TORNAR

El ple de Tous vota per unanimitat contra els projectes de centrals solars

El govern i la CUP mostren suport a la plataforma Salvem Tous

politica
Dijous, 20 maig 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els veïns i veïnes de la població s'han mobilitzat les darreres setmanes contra un projecte de centrals solars, el Matacan. Aquesta instal·lació afectaria gairebé 120 hectàrees del municipi anoienc.

El ple de Tous de fa una setmana va posicionar-se de manera unànime contra les centrals solars projectades al municipi. Totes els regidors presents al Ple (Junts per Tous no hi participava) van donar suport a la mocions presentades per ERC Tous i la CUP Tous demanant que no s'implantin les macroinstal·lacions al municipi. La moció presentada per ERC Tous al Ple de l'Ajuntament, en el mateix sentit que la moció de la CUP Tous, defensa "un model d'implantació de les energies renovables participatiu, sostenible i, sobretot, respectuós amb el territori i amb la gent que hi viu".

Segons el batlle David Alquézar, "estem al costat de la plataforma Salvem Tous i de tots els veïns que han alçat la veu i ens posicionem rotundament en contra d'aquest model que se'ns imposa". Des del consistori, es denuncia la manca d'autonomia dels municipis respecte la tramitació d'aquests tipus de projectes que ha aportat el decret llei 16/2019, i insten al Parlament de Catalunya a derogar aquest decret.

Alquézar remarca que "ja fa anys que treballa en la línia d'una transició ecològica i energètica justa, pública, distribuïda, democratitzada, participativa i sostenible. Ccreiem
que aquesta ha de ser una lluita compartida, un projecte de poble i estem determinats a fer-lo realitat amb l'impuls municipal". En la darrera dècada, l'Ajuntament assenyala que s'han implantat mesures d'estalvi energètic assolint una reducció de més del 30%, contracta tota l'energia municipal de fonts renovables i lliures de CO2, ha realitzat diverses instal·lacions de plaques fotovoltaiques en cobertes municipals, aplica una bonificació a l'impost de bens immobles per fomentar l'autoconsum, i ha estat un dels municipis impulsors l'AMEP (Associació Municipis per l'Energia Pública), entre d'altres.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.