TORNAR
PUBLICITAT

Marc Castells: ‘El primer que farem és conèixer l’estat econòmic i financer de l’Ajuntament’

El futur alcalde d'Igualada afirma que no es toleraran actituds no democràtiques en el si de l'Ajuntament

politica
Dimarts, 24 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Poques hores després de proclamar-se guanyador inqüestionable de les eleccions igualadines, Marc Castells es mostra prudent a l’hora de fer declaracions sobre el seu futur com a alcalde de la ciutat. Castells no ha volgut parlar de pactes ni d'opcions de govern, el candidat convergent només ha afirmat que el primer que faran abans d’emprendre qualsevol acció és una auditoria exhaustiva de l’estat de les finances a l’ajuntament igualadí.

Marc Castells

Els 6.561 vots que va rebre CiU deixen sense dubtes que la ciutat tenia ganes de canvi, mai en la història igualadina un grup havia augmentat més de dos regidors d’unes eleccions a les següents. Marc Castells ha mostrat la seva satisfacció i ha volgut felicitar el seu equip per tota la feina feta per aconseguir aquests resultats.

Marc Castells afirma que tenien indicis que els seus resultats podien arribar a aquestes xifres i segons el vencedor de les eleccions: ‘indiquen que la gent tenia ganes de canvi’. Castells encara no ha volgut parlar d’assignació de responsabilitats entre els futurs regidors convergents ni d’un possible pacte amb ERC, un pacte que amb els resultats obtinguts per CiU s’ha convertit en prescindible: ‘El primer és garantir la meva elecció com alcalde i després ja anirem informant sobre com configurem l’equip de govern’.

Sobre la incorporació de PXC a l’Ajuntament d’Igualada, Marc Castells explica que és un procés que s’ha repetit a tot el país i que demana als polítics que reflexionin sobre aquest fet: ‘Hem d’entendre què ens vol dir la gent’ i recorda que els resultats que obté a l’Anoia li garanteixen representació al Consell Comarcal. Marc Castells ha afirmat que no admetrien actituds no democràtiques en el si de l’Ajutnament igualadí: ‘Hem de ser els garants que al consistori es respectin els drets democràtics’

Segons el gran canvi que ha viscut la resa del país, Marc Castells ha explicat que el seu partit ha aconseguit capitalitzar la idea del canvi i que els ciutadans reclamen una gestió eficaç dels recursos en temps de crisi.


21 Comentaris

M

Mjesus

Igualada

25 de maig 2011.17:43h

Respondre

Al Palau de la Musica també van fer una auditoria?, ay ay ay..., de tot cor le desistjo tot lo mijor al senyor Castell, estic segura que fara lo mijor per Igualada, sort alcalde!, i que consti que... Llegir més soc socialista...

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

24 de maig 2011.20:25h

Respondre

No entenc els escarafalls, com qualsevol empresa que vol saber la situació real i que fan auditories cada any, que te d’estrany que se’n demani una de imparcial i externa, a l’Ajuntament i les... Llegir més seves empreses Municipals? Que es que hi ha quelcom a amagar o algú te por?
Els funcionaris no son administradors i per tant tenen solament la responsabilitat de fer be la seva feina i donar gràcies a Deu que la seva situació és de privilegi, molts Ajuntaments si fossin una empresa privada ja haurien passat per una ERE, a més que se’ls exigeix puntualitat, rigor, professionalitat i productivitat. Coses que sense ofendre’n a cap que en hi han de molt bons i que fan molt be la seva feina, no els hi és exigit al menys al nivell que ho es a l’empresa privada. Quan es tenen privilegis com aquest, el millor es no parlar gaire i procurar fer la feina ben feta, perquè hi ha gent que es pot enfadar i molt, sobre tot els que per desgracia han perdut la feina estan a l’atur i no tenen cap paracaigudes.
Tornant a l’auditoria, jo a més d’aquesta demanaria una “due diligence”, o sigui no sols saber com està la situació financera, sinó com s’han gastat els diners i si han hagut despeses o exagerades, innecessàries, fora de lloc o fora del de les atribucions del que les ha fet.
Penseu, que es bo per tothom que es faci l’auditoria, se sabrà fefaentment quina es la situació de l’Ajuntament i que es pot fer amb el que hi ha per millorar-la. La bona conseqüència és que el que fa l’auditoria ara, també n’hi faran una quan deixi l’Ajuntament i això es molt bo per prevenir temptacions de males pràctiques i una garantia pels ciutadans que la gent que ens representa i són els nostres servidors, apart de que siguin honrats, ho hauran de demostrar i seran auditats per la seva administració i això mai pot ser dolent, penseu que són els diners de tots.
Si tot s’ha fet com cal, ningú ha de témer res, simplement un “aplaus” i gràcies pels serveis prestats.
Això si, que l’auditoria es faci publica i que cada pal aguanti la seva espelma, si fos el cas.
Estem en una democràcia i els nostres servidors i la seva gestió han de ser transparents o això només serveix pels cartells electorals i després és com el fum una vegada es mana?

