TORNAR

Vanessa González, investida alcaldessa de Vilanova del Camí

V365 governarà amb ERC i CiU en un pacte en minoria

politica
Dissabte, 13 juny 2015. 16:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Vanessa González continuarà al capdavant de l'Ajuntament de Vilanova. Un pacte de govern in extremis amb ERC i CiU li ha permès rebre el suport de vuit regidors durant la investidura, seguida per nombrosos veïns. El PSC, el segon partit amb més vots, ha donat suport al candidat de VA!, Francisco Palacios, que ha rebut sis vots. Els socialistes volien visualitzar que faran una oposició en bloc.

La composició del consistori per al mandat 2015-2019 ha generat molta expectativa a Vilanova, d'ingredients no en faltaven, i això s'ha notat a l'acte d'investidura. Al saló de sessions no hi cabia ni una agulla i de fet molts veïns han hagut de seguir-lo per una pantalla a l'exterior de l'ajuntament. A quarts d'una del migdia, la fins ara alcaldessa de Vilanova Vanessa Gonzàlez rebia la vara d'alcaldessa de la mà de la regidora més veterana del ple, Pepita Còdol. La candidata de V365 ha sumat vuit vots, cinc dels regidors del partit, dos d'ERC i un de CiU; els tres partits que finalment van subscriure un pacte de govern a Vilanova per als propers quatre anys. El PSC, el segon partit amb més suports al consistori, ha votat a favor del candidat de Vilanvoa Alternativa, Francisco Palacios, que ha rebut sis vots. Volien “escenificar que farem una oposició en bloc amb VA!, constructiva, però amb valor propi”.

González, durant el discurs d'investidura (Foto:Aj.Vilanova)Durant el discurs d’investidura, Vanessa González no ha amagat el repte que suposa governar en minoria, però ha assegurat que faran tot el possible “per estar a l’alçada de les expectatives”. Assegura que serà l’alcaldessa de tots els vilanovins i que treballarà per la justícia social. Igualment, ha demanat a l’oposicó que dugui a terme la seva tasca sense rancúnies i de forma constructiva “per damunt d’interessos personals o partidistes”. González ha felicitat tots els regidors i ha tingut un record per als que no han aconseguit representació.

Decide no ha agafat la clau

Carles Navarro, seguint el ple entre el públicAmb dos grans blocs que a priori podien visualitzar-se a l’ajuntament vilanoví, Decide hauria pogut desempatar. L’exregidora Imma González, que ara torna a l’Ajuntament al lloc del popular Yoyas, que hi ha renunciat, ha explicat al ple que ha rebutjat sumar-se a uns pactes que no naixien d’un projecte polític; “no volíem votar a inngú de fora del poble, que només volia la cartera. Vam oferir un pacte de concentració, però una part dels partits estava més interessada en sous i carteres”. Imma González s’ha votat a ella mateixa a la investidura. El Yoyas, que ha assistit al ple d’espectador, ha recongut després que “l’endemà de les eleccions ja vaig dir a l’Imma que seria ella la regidora a l’Ajuntament”. Tant Vilanova Alternativa, que ha votat a favor de Noemi Trucharte (PSC-PSOE), com Independents per Vilanova, que s’han votat a ells, s’han mostrat disposats a treballar per sobre de partidismes.

ERC i CiU, al govern

Aquest serà el nou equip de govern vilanoví (Foto: Aj.Vilanova)A partir d’ara Vilanova 365 governarà, com ho ha fet als últims mesos, amb CiU i sumant-hi els dos regidors d’ERC. La portaveu, Meritxell Humbert, ha reconegut a AnoiaDiari que han mantingut negociacions obertes fins a l’últim moment. “Ens feia dubtar que el pacte fos prou sòlid pels quatre anys”. Amb el PSC hi va haver un punt de no trobada “i en aquell moment pensàvem estar a l’oposició, però davant l’oferta d’entrar a govern de V365 vam decidir entrar-hi”.

Error en el recompte de vots

L’anècdota del debat s’ha produït durant el recompte de vots, quan el representant més jove de l’Ajuntament, el republicà Sergio Pérez, ha donat per error un vot a Noemí Trucharte, que era en realitat per a Vanessa González. Sorpresa, Trucharte ha agraït el vot al seu torn de paraula.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.