TORNAR

El PSC-Anoia rebutja la retallada de la Llei de Dependència

És un 'atac a les persones més vulnerables'

politica
Dilluns, 6 agost 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El PSC-Anoia ha manifestat el seu total desacord i rebuig a les retallades que el govern de Mariano Rajoy està duent a terme en l'àmbit de la llei de la dependència. Consideren que és un 'atac a les persones més vulnerables i que tot plegat ens farà retornar a models antics'

Teo Romero durant la roda de premsa

El primer secretari del PSC-Anoia i Alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero, va manifestar en roda de premsa, el total rebuig dels socialistes a la retallada a la Llei de Dependència que el PP està portant a terme.

El primer secretari del PSC-Anoia va afirmar que 'és un atac directe a les persones més vulnerables, persones grans i especialment dones grans que són les cuidadores i les que tenen les pensions més baixes'. Això, segons Teo Romero 'ens retorna a models anteriors que condemnen les dones a cuidar les persones amb dependència de les famílies'.

En aquesta línia, Romero va posar de manifest que pel PSC les principals retallades en l’àmbit de la dependència són:

• Reducció del 15% de la quantitat establerta per a la prestació econòmica per cures en l'entorn familiar i desaparició del conveni especial de la Seguretat Social. Aquesta retallada afecta a 106.957 persones a Catalunya que reben, mensualment, aquesta prestació econòmica que ara es veurà notablement reduïda.

• Paralització de la Llei, en un període màxim de dos anys, per a les noves prestacions econòmiques per cura en l'entorn familiar.

• Paralització de la Llei, fins l'1 de juliol de 2015, per als dependents moderats. Actualment són 57.083 les persones que a Catalunya han estat valorades com a dependents moderats i que hauran d'esperar 3 anys per rebre una prestació o servei.

• Per a les persones que ja estaven rebent prestació la rebaixa per prestació econòmica per cuidadora familiar és de mitjana de 44 euros: va dels 78'1 euros de les persones amb grau de dependència gran als 27 euros de les persones amb grau de dependència moderada.

Atac a la democràcia

Finalment el primer secretari del PSC-Anoia va dir que 'aquestes mesures d'atac a l'estat del benestar s'afegeixen a les que ataquen a la democràcia, com la reducció de regidors que el PP vol imposar'. Romero va recordar que 'dels regidors existents a Espanya, uns 70.000, la majoria són de municipis petits i per tant no tenen sou, de manera que la reducció de regidors tindrà un impacte gairebé nul però en canvi sí que el tindrà cap a la democràcia, perdent representativitat'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.