i

igualadi

Igualada

24 de maig 2011.20:05h

Respondre

Maribel, el problema no crec que sigui la situació econòmica de l’ajuntament, aquesta es publica i la sabem tots, l’ajuntament d’Igualada te un romanent negatiu de tresoreria d’uns dos... Llegir més milions d’euros, fins i tot la setmana pasada sortia en un article d’un diari nacional com la quarta ciutat mes endeutada de Catalunya, això ja se sap.

El que no se sap perquè no a tothom se l’hi ha deixat formar part del consell d’administració, es la situació de les empreses publiques municipals com per exemple SIMA, PIMA, i el Consorci Sociosanitari de l’Anoia, que aquestes al no estar sota el control directe de l’ajuntament, s’escapen de la fiscalització dels regidors. Es això el que crec entendre que es vol referir quant algú parla del deute global de l’ajuntament, el d’aquest pròpiament dit (que ja se sap) i el de les empreses municipals, que s’intueix però que s’escapa del control dels que no en son membres del consell d’administració, i que incideixen i de quina manera sobre les finances municipals ja que el patró d’aquestes empreses es l’ajuntament d’Igualada

R

Ramon F.

Igualada

24 de maig 2011.19:44h

Respondre

Sr. Rodriguez, ja se que no hem contestarà perquè no l’hi agrada fer-ho amb persones que nomes signem amb mig nom, però així i tot no hem puc estar de dir que he tornat a llegir l’article i... Llegir més la veritat no veig per enlloc que es parli o que es deixi intuir que es vol una Igualada de totalitarisme de revenja i excloent.

Tots tenim les nostres idees i les nostres predileccions, i la democràcia fa que les podem expressar cívica i educadament cada quatre anys a les urnes i el resultat d’això es la voluntat popular que ens pot agradar mes o ens pot agradar menys però que hem d’acceptar com a bons demòcrates que som. Parlar dos dies desprès de les eleccions, d’Igualada com una ciutat de totalitarisme, revenja i excloent, i sobre tot amb els resultats tant clars que hi han hagut, em sembla com a mínim fora de lloc i mes tenint en compta que el que vostè exposa, o fa fent referència a un article que ni parla ni insinua res de tot això.

p

pepito

igualada

24 de maig 2011.19:13h

Respondre

El primer que s´ha de fer es mirar l´estock de pilones metal.liques als magatzems municipals per si s´han de fer noves comandes no sigui que anem escasos.

A

Antoni

Igualada

24 de maig 2011.18:24h

Respondre

Em sembla Sra Maribel que estem confonent els termes. Quan el Sr Castells diu de fer una auditoria no dubta dels funcionaris, ni de l’honorabilitat dels polítics predecessors seus en el càrrec,... Llegir més sinó que simplement vol saber la situació de l’Ajuntament. Si no recordo malament, l’any passat l’ajuntament d’Igualada va tenir un dèficit proper als 2MM d’euro. Això no vol dir que els funcionaris no siguin professionals, però evidentment hi ha un forat creat per un excés de despesa (que no vol dir que ningú s’endugui diners fraudulentament). Per tant, saber l’abast de la tragèdia, crec que és bo, més que res que si als ciutadans demanes esforços, com a mínim suposo que tindran dret a saber l’esforç necessari. Í pel que fa a les empreses públiques, aquí em sembla que la gestió i la comptabilitat ja no la portaven els funcionaris, sinó personal contractat per les mateixes empreses. I per tant, les floritures comptables entenc que hi són molt més possibles. Jo només tinc la curiositat per saber els números de WTC, perquè és un cas clar d’empresa que no hi ha res palpable, que és un solar. I voldria saber els 2MM euro aproximats invertits (300 milions de pessetes), en què s’han gastat, i amb quina esperança de rendiment futur de la inversió.

