TORNAR

El PSC recolza el polígon dels adobers però en qüestiona la ubicació

Considerarien més idoni el polígon de Montbui o el de Castellolí

politica
Dimecres, 22 maig 2013. 18:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal del PSC d'Igualada està d'acord i dóna suport al projecte de Capital Europea de la Pell de Qualitat però qüestiona l'ubicació del Parc d'innovació del cuir i la marroquineria. El PSC vol deixar clar el seu posicionament i ho ha fet saber a través d'una nota de premsa.

Jordi Riba, portaveu del grup municipal del PSC

Gairebé un dia després del ple d'aquest dimarts a l'Ajuntament d'Igualada en què Grup Municipal socialista es va unir a la declaració per fer d’Igualada la capital europea de la pell de qualitat, els socialistes igualadins han enviat una nota de premsa a través de la qual volen matisar el seu posicionament. Així, tal com van afirmar aquest dimarts, asseguren que el seu vot 'no és un xec en blanc i hi veiem matisos'. Un dels principals matisos que fa el PSC és la construcció del nou polígon dels adobers darrere de les urbanitzacions del Pla de la Massa i Sant Jaume Sesoliveres, colindant amb l’autovia A-2.

El portaveu del grup, Jordi Riba enten que “la Conca, en aquests moments, té polígons industrials buits i, per tant, veuríem més idoni poder ubicar aquesta indústria en algun polígon que ja estigui urbanitzat i buit com el de Santa Margarida de Montbui o el de Castellolí”.

Pel PSC, aprofitar un d’aquests polígons 'estalviaria temps' perquè 'evitaria haver de començar de zero' en la urbanització d’una zona de 34 hectàrees que en aquests moments és rústica. 'Creiem necessari intentar amortitzar totes aquelles instal•lacions destinades a activitat industrial que ja estan construides i que, malauiradament, ara estan sense omplir, i el trasllat dels adobers pot ser una bona manera de fer-ho', ha assegurat Riba.

D’altra banda, el PSC també ha expressat els seus dubtes que la de Sant Jaume Sesoliveres i el Pla de la Massa, sigui la millor ubicació, ja que es troba molt lluny de la depuradora dels blanquers, ubicada al carrer del Rec, i això obligaria a construir un gran col•lector que travessés tota la ciutat.

El PSC també ha anunciat estarà 'amatent amb el que passi amb els terrenys del barri de Fàtima que el govern volia destinar a sòl industrial i que sembla que poden acabar convertits en zona verda': 'per nosaltres és important que en aquell punt no s’abandoni la proposta concebuda pel llarg termini de construïr-hi habitatge amb un percentatge important d’habitatge social, ja que seria la menra de relligar el nord-oest de la ciutat unint Fàtima i Set Camins'.

Tal i com va explicar Jordi Riba al ple, de moment, s’ha votat que sí perquè 'compartim l’objectiu de promocionar aquest sector industrial a casa nostra, però tenim matisos en la manera de fer-ho'.

Per això va demanar que es constituís una comissió de seguiment del projecte entre tots els grups municipals que l’alcalde Marc Castells va acceptar de crear. El PSC ja ha avançat que 'creu en el fi que persegueix el projecte, però que estudiarà i farà totes les aportacions necessàries en positiu per millorar el com arribar-hi'.


9 Comentaris

i

igualadi

Igualada

23 de maig 2013.13:44h

Respondre

No, Joan no t’equivoques, els blanquers (no l’anterior ajuntament d’Igualada) van anar a trucar la porta de Montbui però allà no o veien massa clar , pot ser tenien por del que podrien dir... Llegir més els habitants de Montbui i a sobre hi posaven les seves condicions.

Val a dir que ja fa uns anys els adobers van intentar anar a Vilanova i l’ajuntament d’allà els hi van dir també que no, per tant penso que la solució que s’ha trobat és la bona. Al final crec que tampoc tindria sentit que Igualada vulgui ser la capital europea de la pell de qualitat i aquesta es fabriqués a un altre lloc

J

Joan

Montbui

23 de maig 2013.12:25h

Respondre

Carla A, jo tampoc voto el PSC. De totes maneres, aquesta defensa que fas dels polígons ja construits no lliga en una delaracio o moció que la pròpia gent del PSC va presentar a tots els... Llegir més ajuntaments de la Conca demanant més sòl industrial a Òdena.
En que quedem, tenim sòl o no tenim sòl?
Tenim empreses que volen ocupar nous sòls o no en tenim?
Ara algú planteja nou sòl industrial amb empreses amb nom i congnoms i resulta que trobem problemes.
Jo crec que el Teo alguna cosa té a veure amb la declaració de Riba ja que ara li ha agafat fred de peus per perdres empreses al seu polígon i seguir-lo tenint buit. Això és el que passa quan els polítics juguen a la ’puta i la ramoneta’ amb les empreses i els empresaris.
Teo a jugat amb els adobers i ara perd. Potser no és així, però ningú em podrà discutir que jo ho vegi així.

Aqui ho deixo.

u

un altre blanquer

el rec

23 de maig 2013.12:11h

Respondre

Carla A. i tots aquells que dieu perquè necessitem un altre polígon. Doncs senzillament perquè no som empreses logístiques, ni de transports, ni de roba. Tenim una activitat molt específica amb... Llegir més uns requeriments molt específics: necessitem una bona arribada d’aigua, necessitem una óptima conexió amb la depuradora i necessitem aixecar les nostres futures naus des de zero per adaptar-les al que requereix la nostraa activitat avui. No ens serveix qualsevol polígon. La pregunta que potser us hauríeu de fer és quin pla de negoci i quines previsions de progresió econòmica van seguir tots els petits municipis que en el seu dia van fer un polígon i avui el tenen buit o mig buit. Tandebó l’activitat remunti i ho tornem a tenir tot ple, la comarca ho agrairà, però els blanquers necessitem aquest canvi. Per part meva optimisme i agraiment.

