TORNAR

Joan Vich renuncia a l'alcaldia de Vilanova del Camí

Proposa com a successora l'actual tinent d'alcalde Vanesa González

politica
Dimecres, 2 abril 2014. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Alcalde de Vilanova del Camí, Joan Vich, ha anunciat aquest migdia la seva renúnicia a l'alcaldia. Vich ha explicat que aquesta ha estat una decisió presa ''sense precipitació, lliurement, i després de parlar amb els companys de la necessitat de renovació''. Vich ha negat que la seva decisió tingui res a veure amb l'accidentat procés de primàries dins de l'agrupació local del PSC de Vilanova ni amb els moments pels quals passa el partit socialista a nivell gerneral. ''Aquest és un moment meu'' ha afirmat, volent deixar clar que es tractava d'una decisió personal.

Joan Vich, a la sala de Plens de Vilanova després de l'anunci de la seva renúncia

Vich també ha explicat que en la seva opinió qui l'ha de substituir en el càrrec és l'actual tinent d'alcalde Vanesa Gonzàlez, que va ser número 2 de la llista: ''Aquest és el relleu normal''. Vich però, també ha advertit que aquesta decisió ha de passar per ple, i l'elecció de Gonzàlez ha de comptar amb una majoria, que el grup municipal socialista actualment no te. ''la fragmentacio en el ple de la ciutat fa que l'elecció sigui incerta però així com l'equip de govern al llarg d'aquests tres anys de mandat ha buscat els recolzaments necesaris per continuar i garantir l'acció de govern, estic segur que també sabrà torbar les aliances per fer possible l'elecció de Vanesa González, que és la que anava per darrera meu en la llista més votada'' -ha afirmat Vich.

''La meva renúncia no té res a veure ni amb el procés de primàries ni amb el PSC''

A preguntes dels periodistes, Joan Vich ha respost que la seva renúncia no té res a veure amb el procés de primàries que ell ha qualificat d'''estafa'' i de ''mala operació que ha trencat un bon instrument que teníem per recuperar la confiança dels electors''. També ha dit que no tenia res a veure amb la crisi per la qual està atravessant el partit a nivell general: ''reconec que hi és, però aquest és un altre tema, sobre el qual en podem parlar més endavant''- ha manifestat. Joan Vich ha afirmat que la decisió la va prendre afinals de l'estiu passat, després de parlar-ne amb el grup municipal

Vich continuarà políticament actiu

Per altra banda el batlle vilanoví ha anunciat que es retira, però que ''no desapareixo del mapa''. En aquest sentit ha afirmat que ''espero tenir un paper actiu de cara a les properes municipals'', encara que des d'una segona fila i ha afegit que donarà suport ''a qui cregui convenient''. Així, i responent a les preguntes de la premsa, no ha volgut parlar si de cara a les properes municipals es presentaria una llista independent encapçalada per Vanesa González. ''No em pertoca parlar-ne. En tot cas, això li haureu de preguntar a ella en el seu moment''

També ha afegit que veu ''amb certa preocupació les eleccions municipals a Vilanova, perquè si fins ara hi havia una fragmentació en l'arc del plenari, de cara a les properes eleccions encara n'hi podria haver més: ''Si el 2001 es van presentar nou grups, ara n'hi podria haver alguns més''.


''Marxo tranquil''

Pel que fa a les seves sensacions després de la renúncia, Vich, conscient del moment històric que representa la renúncia de l'alcalde més veterà de Catalunya, i l'únic que ha tingut Vilanova des de la democràcia, ha afirmat: ''Freguint-se els ulls, perquè és veritat el que veuen''.

Vich ha explicat que afronta la nova situació amb ''tranquil·litat i serenitat'' i ha assegurat que marxa tranquil perquè ''deixo l'Ajuntament en les millors mans, les d'aquells que em van acompanyar en un moment delicat'' En aquest sentit els ha agraït el seu ''suport incondicional''.

