TORNAR

Els més votats no governaran ni a Veciana ni a Vallbona

Òscar Labraña (ERC) torna a perdre l’alcaldia a mans d’una coalició

politica
Diumenge, 14 juny 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Només a dues poblacions no governarà el candidat amb més vots: Veciana i Vallbona d'Anoia. En el cas de Veciana, curiosament, la més votada pel sistema de llistes obertes era Mireia Duran, que es presentava pel mateix partit que el segon més votat, Jordi Servitje, ja alcalde: CiU. Però els regidors escollits han votat  Sevitje, que continua una dinastia democràtica de 36 anys

Com fa quatre anys, Esquerra ha estat la força més votada a Vallbona d'Anoia, però això no li ha garantit el govern. Fa quatre anys, el va desbancar un pacte entre PSC i CiU; ara, un triple pacte entre PSC, CiU i Veïns amb Veu. L'alcalde serà Raül Parramon (CiU), que ja ho era des de 2014, i que és l'únic regidor de la federació al poble. D'aquí a un any el succeirà Eudald Planella, del PSC. Labraña va intentar fins el darrer moment cercar una entesa amb els altres tres partits, que s'han coaligat per superar-lo per cinc regidors a quatre.

Jordi Servitje, segon a la dreta, alcalde de VecianaA Veciana, encara que no hi havia ni tan sols conflicte polític, quedava el dubte si la candidata més votada pels vecianencs, Mireia Duran, amb 82 vots, seria alcaldessa per sobre de Jordi Servitje, l'actual, que en va tenir 75. Tots dos estan a la llista de CiU, però els tres regidors restants van triar  Servitje, que continua així com a alcalde i manté la 'dinastia' que dura des de 1979.


1 Comentaris

A

Antonia Juarez i Benavente

Cabrera D'Anoia

14 de juny 2015.23:10h

Respondre

A Cabrera d’Anoia han proclamat batlle una persona del PSC,amb 151 vots i 70 vots de veins de cabrera que sumen221 vots.. iniciativa amb83 vots dona suport a la candidatura del PSC sense entrar a... Llegir més govern.. per tant queden a la oposicio i PSC governa en minoria. Units per cabrera ERC-AM 173 i CIU 95 aquets dos junts sumen 268 si sumem els de iniciativa a la oposicio.. pura estafa.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.