuen, al... Llegir més comunicat. es pensen que som tontos?..

J

Josep

Igualada

1 de juliol 2019.13:24h

Respondre

Curiositat, retreuen al govern que hagi augmentat les retribucions respecte a la legislatura passada però van demanar poder tenir també un càrrec de confiança per a ells (que ara sembla que no... Llegir més els interessa que se sàpiga). Això que vol dir, que si l’alcalde els hi hagués concedit haurien estat d’acord amb la despesa, que seria encara més elevada perquè s’hi hauria de sumar el sou dels deus càrrecs?.

Trobo molt més correcta la proposta del PSC, que en no estar d’acord amb la despesa va demanar a l’equip de govern que suprimís un càrrec de confiança sense demanar res per a ells

J

Josepa

2 de juliol 2019.12:06h

Ja que ho esmentes, estaria bé que diguessis TOTA LA VERITAT: l’acord d’ERC i Poble Actiu era no augmentar la despesa de l’ajuntament en relació a l’anterior mandat i distribuir el total... Llegir més entre totes les forces, és a dir, que els carrecs de confiança dels partits (també del PSC!) no implicaria un cost extra, sinó el mateix però repartit entre tots. A més, si volem ser més fidels a la veritat, el cost dels carrecs de confiança és quelcom que no té perqué complir-se perquè els partits poden escollir no tenir-ho.
Utilitzar les mentides per fer raonaments és quelcom inútil perquè no van enlloc Josep...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.