L'alcalde vilanoví també ha comentat que prefereix que la seva decisió és una ''renúncia'' i no pas una ''dimissió'': ''Dimissió és un concepte pejoratiu. I en uns moments que la política està desacreditada jo puc dir que tinc l'expedient net, marxo amb les mans netes i sense taques a l'igual que tothom qui m'ha acompanyat, són gent honesta i honrada''.

Vich també ha tingut paraules d'agraïment als veïns i veïnes de Vilanova, que li han fet confiança durant aquests anys: ''No he perdut mai unes eleccions i crec que això és un motiu d'orgull i és un honor''

I a partir d'ara què?

Després de l'anunci de la seva renúncia, ara Joan Vich haurà de presentar oficialment un escrit a l'Ajuntament i després d'això hi haurà un termini màxim de 10 dies per convocar un ple que haurà d'acceptar la seva decisió. Posteriorment s'haurà de celebrar el ple d'investidura que haurà d'elegir la nova o nou alcalde de Vilanova, i finalment hi haurà la presa de possessió del nou regidor que entri en substitució de Vich, que en aquest cas serà Antoni Maturana.


19 Comentaris

A

Andi

vilanova del cami

4 d'abril 2014.13:14h

Respondre

Hola sr.Piojos. Tienes que ser mas arriesgado y probar cosas nuevas, no te encierres en ti mismo. Te veo un poco deprimido, hi eso no es bueno, no te conformes con lo malo conocido, porque ya sabes... Llegir més que es malo.Y que tengas un buen fin de semana por los Muletos y cuidado con los mosquitos de la depuradora.

F

Fuentes

Vilanova

4 d'abril 2014.12:44h

Respondre

Para gestionar un ayuntamiento se necesita un buen gestor, tener pedegrí es una cuestión de precio en el mercado de compra-venta.

G

Guifré el Piojós

Pla dels Moletons -Vilanova del Camí-

4 d'abril 2014.09:01h

Respondre

Bé senyors i senyores de Vilanova, veient com està el pati em sembla que acabareu la legislatura ben divertits. Jo faria una consulta a Vilanova i preguntaria a la gent si volen que segueixi el... Llegir més Joan Vich. Com diuen els castellans, ”más vale malo conocido que bueno por conocer” y ”la experiencia es un grado”. O, com diem els catalans, ”qui dies passa anys empeny”. Aprofitant també podem fer unes primàries al Barri de La Pau per preguntar-li a la gent si volen un outlet o un polígon de carnasses. Bé, entre tant, m’agradaria molt que algú m’expliqués els mèrits de la senyora Trucharte per ser cap de llista pel PSC a les properes municipals. Almenys la Vanessa González tenia i té pedigree.

J

Josep d'Orpí

Igualada

3 d'abril 2014.20:43h

Respondre

Sr. Vich: Ja era hora, encara que aquest final crec que es com el de Franco ”atado y bien atado”

j

joan

vilanova del cami

3 d'abril 2014.17:51h

Respondre

Pepi, tus acusaciones son muy grabes..cuidadin,cuidadin...aunque tu perfume me huele mas ha hombre con su silla en peligro

A

Andi

vilanova del cami

3 d'abril 2014.17:39h

Respondre

Pero que estas diciendo Pepi.Perdona pero tu no te enteras, esque no viste vilanova informacio? que toda la vieja guardia esta detras de la candidatura de Vanesa. Lo decia muy claro que estava... Llegir més respaldada por Vich,A.Sanchez,R. Ventura, Jurado, Salas, Codol...y estos creo que no son muy nuevos...digo yo...mas bien todos pasadisimos de moda.Ha porcierto ya que hablas de familias,podrias decir tambien todos los familiares de los antes citados, que trabajan en empresas contratadas por el ayuntamiento..Pepi,Pepi...no seras tu una de estos familiares?

J

Jaume

Igualada

3 d'abril 2014.15:00h

Respondre

Xavi, és veridic que la oposició t’ha ofert l’alcaldia ?

ËS cert, que et tremolen les cames?

A qui votaràs en el ple d’envestidura?

Dissabte comtarem amb la presencia del nostre Cap... Llegir més Oriol Junqueras, quines explicacions li donaràs?

