TORNAR

ICV-EUiA:'l'Anoia és una prioritat en el nostre full de ruta'

Parlamentaris d’ICV-EUiA fan una visita de treball a l'Anoia

politica
Divendres, 24 maig 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un nombrós grup de parlamentaris d’ICV-EUiA encapçalat per Joan Herrera ha realitzat una visita de treball a la comarca per a conèixer sobre el terreny les dificultats pròpies del territori. Afirmen que l’Anoia que s’ha convertit en una prioritat per al full de ruta de la coalició.

Visita a l'escola Marta Mata

L’alt índex d’atur, la manca de recursos d’entitats del Tercer Sector, les retallades en l’àmbit de la salut i l’ensenyament públics o l’explotació de mines d’Urani a l’Alta Anoia són temes que preocupen als ciutadans de l'Anoia i els que s'han abordat a través d'aquestes reunions de treball.

La finalitat és emprendre les accions a l’abast per tal d’afrontar-les, amb una clara aposta per l’Anoia que 's’ha convertit en una prioritat per al full de ruta de la coalició'- asseguren.

La visita va comptar amb la participació de 9 dels 13 diputats i diputades d’ICV-EUiA al Parlament. 'Es va poder desenvolupar d’aquesta forma una intensa jornada amb múltiples reunions per a abordar en primera persona les dificultats locals amb els representants del territori'.

El grup va estar format per Joan Herrera, president del Grup Parlamentari; Joan Mena, Portaveu Adjunt; David Companyon, Membre de la Mesa; Josep Vendrell, Membre de la Comissió de Salut; Sara Vilà, Portaveu de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Marc Vidal, Portaveu de la Comissió d’Empresa i Ocupació, i Membre de la d’Ensenyament i Universitats; Salvador Milà, President de la Comissió de Territori i Sostenibilitat; Laura Massana, Vicepresidenta de la Comissió d’Infància i Membre de la de Benestar; i Marta Ribas, Presidenta de la Comissió d’Igualtat de les Persones.

ICV-EUiA va visitar els Serveis d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, per a escoltar els professionals que atenen directament als milers d’aturats i aturades en una de les comarques catalanes que pateixen més atur.

També es va trobar amb APINAS, a Igualada, 'que suporta la manca de recursos pròpia de la crisi, agreujada per la desprotecció legal de les entitats del Tercer Sector i els retards en els pagaments de serveis per part de la Generalitat'; i amb un grup de professionals de la sanitat pública mobilitzats contra les retallades.

Altres encontres del grup parlamentari van ser amb l’Alcalde d’Argençola per tal de saber com funciona un ajuntament dels anomenats “Micropobles”, a més de visitar una explotació agrícola per parlar sobre les oportunitats i les febleses de l’agricultura ecològica; amb afectats pel procés que viu l’Alta Anoia per l’explotació de mines d’Urani; amb membres de les Associacions de Veïns de Can Bonastre, El Portell i Can Canals, de Piera, 'tres barris afectats per la manca de sanejament degut a la passivitat de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)'; amb l’escola Marta Mata de Vilanova del Camí, que ha dut a terme un projecte de gestió del menjador diferent per tal de mantenir el servei intentant alleugerir les dificultats econòmiques de les famílies; i amb periodistes anoiencs, que 'alerten sobre el perill que la comarca es quedi sense cobertura informativa directa amb la desfeta de les xarxes territorials de la Corporació Catalana de Comunicació'.

A partir d’aquí, ICV-EUiA assegura que 'emprendrà accions parlamentàries concretes, tot i que amb algunes fins i tot ja ho ha fet de forma prèvia a aquesta jornada'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.