TORNAR

La meitat dels pobles de l’Anoia ja són independentistes

Dos municipis voten contra la independència

politica
Dilluns, 20 agost 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Més de la meitat de les poblacions anoienques s’han manifestat per l’Associació de Municipis per la Independència, l'AMI. En la majoria dels municipis on s'ha presentat la proposta s'ha acceptat, menys en dues poblacions on la moció no ha prosperat. En total a Catalunya hi ha 485 municipis associats.

Arxiu

Deu mesos després d’iniciar-se la campanya de constitució de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), aquesta iniciativa es pot considerar ja consolidada. I és que segons les dades de la darrera assemblea general de l’AMI, en total a Catalunya hi ha associats 485 municipis, 24 consells comarcals i una diputació.

Pel que fa a l'Anoia, formen part de l’AMI setze municipis, que representen el 52,8% dels municipis de la comarca. Aquests municipis són El Bruc, Cabrera d’Anoia, Calaf, Capellades, Carme, Igualada, Jorba, Masquefa, Òdena, Orpi, Piera, La Pobla de Claramunt, Els Prats de Rei, Sant Martí de Sesgueioles, Sant Martí de Tous, i Vallbona d’Anoia.

En dos municipis més, Els Hostalets de Pierola i Vilanova del Camí, la moció no va prosperar en el ple municipal corresponent. En breu també s’espera que es presenti en alguns dels municipis pendents de pronunciar-se, com són Argençola i Bellprat. En la majoria dels municipis, la proposta ha estat presentada pel grup municipal d’ERC (sols o en coalició), única força política que ha tingut un sentit de vot inequívoc a favor de l’AMI.

Aquesta xarxa de municipis ha de fer possible la convocatòria d’una consulta sobre la independència de Catalunya.


4 Comentaris

a

altra vegada jo

vilanova

22 d'agost 2012.15:11h

Respondre

Es curiós, això d’anomenar nacional-feixista a tot allò amb el que no estas d’acord és molt del PP. Per mi es català tothom que ha nascut a Catalunya i tots aquells que han vingut per la... Llegir més raó que sigui i es senten catalans. Però aquesta gent que porta 40 anys aquí i no parlen català ni el volen parlar, no l’entenen o millor dit diuen que no l’entenen a aquests no els considero pas catalans i els hi pots preguntar que pensen ells dels catalans i et portaràs una gran sorpresa, aquests normalment són votants del PSC, però també hi ha molts del PP i fins hi tot del PxC. Si algun dia es fa un referèndum per la independència (això no ho veuran els meus ulls) estic molt segur en quins pobles hi guanyaria el NO per majoria i un d’ells seria Vilanova. A vegades em sento extrany quan vaig a comprar i parlo en català, com si jo fos el de fora. I a més a més aquests que es neguen a parlar català són els mateixos que desprès es queixen de que els moros o els xinesos no parlin castellà i que no es volen adaptar a la vida d’aquest país. Ells porten 40 anys i no ho han fet!!!
I no et facis cap pel·lícula a la teva ment que jo no he parlat pas ni de races ni punyetes....si som tots de la mateixa raça, quines xorrades que dius i puresa? Estem al 2012 no hi ha cap poble ”pur” però prou ja de que ens prenguin el pel. Catalunya ja no té raó de ser dins d’Espanya. Que es faci un referendum i que la gent hi opini...però això als teus amics pro-espanyols no els hi interessa, tenen por!!

M

Marcos

Vilanova

22 d'agost 2012.09:08h

Respondre

Hola “Tu”, A Vilanova tots som catalans, el que passa es que els nacional-feixistes catalans no accepteu cap altre opció que la vostra pròpia. (la independència).
A qui el qui no està a favor... Llegir més de la independència es un andalús o un extremeny?. Què passa que els hem de fer fora?
Amb aquesta manera de pensar on hi ha lloc per la pluralitat d’un estat? O es que no penses en un estat plural? Pot ser penses en un estat pur de raça? No se si aquest tipus d’independència es el que hem de fomentar. Pot ser que abans us aclariu abans de fer una proposta seriosa d’estat. Aquest joc us va una mica gran.

j

jo

vilanova del cami

20 d'agost 2012.13:15h

Respondre

Josep, a la notícia on es parla del PSC? CiU està fent molt més mal als catalans quan fan pactes amb l’enemic, amb el PP i quan els interessa són ells els més independentistes de tots, mira... Llegir més com ara es volen afegir a la manifestació de l’onze de setembre per demanar un estat propi. Els interessa fer partidisme mentre ens neguen la independència.
Per cert, el teu català escrit és una mica dolent.
També em fa gràcia que Vilanova del Cami sigui un dels pobles que s’ha negat.....hi ha massa ”andalus i extremeny” en aquest poble.

j

josep mª verges prat

Igualada

20 d'agost 2012.10:23h

Respondre

Amb semble molt poc assenyat i contrari als interessos dels seus ciutadans, que la tossuderia federalista i partidista del PSC-PSOE que no porta enlloc, perquè ningú + d’aquest estat Espanyol que... Llegir més no ens protegeix, i si que ens va a la contra en tot fiscalment,en infraestructures,cultura etc.sigui la dominant i decisòria.
La seva tossuderia-miopia dic que defensa lo indefensable i no pot entendre que necessitem un estat favorable i... que millor, que un de propi?, si l’actual li donem tot i encara ens menystén,insulta i maltracte!.
Els germans o socis ens tenen de tactar aixi?.
Reflexioneu, esteu actuant a favor dels maltractadors!.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.