Xavi, sigues valent i endavant, és l’ocasió perfecta per fer fora als socialistes!!!!!

S

SARA

VILANOVA DEL CAMI

3 d'abril 2014.14:51h

Respondre

Estoy contigo Andi, la culpa es nuestra, auque rectificar es de sabios.

Laura tienes toda la razón, yo como tu en las últimas municipales voté al VA, pero gran sorpresa la mía, va y pacta con el... Llegir més Sr. Vich.

En su día Palacios demostró que lo único que quería era la silla, que tendrá la silla?

Vilanova se merece un cambio de verdad!!!!!!!

Ánimos Sra. Trucharte, que entre uno que se va y montará otro partido y la oportunista que se queda, no lo vas a tener fácil.

Sé que no necesitas ninguna silla, tu curriculum habla por si solo, una vez más ANIMO!!!!

G

Gerard Cubatitas

Vilanova del Camí

3 d'abril 2014.14:35h

Respondre

No es pot ser tan cínic senyor Vich. Vostè és de la generació que es va carregar el PSC. Personatges com Dalmau, Tura, Quim Nadal, etc. que es van eternitzar en els càrrecs i que van... Llegir més impossibilitar un relleu en condicions. A Igualada el seu amic Aymamí ja va sortir per cames, i a Vilanova vostè mateix s’ha perpetuat en el poder sempre amb tripijocs.

Vilanova del Camí és molt més que el PSC i també és molt més que el senyor Joan Vich. La gent d’aquí a un any votarà i quedarà un ajuntament ingovernable, perquè el senyor Vich ha sembrat un municipi ple d’odi i de rancúnies. Més enllà de primàries, el problema que té el PSC a Vilanova del Camí es diu indefinició: cal saber si votem un partit d’esquerres de veritat o si seguirà sent una formació tecnòcrata i despersonalitzada. El que sí tinc clar és que Vich and company, que són revanxistes, faran la vida impossible a la candidata ”oficialista” del PSC. Ay Trucharte Trucharte, que no irás a ninguna parte...

M

Maria

Igualada

3 d'abril 2014.14:33h

Respondre

Buf!!! Quin panorama que teniu!!! En teniu per temps, vist els comentaris!

P

Pepi

vilanova

3 d'abril 2014.14:00h

Respondre

Mi más sincero respeto y admiración a un alcalde IMBATIBLE, traicionado por la vieja guardia que se esconde detrás de la nueva candidata...Renovación???y una leche!!! Es más transparente el... Llegir més hábito de una monja de clausura que las primarias del PSC. La vieja guardia ha sido DESLEAL al partido, llevan toda la legislatura maquinando, desde la sombra, el modo de hacer caer al gobierno. Este es el nuevo PSC???? Ya os vale. Cuatro familias más preocupadas por su bienestar que por el bien común EL NUEVO PSC.

L

LAURA SÁNCHEZ

VILANOVA DEL CAMI

3 d'abril 2014.12:59h

Respondre

Buenas tardes,

Me parece una verguenza y una falta de ética lo que ha hecho el Sr. joan. En primer lugar tacha las primarias de Vilanova como un fraude y en pocos días dimite, explicando que la lo... Llegir més tenía pensado a principio de candidatura, entoces el pacto con el Sr. Palacios era una mentira para asegurarse el Sr.Joan la silla?

Por otro lado, la Sra. Vanesa se cree que los vilanovinos/as somos tontos....en sus declaraciones dice que prefiere retirarse de las primarias a ganar unas primarias sin dignidad. VANESA DONDE QUEDA TU DIGNIDAD? Te has retirado por miedo, y en mi pueblo se llama COBARDIA!!!!!! Además es muy facil retirase si te dan la silla a dedo. Para mi la Sra. Noemí es la única que se merece un gran aplauso y reconocimiento, que sin su VALENTIA, hoy no estaría escibiendo estas línias.

Tambien decir que en las dos veces que he tenido ocasion de votar por mi edad, la primera lo hice al PSC por convicciones familiares y porque soy de izquierdas, y la segunda mi voto no fue al PSC por ver siempre la cara a la misma gente.