C

Carla A.

Igualada

23 de maig 2013.11:43h

Respondre

No sóc votant del PSC, però crec que el que diuen no es gens descabellat. Crec que si que tenim una Conca plena de polígons buits per aprofitar. I se n’ha de fer un altre.?

F

Filomena

Igualada

23 de maig 2013.11:19h

Respondre

Joanma, perdona però veig que no hi entens gaire del tema. El que es tracta és de poder ampliar les empreses per poder-les fer més competitives i més grans, per exemple fer-les d’una sola... Llegir més planta en lloc de varis pisos, poder compartir serveis per abaratir costos etc., però ara ni és el lloc ni hi ha prou espai per explicar-ho

L’altre cosa que seria de desitjar és aconseguir que vinguin altres empreses de fora i donin feina a la gent de casa i com pots comprendre amb el terreny en el que estan ara totes les adoberies no n’hi ha prou.

J

Joanma

Igualada

23 de maig 2013.10:44h

Respondre

Amb la quantitat d’adoberies tancades que hi a, no seria mes ràpid i mes barat, q’els adobers compressin aquestes industries i n’aixequessin de noves?. Domes faltaria fer la connexió amb la... Llegir més ronda sud ja projectada.

F

Filomena

Igualada

23 de maig 2013.09:53h

Respondre

Si no li agrada aquesta ubicació i prefereix la de Montbui, el sr. Riba ho tenia molt fácil quan ell manava a l’ajuntament, els adobers demanaven una nova ubicació per les seves empreses i... Llegir més inclús es van aprobar varies vegades mocions al Ple municipal instan a l’alcalde Aymami i a l’equip de govern del que ell en formava part, perquè iniciessin converses amb l’alcalde de Montbui per mirar d’encaixar les adoberies al polígon d’aquesta población. Aquestes converses mai es van produir degut sembla ser a les poques o males relacions existents entre els dos governs o els dos alcaldes, i els adobers s’han tingut d’esperar molts anys perquè algú els ajudes a buscar un nou emplaçament per les seves empreses, i per tant, ara escoltant les declaracions del seu president sembla que están contents i encantats amb aquesta nova zona que se’ls proposa.

Això que ara demana a pilota pasada sr. Riba, fa un temps estaba a la seva ma i no es va ni moure.

Per altre banda i si no ho tinc mal entès, aquesta zona nova ni esta al Pla de la Massa ni a Sant Jaume Sesoliveres, no vulguem ara confondre o crear alarma, sinó que esta al darrera de la carena i a tocar de la A2, per tant els habitans d’aquestes dues urbanitzacions poden dormir ben tranquils.

Pel que fa a la distancia amb la depuradora, tampoc és cert que s’hagi de construir un gran col-lector que travessi tota la ciutat, m’iriso bé i veurà que solament s’ha de fer arrivar pel torrent de Fátima per exemple fins al riu Anoia, ja que a partir d’aquí el col-lector ja esta fet i connectat.

En quan als terrenys del costat del barri de Fátima, pensó que estaría be que quedessin com a zona verda, però no entenc aquesta dèria que te o tenen de voler construir-hi habitatges, pensó que en proposava uns 600, i la veritat, no crec que amb els que hi ha vuits a Igualada sigui aquesta la nostra mecessitat ni d’ara ni d’aquí a molt, molt temps

A

Adober

Igualada

23 de maig 2013.09:29h

Respondre

Amb tots els respectes pel senyor Riba però com s’atreveix? Quan ells eren al govern ens volien fora de la ciutat sí o sí. I no els importava si anavem a petar a Montbui, a Òdena, a los... Llegir més Monegros o al Marroc. Ara presumeix d’haver-nos fet costat quan tothom amb una mica de memòria sap que això és del tot fals. Primer vota a favor i ara surt dient que la ubicació no li fa el pes. Doncs miri, a molts de nosaltres que som els qui hi posarem els diners per traslladar-nos, sí que ens fa el pes. Per fi un govern a Igualada ens permet mirar més enllà i no ha estat precisament el seu govern. Vostés mai van voler veure com d’importants som per aquesta ciutat. Alguns polítics haurien d’aprendre que guardar silenci en determinats moments no és una derrota sinó que els dignifica després de les errades pretèrites. No és el cas.

M

MIQUEL VILA BADIA

IGUALADA

23 de maig 2013.07:47h

Respondre

Voldria aclarir al Sr. Riba que la distancia del Poligon de Montbuy i el poligon de Igualada- Jorba al punt de conexio amb el collector industrial que esta sota el pont de Montbuy es la mateixa. En... Llegir més el cas de Montbuy el collector pasaria uns 300 metres per trama urbana. En l’ altre cas pot baixar seguint el mateix curs que el torrent, atravessar un terreny industrial d’ una empressa adobera i pasar soterrat per un tram de uns 150 m. per el costat del carrer Joan Abad que encara esta sense asfaltar.

L’ oportunitat de conectar el poligon de Montbuy a la depuradora crec que no es pot perdre ja que es indispensable per poder.hi ubicar tan l’ industria adobera com d’ altres que hi poden estar interesades.

Si es fa un fron politic intermunicipal comu estic convençut que en pocs anys podem veura els dos poligons plens d’ activitat industrial amb industrias relacionadas amb la qualitat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.