//Plugins sense CDN ?>
L'Oficina Antifrau té actualment, sobre la taula, dues actuacions relacionades amb el Consell Comarcal de l'Anoia: una sobre possibles irregularitats en la provisió de llocs de treball i una segona sobre possibles irregularitats sobre dedicacions horàries i possibles incompatibilitats de determinat personal del Consell Comarcal el 2019
La primera actuació de l'Oficina Antifrau relacionada amb l'ens comarcal anoienc és una avaluació prèvia de versemblança sobre possibles irregularitats en la provisió de llocs de treball.
Aquesta "avaluació" és la fase prèvia que pot portar, o no, a una posterior investigació. L'Oficina Antifrau pot actuar d'ofici, a iniciativa pròpia o per denúncia, o en virtut d'una sol·licitud raonada d'una institució o autoritat pública. En aquesta fase inicial, s'inicia el que s'anomena una "avaluació prèvia de versemblança", en la qual l'Oficina Antifrau pot requerir informació documental tant a la persona denunciant com a la institució denunciada i fer consultes al registre Mercantil i al de la Propietat.
En el cas de la denúncia per possibles irregularitats en la provisió de llocs de treball al Consell Comarcal de l'Anoia, el cas es troba actualment en aquesta fase inicial. El següent pas és que el director de l'Oficina Antifrau clogui aquestes actuacions d'avaluació prèvia de versemblança mitjançant la resolució motivada sobre la base dels fets i conductes analitzades. Una resolució que pot tenir diversos resultats o sortides: la Inadmissió (quan els fets denunciats no són competència de l'Oficina Antifrau o no són versemblants); l'arxivament (quan no es constaten actuacions i/o conductes susceptibles de ser investigades); la interrupció (quan els fets denunciats són objecte d'investigació per part del Ministeri Fiscal, la policia judicial o l'autoritat judicial penal, als quals es trasllada el cas); o obrir una investigació (quan els fets denunciats resulten versemblants i s'emmarquen dintre de l'àmbit d'actuació i de les funcions de l'Oficina Antifrau).
En aquest darrer cas, el director de l'Oficina Antifrau decideix iniciar les actuacions d'investigació, que tenen un termini de sis mesos. En aquest període es poden fer requeriments d'informació i documentació, entrevistes, visites d'inspecció, consultes, etc.
És en aquest punt on es troba el segon expedient obert sobre el Consell Comarcal de l'Anoia, per possibles irregularitats sobre dedicacions horàries i possibles incompatibilitats de determinat personal del Consell Comarcal el 2019. Un cas, doncs, que es troba en fase d'investigació.
Un cop finalitzada la investigació, l'Oficina Antifrau pot arxivar el cas quan no es constaten indicis de responsabilitats o irregularitats, ni disfuncions o pràctiques administratives susceptibles de millora. També pot fer un informe raonat sobre irregularitats constatades, possibles responsabilitats i invalidesa de les disposicions o actuacions administratives o fer recomanacions per disfuncions o pràctiques administratives susceptibles de millora, en ambdós casos, a l'entitat investigada. Finalment, pot comunicar a l'autoritat competent o al Ministeri Fiscal o autoritat judicial possibles responsabilitats disciplinàries i compatibles o qualsevol altra responsabilitat administrativa de presumptes irresponsabilitats penals.
Josep
Igualada
23 d'octubre 2022.11:59h
Tots els 150 treballadors del consell comarcal de l’ anoia , tots ells han entrat com la llei requereig o han entrat algun politicament , com amiguet del politic de torn , crec que si ja indicis ,... Llegir més es normal que la oficina antifrau u investigui