TORNAR

Junqueras, Rufián i 500 persones avalen Telechea com a diputada al Congrés al míting igualadí

Els republicans, optimistes sobre l’entrada de la igualadina a la cambra baixa estatal

politica
Dissabte, 18 juny 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Esquerra va portar aquest divendres al vespre l'artilleria pesada a Igualada en suport de la seva candidata número sis a les llistes de Barcelona al Congrés, Carolina Telechea. La Plaça de l'Ajuntament es va omplir. 

Carolina Telechea és l'opció anoienca més important d'entrar en una cambra estatal des de fa un segle. Ahir al vespre, la Plaça de l'Ajuntament va omplir-se gairebé amb 500 persones en una demostració de força de la candidata i del partit. Els republicans van exhibir optimisme, no només sobre les possibilitats de la igualadina de ser al Congrés, sinó sobre la viabilitat i la proximitat de la República Catalana. Gabriel Rufián, el cap de llista, i Oriol Junqueras, líder del partit i vice-president català, van acompanyar la candidata. Aquest darrer manifestava que "hem nascut per guanyar, vivim perquè aquest país guanyi". 

Junqueras va assegurar que ERC vetllarà pels interessos anoiencs "com ho fa l'Alba Vergés al Parlament i com ho farà la Carolina al Congrés" i que la comarca "és imprescindible per construir la República Catalana". El president republicà ressaltava el seu vincle amb la comarca -el seu pare havia estat professor a l'IES Pere Vives Vich- i com els propis militants igualadins el van animar a assumir el càrrec: "som un partit generós".

L'acte, amb Rufián, Ana Surra i la pròpia Carolina Telechea, va ser en clau de reivindicar el paper de les persones d'orígens espanyols en la construcció de la Catalunya independent. Ana Surra, una de les convidades, esmentava a ERC com el partit que ha donat veu a aquesta immigració. "Els nostres diputats vénen de llocs diferents i parlen llengües diferents. Volem assemblar-nos a com és Catalunya" deia sobre això Junqueras. I "per completar aquesta diversitat, què millor que posar-hi una anoienca". 

En una línia similar van parlar Gabriel Rufián, que va intervenir en castellà: "som la síntesi del país fent coses extraordinàries per dignificar la vida de la seva gent", i Ana Surra "el model de convivència català és la manera de derrotar l'ultradreta". El cap de llista també va tenir temps de tirar dards a Podemos "qui vulgui quatre ministeris, que els voti", a més d'afirmar que el referèndum ha sortit a la palestra gràcies a la mobilització dels catalans.

Carolina Telechea, en la seva intervenció, expressava que "si lluitem junts com a país i com a comarca avançarem. Com a equip som guanyadors". Va afegir que "som els únics que portem al programa la independència i les polítiques socials" i obria les portes d'ERC a "tothom qui hagi conclós que la independència és la millor solució".


2 Comentaris

a

albert

21 de juny 2016.18:22h

Respondre

Sr Junqueras, desde de ayer, usted no siente VERGUENZA?
Ayer cayó un mito. En efecto, consideraba al Dr. Junqueras un ilustrado, y con suficientes conocimientos sobre la realidad de este país. La... Llegir més verdad es que después de seguir el debate -un 10 para Cuní que ha celebrado el debate del año-con atención mi visión de Junqueras se transformó radicalmente.
Mi impresión es que no preparó bien el debate en general, ni los temas fundamentales, en particular. La verdad, si hubiera sido la defensa en juicio habría supuesto, sin remisión, la condena de su defendido. No puedo entender que no preparara los temas fundamentales que podían tratarse. Siento decir, que Josep Borrell dio ayer una lección magistral –otra más- de cómo se hacen estas cosas. Es cierto, que aquí las emisoras catalanistas han hecho el trabajo –probablemente no tan bueno como pueden creerse-, pero la cuestión es que sin argumentos el proceso está muerto.
De momento, la esperanza blanca del nacionalismo catalán está fuera de juego, por no haber calibrado bien la fuerza de su posición, y haber olvidado que tenían en contra desde el Derecho Internacional Público hasta el más elemental Derecho Político, pero es que ahora te das cuenta que viven de vender motos, que previamente no han puesto a punto. La verdad, sólo un milagro, de los de verdad podrá cambiar la situación. En cualquier caso lo siento por Junqueras porque no mereció el trance que vivió ayer. Y es que lo que no puede ser no puede ser y además es imposible. En definitiva que los asuntos importantes requieren de mucho estudio, además de tener la razón y la ley de tu parte, y aquí como hemos visto falta casi todo. Son los problemas del rey que se hacía confeccionar un periódico a su medida. Ya saben cómo acabó.

A

Antoni

Igualada

20 de juny 2016.17:26h

Respondre

A la tercera foto, darrera el noi de la samarreta groga que està d’esquena, hi surt una noia una mica a trossos. Que estem parlant d’un muntatge? o hem d’enviar la foto als de Cuarto Milenio,... Llegir més per tal de que ens expliquin una mica aquest fenòmen una mica paranormal?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.