J

Josep

igualada

24 de maig 2011.17:44h

Respondre

Si de veritat s’han de gastar uns diners per esbrinar la realitat economica de l’ajuntament i empresses ”associades”, potser a qui cal demanar responsabilitats és a l’equip que ha governat... Llegir més fins ara.
La transparència no ha estat massa transparent. Ja és veurá si mai s’arriba a saber la veritat.

D

Diego

Igualada

24 de maig 2011.17:03h

Respondre

...de moment aquesta passada nit les rambles d’Igualada van quedarse a les fosques .... primera retallada.... en l’enllumenat?

m

maribel

Igualada

24 de maig 2011.16:58h

Respondre

El que em sembla correcte és tenir tota la informació addicional que calgui que no s’hagi pogut obtenir prèviament, però no és entrar amb bon peu sospitar de la tasca d’interventors,... Llegir més secretaris i funcionaris que fan la seva feina de forma professional, entre d’altres qüestions perquè una empresa externa seria duplicar despesa per malfiar-se’n, i això seria una actitut que, d’entrada seria de molt mal fiar...

A

Antoni

Igualada

24 de maig 2011.16:23h

Respondre

Maribel. Em consta que l’equip de govern que hi havia fins ara, en algun cas impedia a l’oposició tenir informacions sobre empreses municipals. Per exemple, em sembla que se sap que la pèrdua... Llegir més acumulada del Word Trade Center deu ser 1,9MM euro, perquè s’ha fet servir aquesta quantitat per refinançar tot el que s’havia pagat fins ara. Si tenim en compte que allò de moment és un solar (on hi quedaran bé els globlus al juliol), doncs potser és lògic que una firma externa o utilitzant el mateix personal de l’ajuntament, posi en ordre tot això, i sapiguem on estem. Pensi, Sra Maribel, que el Sr Aymamí al debat de l’Ateneu va exposar com a obra feta els m2 d’oficines del WTC. Si en una cosa tant evident ja feia volar coloms, no em vull imaginar en aspectes comptables, on moltes vegades hi pot haver certes dosis de subjectivitat a l’hora d’interpretar xifres.

j

jaume martinez Puigverdes

igualada

24 de maig 2011.15:45h

Respondre

maribel aquesta es bona. molt bona

B

Bernat Dàmaso Morros

24 de maig 2011.15:29h

Respondre

Felicito CIU pels resultats que ha obtingut a Igualada. La meva enhorabona a en Marc Castells per l’alcaldia de la ciutat. Salut i feina (que n’hi ha molta a fer) aquests quatre anys vinents.

M

Maribel

Igualada

24 de maig 2011.15:25h

Respondre

Quan jo vaig estar a un Ajuntament, tant si hi era amb càrrecs de govern com a l’oposició, estava al cas dels seus números, perquè em preocupava dels comptes que s’havien de donar al Ple. No... Llegir més m’imagino que qui ha estat de cap d’oposició durant el darrer mandat hagi de gastar diners en auditories externes perquè no tingui prou fiscalitzat els comptes a partir d’una feina per la que es suposa ha estat retribuit per l’erari públic, si més no, d’altres representants de l’oposició si que tenen discurs a l’hora de comentar partides i alternatives econòmiques de polítiques municipals. Perquè una cosa és la distribució pressupostària de les partides d’acord amb les polítiques de govern i l’altra és els pagaments legals visats i fiscalitzats per intervenció. Què es pretén?, fiscalitzar tota la feina dels funcionaris?, posaran funcionaris nous? o pagaran empreses externes de ”confiança”?. Simplement són preguntes que aquests dies de febre d’alternança de poder no puc evitar de fer-me...

