TORNAR

Les mocions per la consulta a la comarca prosperen i avui toca el torn de Calaf

El PSC anoienc es parteix en les mocions favorables al 9-N

politica
Divendres, 26 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El suport a la consulta ha guanyat fins ara a tots els ajuntaments anoiencs on s'ha presentat la moció. Les dues principals ciutats anoienques, Igualada i Piera, han votat a favor. En el cas pierenc, fins i tot un regidor del PP es va abstenir. Avui la votació arriba a Calaf

A poques hores perquè el president Artur Mas signi el decret que autoritza la consulta, els ajuntaments anoiencs segueixen mostrant el seu suport massiu a la llei de consultes i a la convocatòria del 9 de novembre. Els ajuntaments de la comarca han celebrat durant aquests dies plens extraordinaris on han aprovat una moció que demana el suport a la consulta per decidir el futur del nostre país. Avui serà Calaf que celebrarà el ple extraordinari per aprovar la moció. A Vilanova del Camí, el dia 29. Només a Santa Margarida de Montbui no ha prosperat la convocatòria.

A Piera s'absté el PSC i un regidor del PP

Les diverses agrupacions locals del PSC han respost de manera diferent a la moció. Les agrupacions pròximes al PSC de la marca Progrés Municipal s'han inclinat a favor de la consulta. Un botó de mostra són els ajuntaments de Copons o Castellolí, que s'han inclinat sense dubtes a favor del 9 de novembre. A Òdena hi va haver un regidor socialista, l'espeltenc Joan Estruch, que va unir-se al govern de CiU i ERC a favor de la consulta. A Igualada, el PSC en bloc ha votat favorablement, mentre que a Vallbona i Masquefa, part dels regidors van votar afirmativament i altres es van abstenir o van renunciar a assistir al ple. A Piera, els socialistes es van abstenir i els va acompanyar Manuel Pavón, del PP. A Tous, els regidors del PSC simplement no van assistir a la sessió.

Paral.lelament als plens extraordinaris dels ajuntaments, és imminent l’inici de la campanya presentada pel moviment ARA ÉS L’HORA, impulsat per Omnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana que té per objectiu aconseguir una majoria a favor de la independència de Catalunya en la consulta del proper 9 de novembre. Aquesta campanya està dissenyada per d’arribar a tots els racons del país, per això es demana la col.laboració de tots aquells que vulguin contribuir a un resultat majoritari a favor del sí sí.

La campanya s’estructura entorn de tres grans accions: en primer lloc, una gigaenquesta a la població catalana on intervenen directamente els voluntaris que faran un “porta a porta” als domicilis i que servirà per valorar l’opinió de tothom, en segon lloc, una campanya visual, el “país groc”, que pretén “tacar de groc” tots els pobles i ciutats del país en accions puntuals que seran l’expressió del posicionament a favor de la independència, i, en tercer lloc, actes puntuals que diverses entitats organitzaran per apropar el raonament a favor del Sí sí a la població catalana, sobretot als indecisos.

Aquesta campanya pretén ser engrescadora i motivadora, vol integrar els somnis de tots al projecte de viure en un país millor i fer entendre que la gran oportunitat d’aconseguir-ho és ara, a través de la independència de Catalunya. Per tal que aquesta campanya arribi a tothom, cal que molta gent s’hi impliqui. La figura del voluntari serà clau per aconseguir captar a través de les enquestes l’opinió dels catalans. La xifra òptima és de 100.000 persones i s’espera aconseguir el màxim ja que ser voluntari només implica treballar dues hores pel moviment “Ara és l’hora”, res més. Inscriure’s és molt senzill, només cal adreçar-se a la web www.araeslhora.cat i deixar les dades.



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.