TORNAR

ERC proposa la convocatòria d'un ple monogràfic sobre habitatge a Igualada

Enric Conill avança propostes com ”ajuts directes per pagar les fiances d’entrada en pisos de lloguer”

politica
Dijous, 6 maig 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans, per poder convocar aquesta sessió extraordinària, necessiten un sol regidor més -ells són cinc- per aconseguir-ho. Enric Conill urgeix aquesta sessió "per debatre propostes davant una situació de col·lapse".

PUBLICITAT

Esquerra Igualada donava a conèixer aquesta tarda de dimecres la seva proposta per convocar "un ple extraordinari monogràfic" sobre la situació de l'habitatge a Igualada. El seu portaveu, Enric Conill, retreu al govern que "no s'ha fet res des de fa deu anys en matèria d'habitatges accessibles" i assegura que "es tractarà d'una sessió per debatre i votar propostes concretes". Una vegada es presenti la proposta, el ple "s'haurà de convocar en quinze dies".

Per aconseguir convocar el ple, cal el suport d'una quarta part de representants polítics del consistori. Si el govern no hi donés suport, seria suficient el recolzament d'Igualada Som-hi, Poble Actiu (la formació amb més afinitat els últims anys amb ERC) o la regidora de C's. Enric Conill manifesta el seu convenciment "que les forces progressistes" faran pinya en aquesta qüestió. 

Els republicans asseguren que "l'habitatge a Igualada s'ha convertit en un problema social" i que "el mercat de lloguer està col·lapsat" i assenyalen que "ho corroboren els informes del Síndic de Greuges i de la Síndica Municipal". Conill espera que en aquest ple "prosperin propostes com un pla de xoc per ajudar a pagar les fiances d'entrada en pisos" i altres línies directes d'ajut. Des d'ERC es matisa, però, que "les mocions que es votin, no seran vinculants i dependrà de la voluntat política que es materialitzin".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.