TORNAR

ERC Igualada: "Els impostos més alts de Catalunya haurien de servir per millorar la vida de la gent i no pas per pagar excursions privades a Roma"

Els republicans proposen augmentar les ajudes per pagar el gas i la llum a les famílies amb pocs recursos

politica
Dimecres, 19 octubre 2022. 12:05. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

ERC Igualada ha proposat a tots els partits representats a l'Ajuntament d'Igualada i, especialment, al govern municipal, "fer un pacte de ciutat contra la pobresa energètica", alertant que "hi ha i hi haurà moltes famílies d'Igualada que no podran engegar la calefacció a l'hivern per l'augment de preus del llum i gas" i que, per tant, s'han d'augmentar les ajudes municipals. Concretament, els republicans recomanen que l'ajuntament augmenti les ajudes a les famílies amb dificultats econòmiques per poder fer front al pagament dels rebuts del gas i la llum.

El portaveu d'ERC, Enric Conill, ha assenyalat que "aquest mateix any, a finals de febrer, ja vam portar a ple modificar les ajudes contra la pobresa energètica i el govern local va votar-hi en contra. També en les darreres negociacions de pressupostos hem proposat com a condició indispensable augmentar les ajudes en aquest àmbit, però el govern de Marc Castells no ha considerat necessari fer-ho. Sempre ens trobem amb la negativa del govern local". "No hi ha improvisació que valgui en aquesta problemàtica, és responsabilitat de totes les administracions públiques aportar tot allò que sigui al seu abast per fer-hi front", ha reblat Conill.

Una ajuda "irrisòria"

Des del grup republicà manifesten que "el govern d'Igualada està destinant la irrisòria xifra de 7,30 € per família al mes per ajudar a pagar llum, aigua i gas". Una dada que compara amb les mateixes d'altres municipis "que fan bé la feina i ajuden les seves famílies, com el cas de Reus, que ofereix ajudes d'entre 45 i 60 € al mes en funció del de la mida de la unitat familiar". "El govern municipal no posa ni un euro per combatre la pobresa energètica que moltes famílies pateixen i patiran, ja que la partida pressupostària que s'hi destina ve subvencionada per la Generalitat. Per tant, el govern de Castells no aporta recursos propis", remarquen els republicans igualadins.

Afegeixen que "l'actual ordenança municipal reguladora és del 2014 i aquesta no té en compte la Llei 24/2015 contra la pobresa energètica. Això dificulta que moltes famílies ara podrien accedir a ajudes, no puguin fer-ho perquè els barems estan desactualitzats". Així, "és qüestió de voluntat política fer-ho i no entendríem que el govern local tornés a enrederir aquesta gestió"., assenyalen.

En aquest sentit, des d'ERC Igualada demanen "doblar la partida d'ajudes i augmentar-les". Enric Conill remarca que "les dificultats en els pagaments dels subministraments afecten moltíssimes famílies, no cal tenir problemes per arribar a final de mes per tenir necessitats econòmiques i requerir ajudes", recordant que "els impostos més alts de Catalunya haurien de servir justament per mesures com aquesta que ajudin a millorar la vida de la gent, i no pas per pagar excursions privades a Roma".

La candidata Alba Vergés ha contraposat la insistència del grup municipal d'ERC "per aconseguir ajudes contra la pobresa energètica, amb el menfotisme i l'anar fent de l'alcalde. Una mostra més de la necessitat urgent de canvi que té a Igualada i de l'impuls que ha de venir a la ciutat de la mà d'Esquerra".


2 Comentaris

V

Valeri

Igualada

21 d'octubre 2022.16:08h

Respondre

Nomès esteu en temes que estan de moda, just per quedar bé.

A veure si invertiu el temps en coses productives de veritat.

El meu avi sempre em deia: ni Bancs, ni Advocats, ni els d’ERC…al... Llegir més cap de 60 anys veig que encara segueix tenint raó….

Gràcies

M

Maria

Igualada

19 d'octubre 2022.20:31h

Respondre

Deixeu de fer demagògia si us plau. El vostre partit polític és el que aprova els pressupostos a Madrid a canvi de res. Nosaltres cada dia més escanyats i vosaltres fent ”politiqueta” de... Llegir més mentida. Treballeu des del vostre espai i us aprofiteu de les nostres institucions per beneficiar el vostre partit. N’estem fins el cap de munt de vosaltres i dels altres i de tots. No teniu vergonya, perquè si la tinguéssiu no sortiríeu al carrer.
Us paguem el sou per treballar pels ciutadans i ja us ben dic que no us el mereixeu. Apa! Siau!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.