TORNAR
PUBLICITAT

El ple de Calaf dóna llum verda a un pressupost de gairebé cinc milions d'euros

L’oposició critica un capítol de personal, ”sobredimensionat”; el govern replica que és de serveis que es donen com a ciutat referent a l’Alta Segarra

politica
Dijous, 21 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El vot del govern, set representants, va ser suficient per aprovar els comptes provisionals del 2020, en els que s'inclou inversions en l'abastiment d'aigua des d'Enfesta. El govern calafí aclareix que encara no es té el vist-i-plau de l'ACA per connectar-se a la Llosa del Cavall. 

Aquest dilluns tenia lloc el ple del mes de novembre a Calaf, que portava a l'ordre del dia la proposta de Pressupost Municipal per al 2020 per un valor de 4.960.649,40 euros a l'estat d'ingressos i de 4.957.742,78 euros a l'estat de despeses. El superàvit inicial era de 2.906,62 euros. En comparació amb el 2019, representa una variació del menys 3,36% en les despeses i menys 3,31% en els ingressos. 

Nou regidors en el ple de dilluns a CalafPer part del govern, Montse Mases, regidora de l'àrea econòmica, va explicar que l'elaboració del Pressupost complia amb els principis d'anivellament pressupostari intern generant un flux de caixa positiu, estabilitat i equilibri pressupostari. Des de l'oposició, Joan Caballol, de JxC-Calaf, va qüestionar la nova proposta de Pressupost per al 2020. Primerament, va criticar la partida de personal, ja que frega el 40%: "és sobredimensionada en algunes àrees" per un municipi com Calaf, i a més, hi trobava en falta incloure els plans d'ocupació subvencionats per tenir una visió global del capítol 1. D'altra banda, també va manifestar desacord amb l'increment del 45% d'impostos indirectes, del 3% de taxes i de 30.000 euros de la partida de festes, entre d'altres. Finalment, va posar en dubte el "perquè s'augmentaven les partides de subvencions a algunes entitats i d'altres no".

Al seu torn, Salvador Prat del GiC-VV, també va iniciar la seva intervenció qüestionant la partida de personal i va voler insistir en el tema de l'aigua, ja que no entenien que suposava la partida d'inversió de 120.000 euros d'Enfesta "quan agafar l'aigua de la Llosa del cavall seria molt més econòmic". Finalment, també va lamentar que el tema de promoció econòmica, ocupació, formació i gent gran - llar d'avis - estava bastant oblidat als nous pressupostos i que tots aquests conceptes el feien "poc d'esquerres".

En la seva rèplica, Mases aclaria que "l'estructura vinculada directament a l'Ajuntament suposa realment un 26%, ja que la resta fa referència a serveis com la Llar d'Infants municipal, l'Escola de Música i el Centre de Recursos... que no són propis d'altres municipis de la dimensió de Calaf". Sobre la inversió a Enfesta per l'aigua, va explicar que des de juliol, que és quan va començar a baixar l'aigua, s'està a l'espera que l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) doni permís a Calaf per connectar a la Llosa del Cavall. Tot i això, a la darrera conversa mantinguda amb l'empresa pública que ho gestiona, ATLL (Aigües Ter-Llobregat), es va informar a l'Ajuntament que fins al 2021 no es podrà fer la connexió. Per tant, des del consistori han de vetllar per la "qualitat sobre l'aigua" i per això han de mantenir les inversions de millora actuals a Enfesta. Finalment el Pressupost va quedar aprovat de forma provisional per set vots a favor per part de Junts per Calaf i dos en contra per part de l'oposició.

Els altres punts que es van aprovar al Ple van ser l'acord per al subministrament d'energia elèctrica amb Endesa a través del Consorci Català pel Desenvolupament Local -vuit vots a favor i una abstenció-, la declaració de Bé Cultural d'Interès Local de l'edifici del Casino de Calaf -tots a favor- i una moció per adherir-se a l'Associació de Municipis Afectats per la línia ferroviària R-12 (Lleida-Manresa), on hom va votar a favor.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.