TORNAR

‘La paraula independència ha deixat de fer por’

El periodista Manuel Cuyàs va oferir una conferència dijous a l’Ateneu

politica
Dissabte, 27 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dins de les activitats de difusió organitzades per IGDecidim, aquest dijous la sala de socis de l’Ateneu va acollir una interessant xerrada del periodista Manuel Cuyàs, que va comptar amb una bona assistència de públic. Cuyàs va parlar del tractament que fan els mitjans de comunicació del tema de les consultes, però també va analitzar les causes i conseqüències d’aquest moviment.

Manuel Cuyàs, a l'Ateneu - Foto: C. Planell

Així, el periodista va explicar els diversos factors que han portat a la societat catalana a promoure aquestes consultes per la independència, com per exemple el sentiment d’autoestima de país promogut durant l’època pujolista, els atacs agressius d’Espanya davant del nou Estatut o la creació de partits polítics que han integrat la paraula ‘independència’ en el seu discurs. ‘La paraula independència ha deixat de fer por’, explica Cuyàs, ‘i ara s’utilitza amb tota naturalitat, tant els qui hi estan a favor com els qui hi estan en contra’.

Sobre les consultes, Manuel Cuyàs va dir que la feina que s’està fent per part dels impulsora ‘és molt important’, i que servirà per anar fent camí encara que ara es plantegi només com una enquesta.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.