TORNAR

El PSC considera 'poc prioritari' gastar 60.000 euros en la zona infantil a Cal Font

El projecte original preveia ubicar aquesta zona al solar del costat del Mercantil

politica
Dijous, 19 juliol 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal del PSC a l’Ajuntament d’Igualada ha tornat a posar damunt de la taula el qüestionament de la necessitat de les obres de la plaça de Cal Font, amb les quals el govern de CiU-ERC d’Igualada gastarà 60.000 per aplanar la plaça i instal·lar-hi jocs infantils. Jordi Riba recorda que el projecte original de la plaça preveia ubicar aquesta zona infantil al solar del costat del Mercantil.

Simulació de la zona de jocs infantils a Cal Font

Jordi Riba, portaveu del PSC a Igualada

El portaveu socialista, Jordi Riba, considera que 'en un moment de retallades importants i en el qual l’alcalde Marc Castells cita en tot moment la paraula austeritat, no trobem lògic fer aquesta inversió per desfer una plaça que funcionava i fer-hi una cosa nova. És una acció que no trobem ni prioritària ni urgent'. Per Riba 'hi ha altres actuacions més urgents a la ciutat com la millora d’altres carrers o la supressió de barreres arquitectòniques, on es podria fer aquest tipus d’inversió'.

El portaveu socialista recorda a l’alcalde que el centre d’Igualada ja té jocs infantils en diversos punts com el parc de l’Enxub, la plaça dels antics Maristes o el parc de l’Estació Vella. També apunta que 'la part de la plaça que es vol modificar serveix ara perquè molts nens i joves hi vagin amb bicicleta o hi juguin a pilota'.

El projecte original

D’altra banda, el PSC, remarca que el projecte original de la plaça ja preveia la instal·lació de jocs infantils, però que aquest estrien ubicats al solar del costat del Cercle Mercantil. Així 'ho va deixar definit l’arquitecte per fer-ho possible quan s’hi desenvolupés la seva reforma'. Pels socialistes seria 'més adequat ser fidels al projecte inicial i esperar a poder instal·lar un parc infantil quan s’arrangi el solar i estalviar-se aquests 60.000 euros'.

La mesura d’instal·lar un parc infantil a Cal Font comportarà que la plaça canviï la seva estètica, ja que desapareixeran els traus que hi ha: 'aquests elements de la plaça formen part del caràcter tèxtil que l’arquitecte li va voler donar, simulant uns traus fets per les tisores en un teixit. Estem parlant d’una plaça escultòrica en el seu conjunt que creiem que cal conservar tal i com està perquè té un sentit i un punt diferencial de la resta de places de la ciutat', afirma Jordi Riba.

El PSC recorda que des del primer moment ha posat en qüestió la idoneïtat d’aquesta reforma i que ja va demanar al govern que reconsiderés l’obra en diverses ocasions i també al ple municipal, una obra que subvenciona en un 50% la Generalitat a través del PUOSC.


11 Comentaris

J

Joanma

Igualada

20 de juliol 2012.11:31h

Respondre

Si la plaÇa es feia petita, resultaba mes barat enxiquir les terrasas dels bars, dons a Igualada no faltan bars ans al contrari.

M

Maria

Igualada

19 de juliol 2012.15:23h

Respondre

En aquest cas, tot i que el Sr. Riba no és sant de la meva devoció, li haig de donar la raó. Tenim altres prioritats senyors de l’ajuntament. Per exemple, pintar els passos de zebra de la... Llegir més ciutat, no es veuen i algún dia passarà algún accident. Destinar-los a obres socials o ajudar a les familíes amb els llibres de text de la canalla. No calia ara tocar la plaça.

A

Antoni

19 de juliol 2012.15:19h

Respondre

Pel Sr Rafel, sense entrar a valorar l’oportunitat de les obres, hem de ser curosos amb les coses que es poden objectivitzar. No acusi al Sr Riba de malgastar 1 milió d’euro al World Trade... Llegir més Center, perquè en realitat van ser com a mínim 2 milions. Al Cèsar el que és del Cèsar, i al Sr Riba el que és del Sr Riba.

R

Ramon F.

Igualada

19 de juliol 2012.14:00h

Respondre

Tot es opinable i per tant tothom te el dret a dir-hi la seva. Per a mi per exemple aquells traus no m’han agradat mai i penso que son un destorb per la plaça sinó fixeu-vos per exemple per Sant... Llegir més Jordi que només dificulten la col-locació de les parades.

El que ja no se si moralment pot opinar sobre aquesta qüestió es el sr Riba ja que quan podia fer el que ara demana, o sigui estalviar, va fer tot el contrari amb el projecte arquitectònic del Word Trade Centre (que per cert el seu cost es de dos milions i no un), el pont de Fàtima o la remodelació de la plaça de les tortugues per exemple.

Ja sé que ara l’Albert em titllarà de ”palmero” del govern i de que hem de deixar córrer el que van fer els d’abans, però mira Albert, els problemes d’avui son en molta part conseqüència de l’herència que van deixar els que governaven abans i per tant penso que es pot i és saludable donar l’opinió de tot sense que això vulgui dir que un és d’aquí o d’allà sinó que es de casa seva i prou. El que potser si que es patètic es intentar defensar lo indefensable i anar en contra d’una cosa solament perquè o fa un altre

A

Albert

19 de juliol 2012.12:22h

Respondre

Obra totalment absurda, amb crisi i sense crisi
Que aborrit resulta llegir a cada crítica les mateixes consignes dels ”palmeros” del govern. La gen valorem el que fan els que manen ara, els... Llegir més d’abans ja els vem valorar. És tant patètic!

R

Rafel

Igualada

19 de juliol 2012.11:52h

Respondre

Sí, és trist q amb la q cau es gastin diners en arreglar carrers mentre gent passa gana,,,

però és mes trist que ho diguin els del PSC que es van gastar milions d’euros en obres faraoniques... Llegir més sense rendiments i q generen un deute q pagaran als nostras fills! i nets!

i ara parlen de 60mil eurets?? i el milió deuros del world trade centre?

C

Cristina

19 de juliol 2012.11:10h

Respondre

D’acord Josep, però si s’amaga sota les pedres no podria anar a comprar tabac i pagar amb tarja de crèdit de color groc. Tot plegat, vergonyós...

J

Josep

Igualada

19 de juliol 2012.10:40h

Respondre

Sr. Riba, patètiques paraules... Després de la seva gestió econòmica s’hauria d’amagar sota les pedres.

C

Cristina

19 de juliol 2012.10:39h

Respondre

Aquests del PSOE catalans són conseqüents, ridículs quant eren al poder i ridículs a l’oposició

A

Antoni

19 de juliol 2012.10:02h

Respondre

Sr Riba, dir que la Plaça de Cal Font, en aquesta part on es fan les reformes, ”funcionava”, em sembla una temeritat/barbaritat. Les arrugues no deixaven fer espectacles, les bicicletes i... Llegir més monopatins, una mica perillosos si hi havia canalla per allà. Per tant, no sé què entèn Vtè per funcionar, però en tot cas en tenim un concepte diferent. Potser Igualada està com està per aquest concepte de ”funcionament” dispar que tenim.

a

albert

igualada

19 de juliol 2012.08:48h

Respondre

Si senyor, un escàndol! I els milions MALgastats al pont de Fàtima i al World Trade center? i al heliport de l’hospital? i a la plaça de les tortugues? Senyor Riba, no nego que potser refer ara... Llegir més una plaça no toca, però el seu discurs venint de qui ve, ja cansa. Política barata.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.