TORNAR

Oriol Junqueras: ‘Estem a punt de veure brotar la primavera’

Joan Tardà: ‘Potser hem estat còmplices passius de la crisi’

politica
Dimecres, 16 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Escorxador va acollir aquest dimarts l’acte central de campanya d’ERC-Rcat a Igualada amb tres convidats de luxe, Oriol Junqueras, Joan Tardà i Joan Carretero. Cadascun dels tres va adoptar un to propi però a tots els uneix la lluita per aconseguir una ‘Catalunya lliure que permeti garantir el benestar econòmic i social dels seus ciutadans’. El candidat anoienc i regidor de l’Ajuntament d’Igualada, Joan Requesens, també va intervenir en l’acte i va ser presentat com ‘l’auguri’ en les files republicanes.

Joan Requesens

Joan Tardà

Joan Carretero

Oriol Junqueras

Si Convergència oblida ERC en la seva campanya i es concentra a fer-se un lloc entre PP i PSC, els republicans posen l’accent de la seva crítica cap a Duran, la seva actitud a Madrid i les retallades que CiU està duent a terme a Catalunya per posicionar-se com la força independentista i capaç de garantir els drets socials dels catalans.

L’Escorxador es va omplir de Senyeres i Estelades per rebre els líders d’un partit que ha tornat a prendre impuls i que afronta, esperançat, les eleccions amb la idea de convertir-se en la veu catalana que lluiti per la Independència a Madrid. De fet, Oriol Junqueras va cloure l’acte amb un to optimista afirmant que ‘estem a punt de veure brotar la primavera’.

Catalunya paga la festa

L’espoli fiscal va ser un tema recorrent de tots els participants en l’acte. Joan Requesens va recordar, com a regidor, que l’Estat Espanyol perjudica els municipis. Tardà va prendre un to més combatiu tot exaltant els valors de la república i de l’Estat del Benestar. El número 2 en les llistes d’ERC-Rcat al Congrés va acceptar que la seva força política, com a membre del tripartit, va ser ‘Còmplice passiva de la crisi’, però no accepta la culpabilitat que el Govern els atribueix.

Finalment, Junqueras, va explicar que ara és Catalunya qui ‘paga la crisi d’Espanya’ però va recordar que altres pobles, al llarg de la història, van lluitar per aconseguir la seva independència, veient com Espanya els feia pagar una festa que no era la seva. En aquest sentit, el líder republicà va mencionar Flandes, Portugal, les colònies americanes i va deixar tres punts suspensius deixant obert el final de la història que estan vivint els catalans.

República i independència

En l’acte segurament es van sentir les mateixes vegades les paraules ‘república’ i ‘independència’. D’aquesta manera, els ponents van voler relacionar en tot moment la necessitat de fer un país independent per garantir el benestar social dels seus ciutadans, allunyant-se així de la posició de CiU que ha fet una campanya basada en monopolitzar els vots que busquen el benefici per Catalunya.


7 Comentaris

j

josep

16 de novembre 2011.15:11h

Respondre

Si bé és cert que per afrontar el futur el primer que cal és saber com hem arribat fins aquí i que cal demanar autocrítica i resposabilitat als partits que ens han manat, al senyor Galo li diré... Llegir més que per primera vegada he sentit (llegit) que un polític accepta que ”la seva força política, com a membre del tripartit, va ser ‘Còmplice passiva de la crisi’”. També li he de dir al senyor Galo que els seus càlcus econòmics sobre la independència fan pena si els compara amb els que han fet economistes acreditats i que utilitza ERC per justificar la viabilitat econòmica de la independència o CiU per justificar el concert econòmic. Finalment, Sr Galo, estic amb vostè que calen programes polítics coherents i penso que a dia d’avui cap partit està capacitat per oferir-nos en un.

J

Josep

Igualada

16 de novembre 2011.14:20h

Respondre

Galo, si algun partit ha fet autocrítica és ERC. Però potser ja està bé flajelar-nos i llepar-nos les ferides. Potser ja toca passar pàgina i pencar. I en el tripartit, les conselleries d’ERC... Llegir més van pencar. I tant! I recorda quina força tenia cada partit en el tripartit...
I per cert, es pot i s’ha de fer apologia de l’independentisme en política. A on si no? al teatre?
Quina por ens ha de fer ser independents? Haver de mantenir-nos? Docns endavant, i els altres que es paguin la festa ells!

j

jaon

igualada

16 de novembre 2011.14:05h

Respondre

les llumeneres de Catalunya ens van visitar... Llàstima que no parlin de la péssima gestió de tot allò que van tocar mentre eren al govern.

D

David

Iguslada

16 de novembre 2011.13:08h

Respondre

Si no recordo malament en Carretero també va parlar...

G

Galo Ball Ratés

Igualada

16 de novembre 2011.11:12h

Respondre

Em sembla molt correcta l’ opció independentista com opció política normal, però al discurs del líder d’ Esquerra hi trobo a faltar la mès obsoluta falte d’ autocrítica de la gestíó... Llegir més d’ Esquerra en el tripartit. El donar la culpa únicament a l’ Estat Espanyol dels pobrlemes de Catalunya és una bestiesa, nosaltres els catalans hem montat una superestructura adminsitrativa de la Generalitat que ara no hi ha qui ho pugui pagar, Si fossim independents juntament amb el que estem mantenim hauriem de mantenir noves estructures d’ estat propi i a mès el manteniment de totes les competències que l’ Estat li queden a Catalunya, com carreteres i ferrocarrils,pensions dels avis etc etc, NO ÉS POT FER POLÍTICA A CATALUNYA NOMÉS FENT IDEOLOGIA INDEPENDENTISTA, S’ HAN DE PRESENTAR PROGRAMES POLÍTICS COHERENTS I AIXÒ ESQUERRA REPUBLICANA JA HO VA DEMOSTRAR EN EL TRIPARTIT.

J

JCC

Barcelona

16 de novembre 2011.11:01h

Respondre

Bon comentari de l’acte, ara bé em sobta que tot i que dieu que va comptar amb amb tres convidats de luxe, l’Oriol Junqueras, en Joan Tardà i en Joan Carretero, obvieu el discurs d’aquest... Llegir més darrer, en Carretero. Pot ser va restar mut?

P

Pep Itu

Igualada City

16 de novembre 2011.09:29h

Respondre

Trobo molt encertat el comentari: ”Cadascun dels tres va adoptar un to propi però a tots els uneix la lluita per aconseguir una ‘Catalunya lliure que permeti garantir el benestar econòmic i... Llegir més social dels seus ciutadans’ ”.

Tothom té la seva sensibilitat nacional però tots hem de caminar units cap a un objectiu comú: la independència de Catalunya. Només així es podrà garantir el progrès econòmic i el benestar social.

Quan s’aconsegueixi, ja ens ”barallarem” en posar la línea més a la dreta o més a l’esquerra... Però la prioritat, per dignitat nacional, és la lluita per la independència de Catalunya.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.