TORNAR

Una moció de censura farà que Vallbona hagi tingut quatre alcaldes en un any

Esquerra perdria l’alcaldia en favor del PSC

politica
Divendres, 20 maig 2016. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El passat dimecres 18 de maig, cinc regidors de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia, van presentar una moció de censura, per tal de destituir l'actual Alcalde de Vallbona, Joan Garcia Semitiel (ERC). Una vegada es faci el ple, es proclamarà a Maria Isabel Ferrer com a alcaldessa, la quarta persona que ocupa el càrrec en 12 mesos.

Una moció presentada per PSC, CiU i VV -grups a l'oposició- acabades les Festes del Roser, signada davant notari, portarà a un nou canvi en el govern de Vallbona. En la moció, el pacte dels tres partits proposen Maria Isabel Ferrer Bosch, actual Regidora del PSC a Vallbona, com a alcaldessa. La situació política del municipi, des de les passades eleccions del 24 de maig de 2015, semblava que començava a mantenir-se estable. Amb la petició del pacte de partits, l'Ajuntament de Vallbona es veu obligat a convocar un ple per tractar aquesta moció de censura, el proper dilluns 30 de maig de 2016, a les 12. 

Vista de Vallbona d'Anoia des del castell de CabreraA les passades eleccions, els vots a Vallbona es van repartir entre ERC (312 vots, quatre regidors), PSC (268 vots, tres regidors), CIU (114 vots, un regidor) i Veïns amb Veu (85 vots, un regidor). ERC era força majoritària, però només podia governar en minoria i hi va haver poc després la renúncia del seu cap de llista, Òscar Labraña. CIU, PSC i Veïns amb Veu van pactar per tal d'investir alcalde Raül Parramon Junyent, qui per motius personals va renunciar també al seu càrrec, un mes més tard, i va ser Eudald Planella Cutrina (PSC), qui va ocupar l'alcaldia provisionalment. El passat 11 de juliol, en un ple extraordinari per a escollir nou alcalde, Raül Parramon també va renunciar al seu càrrec com a Regidor, i es va escollir Joan Garcia Semitiel alcalde de Vallbona. Els republicans han governat en minoria fins ara. I mentre, Eudald Planella, ha renunciat a la seva acta de regidor, de manera que al capdavant dels socialistes hi ha Ferrer, que assumirà el càrrec d'alcaldessa una vegada prosperi la moció.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.