TORNAR

El PDeCAT de Vallbona admet que tot el mandat "és un desastre"

Retreuen a ERC la seva manca de col·laboració, tot i que ”la moció de censura va ser un error”

politica
Dilluns, 12 novembre 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una de les forces que componen el govern de Vallbona d'Anoia, el PDeCAT, emès un comunicat on demana que tots els partits polítics de la vila, govern i oposició, facin autocrítica de com s'ha desenvolupat el mandat 2015-2019. Ara mateix, la coalició de govern s'ha escapçat i queda només l'alcaldessa Maribel Ferrer (PSC) amb el suport d'un regidor socialista i un del PDeCAT, en un consistori amb nou representants. 

Un alcalde dimitit, un altre alcalde fet fora per moció de censura, quatre edils que han dimitit, un que ha estat cessat i un altre que ha marxat del govern. "Un desastre, la política ha fallat a Vallbona aquests quatre anys". Aquest és el resum que fa el PDeCAT, un dels actors polítics de l'actual govern de Vallbona d'Anoia, que va impulsar fa dos anys i mig la moció de censura contra ERC, que governava aleshores. La formació exposa que Esquerra va accedir a l'alcaldia el 2015 ja sense un projecte clar i per això no va poder trobar el suport d'un dels regidors o regidores aleshores a l'oposició vallbonenca. I amb tot, asseguren que la moció de censura que es va fer després per part de PSC, CiU i VV "va ser un error polític i aritmètic".

La moció de censura, un ple que va tenir lloc el juny de 2016Des del PDeCAT s'afirma que amb el debat per la qüestió nacional i després de "la vulneració de drets fonamentals i persecució política encara vigent contra l'independentisme, vam mirar als regidors d'ERC per intentar un acostament, però la resposta va ser el rancor per la moció de censura". També ataquen al regidor de VV, Paco Corral, un dels impulsors amb PSC i ells mateixos de la moció de censura: "Corral es va dedicar a boicotejar les iniciatives del govern des de dins. Això ha vingut acompanyat pel desmembrament que ha patit el nostre soci de govern actual, el PSC, la cohesió d'un grup on ningú s'hi ha aclarit i que encara ara, roman trencat: un dels regidors socialistes trenca constantment la disciplina de vot. Vist que això fa temps que dura volem posicionar-nos en el tema".

Demanen que el PSC creï "les condicions perquè Enrique Rentero torni a la disciplina de vot, si cal, mitjançant la mediació de les seves organitzacions comarcals i nacionals. Si això no fructifiqués, demanem al regidor Enrique Rentero que no alteri allò que Vallbona va votar el 24 de maig del 2015: que ell fos regidor socialista". Sobre si el seu únic regidor, Pere Massagué, sortirà del govern, expliquen que "el més còmode seria ara donar per trencat el PSC i amb ell el govern de Vallbona d'Anoia. Però, si féssim això, Vallbona que hi guanyaria? Més inestabilitat. No ho permetrem, estem disposats i disposades a fer els sacrificis que faci falta pel bé del nostre poble".

Asseguren que, malgrat tot, "estem millorant el poble amb projectes tan necessaris com l'ampliació del C/ Raval, la posada al dia de l’Escola Josep Masclans, o el reforç del talús de la Miranda, entre d'altres. Abans de pensar en els comicis de l'any que ve, volíem fer aquest exercici de sinceritat amb una ciutadania activa i que no es mereixia -per res- l'espectacle que les forces polítiques hem muntat a Vallbona d'Anoia. Vist què ha passat, ens veiem amb l'obligació de pensar un projecte nou i diferent del que no ha funcionat".

De cara a les eleccions, doncs, proposen "un nou espai polític que miri al llarg i ample de Vallbona. Amb gent que no pensa com nosaltres però amb qui compartim l'estima pel poble. Pretenem sumar persones al voltant d'un projecte comú i no projectes al voltant de persones". La marca amb la que es presentaran és la de "Junts per Catalunya" per superar l'espai polític del PDeCAT.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.