J

Joan Sidamon

Igualada

24 de maig 2011.14:18h

Respondre

si demanar les ajudes per la gent que abans ha cotitzat és ser antidemòcrata....jo ya no sé ni on visc! Castells..no es deixi portar per la corrent antiplataforma i escolti les propostes que facin... Llegir més abans de tancar les portes.

j

jaume rodriguez enrich

igualada

24 de maig 2011.13:29h

Respondre

Sr Ramon F ?
no magrada dialogar amb els que s amaguen amb pseudonims o mitj nom..
pero aquesta vegada fare una excepcio
no magrada akesta Igualada de totalitarisme de revenja i excluent.
Igualada m... Llegir més agrada pero la Igualada que representa lo esmentat No.
Punt i final

R

Ramon F.

Igualada

24 de maig 2011.11:49h

Respondre

Sr. Rodriguez, jo soc dels que penso que es necessari i molt fer una auditoria de l’Ajuntament i de les empreses municipals, i que s’han d’aixecar les catifes, però no pel que diu vostè, jo... Llegir més no dubto de l’honestedat dels senyors que han dirigit l’ajuntament fins ara, però si que penso que han amagat la situació financera real del nostre ajuntament.

Per tant, i tenint en compte que estic convençut de que un no comença a curar-se fins que accepta que te una malaltia, hem de saber tots els ciutadans quin es el grau de la mateixa i a partir d’aquí encertar amb el diagnòstic que ens ha de portar a guarir-nos en el menor temps possible. Penso però, que per desgràcia tindrem una sorpresa i no gens agradable al veurà la situació real, ojala m’equivoqui


Sr. Rodriguez, l’hi puc dir una cosa sense que se m’enfadi....?, aquest cop s’ha deixat el m’agrada Igualada

j

jaume rodriguez enrich

igualada

24 de maig 2011.09:21h

Respondre

a mi sempre amb fan po els que parlen d aixecar catifes i fe net Son exoresions totalitarias i amb musica de revenja,. Es possible que el PSC tingui errors en la seva gestio com en tindra CIU es... Llegir més inevitable .Pero jo crec que en sigut honestos com vestic convensut tambe que o sera el gober proper.
I sobre els treballadors temporals prouta pena tenen de esser temporals No carreguem sempre amb els mes febles. I que consti que no tinc ni fills ni familiars ni amics entre el colectiu .

R

Ramon

Igualada la Plaça

24 de maig 2011.09:19h

Respondre

Pobre Marc quan vegi els comptes, lo vuida que esta la caixa , tots els deutes i comissions que li queden per pagar, el fotimer de xanxullos que hi havia, caura de cul.Es veritat, que en fereu dels... Llegir més enomenats a dit, carrecs de confiança, i el famos Kim Diez?
Espero que el foteu fora ara mateix.Ja ha estat massa temps vivint de la mamella, que vagi a pencar, si sap el que es aixo.
Recorda que a Andorra hi ha una casa, ho dic perque a l’hora de buscar no t’oblidis de cap lloc.

R

Rafael

Jorba

24 de maig 2011.09:00h

Respondre

...i quina fumera deuen treure les trituradores de paper de l’Ajuntament d’Igualada, aquests dies !!!

M

Marcel

Igualada (Barri de les Flors)

24 de maig 2011.08:24h

Respondre

Que no et passi res Marc...Jo no voldria estar a la pell del govern de CiU. Hauran de fer neteja i aixecar catifes...I el més trist és que hi ha moltíssima gent treballant a dit. Què en fareu de... Llegir més tots els càrrecs eventuals que hi han a l’ajuntament i a les empreses municipals ?

J

Jaume Martinez Pigverdes

igualada

24 de maig 2011.07:51h

Respondre

Es de manual .
Pero mentres els tecnics investigan la situacio financiera del ajuntament com igualadi m agradaria sapiguer que els politics agafan la maleteta i i surten correns a buscar euros molts... Llegir més euros .
El President Mas en la seva visita a Igualada va anunciar que no ens faltaria de res.Jo que el conec be se que es un home de paraule. .
Aixo es le que toca...tambe.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.