TORNAR

El ple igualadí tira endavant les bases reguladores per les beques d’estudis de grau i postgrau

politica
Dissabte, 1 maig 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Al llarg de la setmana, ERC i Poble Actiu han criticat aquestes beques per no aplicar estrictament criteris de renda. Els dos grups també van votar a favor d'una moció de rebuig als projectes de les centrals eòliques, que les altres forces van frenar.

El ple d'aquest abril de l'Ajuntament d'Igualada aprovava les bases específiques reguladores de les subvencions per a cursar estudis de grau i post graduació universitària del curs 2020/2021 amb els vots favorables de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans i l'abstenció d'Esquerra Republicana i Poble Actiu.

La sessió va començar tot donant compte de la contractació d'una tècnica del pla educatiu, un auxiliar pràctic recepcionista, una coordinadora d'activitats infantils, un peó de trànsit i el nomenament d'un coordinador de comunicació. Pel que fa a la part resolutiva del ple, s'obria amb la desestimació de la sol·licitud de suspensió de l'acord plenari del 24/11/20 sobre el projecte d'obres ordinàries per l'arranjament d'un tram de l'Anella Verda al parc de Les Comes que va comptar amb els vots favorables de tots els grups excepte Poble Actiu que s'abstenia.

En un altre dels punts, hi va haver unanimitat per a l'aprovació del conveni per millorar les comunicacions mitjançant els serveis regulars de transport públic de viatgers per
carretera a Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui i el conveni entre l'Ajuntament d'Igualada i la Diputació de Barcelona per l'impuls del projecte de
construcció del Campus Ciències de la Salut. Els 21 representants van votar a favor també del la d'Emergència en Situacions de Sequera d'Igualada i el projecte executiu de consolidació estructural de l'ala oest de l'edifici de la Igualadina Cotonera.

La part resolutiva del ple finalitzava amb l'aprovació per unanimitat de la sol·licitud de bonificació de l'impost sobre construccions a favor del Consell Comarcal de l'Anoia per
les obres d'instal·lació de plaques fotovoltaiques al sostre de la seva seu. Finalment el grup de Poble Actiu ha presentat una moció de rebuig als projectes de centrals eòliques fotovoltaiques previstos a diversos municipis de l'Anoia que era rebutjada amb els vots contraris de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans i els favorables d'Esquerra i Poble Actiu.

ERC qüestiona el sistema de beques

Ja durant el ple, els republicans lamentaven que les beques universitàries aprovades no tenen "cap limitació de renda" i que l'ajuntament donarà beques universitàries "a les famílies més riques". Des d'ERC demanen destinar "els diners que paguem els igualadins amb els impostos més alts de Catalunya s'han de destinar a la gent que ho necessita, no donar-ho a tothom sense cap mena de criteri".

Afegeixen que "es donarà una aportació econòmica, amb prop de 400 euros, sense tenir cap criteri de renda" i que això es farà perquè el govern "no ha volgut implementar cap criteri de renda per poder rebre aquesta beca i això vol dir que qualsevol família que tingui un poder adquisitiu molt gran rebrà aquests 400 euros". Des d'ERC indiquen que "nosaltres proposem ajudar a la gent que ho necessiti, a les famílies en situacions de vulnerabilitat econòmica i també a les famílies de classe mitjana. Hem de focalitzar els esforços i els recursos econòmics des d'aquest punt de vista, l'ajuntament no ha de donar diners a qui no ho necessita per pagar la universitat".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.