TORNAR

La Generalitat afirma que "Can Titó era una proposta de tots els ajuntaments, també el de Vilanova"

El Departament de Territori i Sostenibilitat espera ”la resposta” del procés participatiu abans de prendre decisions

politica
Dijous, 24 setembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La polèmica pel Pla Director d'Activitats Econòmiques de la Conca d'Òdena (PDUAECO) segueix viva mentre el procés participatiu té aquest dijous la segona jornada de debat de la Fase II. Amb una recollida de firmes oberta per part de la plataforma que en vol la retirada, el Departament de Territori i Sostenibilitat assenyala que "no es fa cap Pla Director Urbanístic sense la llum verda dels ajuntaments afectats."

Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat han intervingut després que la setmana passada el govern de Vilanova del Camí negués que volgués situar un creixement industrial a Can Titó, al seu terme, en plena recollida d'adhesions per retirar el PDUAECO. La Generalitat indica que els emplaçaments que apareixen al document d'avanç de planejament (Can Titó també) es van triar "amb el consens de tots els ajuntaments afectats. La proposta concreta del sector que afecta a Vilanova del Camí (límits, dimensió, etc. ) va ser una proposta expressa dels set ajuntaments de la Conca d'Òdena, també el de Vilanova del Camí."

La batllessa vilanovina, Noemí Trucharte, refermava al ple de dilluns que "Can Titó no serà industrial", la declaració que havia fet la setmana anterior, tot i que la socialista admetia que "cal cercar alternatives." Ara és en marxa el procés de participació ciutadana en el que es posa a deliberació les propostes del PDUAE de la Conca d'Òdena. De fet, aquest dijous hi ha una sessió de debat. Des del Departament apunten que "també estem pendents de rebre la resposta a l'audiència que es va donar als ajuntaments, la de l'Ajuntament de Vilanova del Camí també."

Ara, la Generalitat demana a "esperar a veure les conclusions del procés de participació i tot allò que ens traslladaran els ajuntaments en els informes que se'ls ha sol·licitat". A hores d'ara "no ens consta que cap ajuntament hagi respost a aquesta petició. Tot i així, en el marc del programa d'actuacions estratègiques el DTES no es desenvolupa cap PDU sense que els ajuntaments directament afectats donin el seu vistiplau als seus continguts."


3 Comentaris

josep-ortinez-vives

josep ortinez vives

igualada

29 de setembre 2020.16:21h

Respondre

Que omplin el que hi ha buit i despres parlarem de si en necessitem mes.
Es molt facil buscar-se l’escusa de que hi ha atur i necessitem mes sol industrial.
El poligon la Tossa i el de Castelloli... Llegir més estan a mes del 90% buits.
Que edtudiïn millor que necessitem abans.
I no em vinguin amb allo de ’oh ara ja esta fet aixó’ perque aixi sempre podrem anar repetint cagades.
Ara cal que entenguin que no es pot fer malament i tornar a fer malament i tornar a fer malament pels segles dels segles amen.

E

Eduard Ruiz

Igualada

24 de setembre 2020.08:50h

Respondre

https://anoiadiari.cat/societat/unio-pagesos-conca-salvem-can-tito-convoquen-acte-unitari-dissabte-26/


Hi ha un consens generalitzat de que la INDÚSTRIA, I ELS SERVEIS VINCULATS A LA... Llegir més INDÚSTRIA, és la única activitat que pot generar riquesa, ocupació de llocs de qualitat i benestar, fomentant les condicions para recuperar indústries deslocalitzades i crear de noves més innovadores i eficients, tal com s’ha posat de manifest en diferents instàncies internacionals i nacionals, de forma reiterada i especialment arran de la greu crisi sanitària, i de retruc econòmica i social, que estem patim.

Un del darrers, el Comunicat el de la Comissió Europea, del 25/5/2020: EL MOMENTO DE EUROPA: REPARAR LOS DAÑOS Y PREPARAR EL FUTURO PARA LA PRÓXIMA GENERACIÓN

I mentre tant els nostres polítics i organitzacions de la Conca d’Òdena incapaços de posar-se d’acord per crear les condicions (urbanístiques, infraestructures i estímuls varis) per consolidar la INDUSTRIA existent i atraure noves inversions, pensant també per la propera generació, tot aprofitant l’excel.lent situació al “rebufo” (que no al rebuf) de l’àrea metropolitana de Barcelona, i treballar per aspirar més enllà de un “desenvolupament econòmic basat en usos agrícoles, d’oci i lleure”, que alguns col.lectius proposen també legítimament, amb la promoció de uns usos industrials compatibles, que respectin la seguretat i salut de les persones i el medi ambient.

https://anoiadiari.cat/politica/odena-puntualitza-hi-ha-activitats-pla-odena-fara-allunyat-dels-habitatges/

J

Joan Ordi Fernàndez

Igualada

24 de setembre 2020.07:47h

Respondre

Si els alcaldes d’un territori, com el de la Conca d’Òdena, no són capaços d’estimar-ne el medi natural, seria més correcte i desirjable que pleguessin i deixessin l’alcaldia a qui... Llegir més tingués clana la vinculació entre ecologia, economia i política.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.