Desde luego si Noemí encabeza la lista del PSC volveré a votar PSC.

Creo en un cambio, pero en un cambio radical, no QUIERO DIFERENTE PERRO CON EL MISMO COLLAR!!!!!

A

Andi

vilanova del cami

3 d'abril 2014.12:57h

Respondre

Pepe, no te quejes. La culpa es vuestra por haver dejado a este sr.durante tantos siglos en la silla,y ahora mira, ha si os esta pagando vuestra lealtat.Y la sr. Vanesa, como sabia que seria... Llegir més alcaldesa, va y se retira de las primarias dando escusas de mal perdedor.Ya seria la bomba que fuera alcaldesa un año y despues montara un partido nuevo. Pero ya se vera.Pepe piensa que en todos los partidos hay traidores.
Maria muy bien con lo del Sr. Cividanes.

P

Pepe

vilanova del cami

3 d'abril 2014.11:39h

Respondre

Como votante del PSC. de toda la vida, espero Sr.Vich que en las municipales del 2015, ustet de apoyo a la lista del PSC.No me han gustado nada sus palabras de que apoyara ha quien le parezca.Osea,... Llegir més que el partido ahora ya no cuenta.Curioso, muy curioso, a estas alturas que ustet tenga dudas.Que esta dejando entrever, que la sr. Vanesa se presentara por otras siglas y ustet le dara soporte?. Pues escuche, quizas no haze falta que entre de alcaldesa..y que los dos piensen en dejar las siglas PSC. y no engañar ha nadie.Esto si que cabrea!!!

M

Maria

vilanova

3 d'abril 2014.10:54h

Respondre

Nunca es demasiado tarde si la dicha es buena. Ahora le toca al Señor Cividanes que lleva pegado al sillón de la oposición hace mas de 20 años y ha fracasado extrepitosamente en su intento de... Llegir més destruir al alcalde. Váyase Cividanes y permita trabajar a las nuevas generaciones.

J

JOAN

VILANOVA DEL CAMI

3 d'abril 2014.10:50h

Respondre

No salgo de mi asombro!!!. Que esta diciendo el sr. Vich??? Que despues de 35 años defendiendo las siglas PSC. Ahora defendera ha algun grupo nuevo??, y todo porque no ha podido salirse con la suya.... Llegir més La verdad todo esto es lamentable, este sr. tendria que recordar, que durante 35 años los militantes de su partido han sido los que le han mantenido de candidato. Y ahora como el partido se ve que ya no le sirve, se limpia las manos.Pues nada sr. Vich...ANIMOS...que haun la puede montar mas gorda. Porcierto, no dudo que su expediente este limpio, pero procure dejar limpio su honor.

F

Fuentes

Vilanova

3 d'abril 2014.09:24h

Respondre

Dejo mi reinado pero antes dejo a mi sucesora

Sr. Alcalde es usted quien dice que las primarias han sido una estafa?
Quien juega sucio ahora Vanessa?
Votantes del PSC de Vilanova este sábado... Llegir més tenemos una cita muy importante si queremos que los sillones de la alcaldía no pasen de reyes a princesas.

D

David

Vilanova del Camí

2 d'abril 2014.21:25h

Respondre

A Joan Vich li han sobrat de ben segur les dues darreres legislatures. La seva gestió ha degenerat i no ha aportat res de nou. Tot allò que havia fet per Vilanova els primers anys s’ha emmascarat... Llegir més darrerament. Molts hem tingut la sensació que només buscava cotitzar els darrers anys per retirar-se amb les esquenes ben cobertes. Per cert, Joan, si presentes la renúncia, deixa la porta oberta a nous aires, marxa tranquil (si ho estàs perfecte) i espero NO tinguis cap paper actiu en les properes eleccions municipals, pel be de Vilanova i també pel la credibilitat de la democràcia en general. Aires nous, si us plau!!!

F

FT

Igualada

2 d'abril 2014.20:55h

Respondre

Vilanova te molt que agrair a Joan Vich però ha tardat massa a deixar-ho. Li han sobrat un parell de legislatures.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.