TORNAR

L'Ajuntament aprova l'enderroc de cinc edificis per fer la zona verda del carrer Santa Anna

El govern igualadí enllesteix ”les negociacions” per a expropiar un altre edifici en aquest sector

politica
Dijous, 20 maig 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Després de gairebé dues dècades amb el projecte d'enderrocar els edificis sobre la taula i amb diverses idees, ara ja hi ha el decret per enderrocar-los. L'oposició critica que la inversió prèvia no es concreti amb una zona d'equipaments i que no es contempli dins un pla urbanístic. 

Segons Carlota Carner, regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Igualada, el projecte per enderrocar cinc dels edificis del carrer Santa Anna per construir una zona verda en aquell punt, "ja està aprovat". L'actuació es pot iniciar, tot i que per completar el projecte, queda en un futur concloure l'expropiació d'un sisè edifici de la zona. El govern municipal espera que en breu ja s'engegui aquesta intervenció, una de les que contempla per enllaçar el centre de la ciutat amb el Rec.

La intenció que manté el govern és fer una zona verda en aquesta part del carrer Santa Anna i que sigui un nexe amb el barri adober, "per esponjar" una zona eminentment industrial, com declarava fa uns mesos Marc Castells. Ara bé, el projecte de zona verda haurà de passar pel ple municipal d'Igualada, "per buscar finançament exterior" segons Carner, i aquí pot tenir el principal escull.

Els partits de l'oposició han declarat des de l'inici del mandat que no veuen clar aquesta iniciativa. Jordi Cuadras, portaveu d'Igualada Som-hi, ja va expressar fa més d'un any els seus dubtes sobre la conveniència de fer una zona verda. Ara, en declaracions a AnoiaDiari, apunta que "si es fa aquesta obra, que és la que demana l'Ajuntament, no es rendibilitzarà la inversió que s'hi va fer. Aquest espai ha de tenir molts més usos. S'hi va invertir més d'un milió d'euros per adquirir-lo i això hauria de revertir en equipaments i habitatge públic". 

Enric Conill, d'ERC, primer partit de l'oposició, assegura que no disposen de prou informació, però que "ara hi ha altres prioritats" i primer "caldria una planificació general del Rec i la ciutat" i que cal "el Pla Director promès fa dos anys. Aquesta obra sense pensar i planificar la ciutat ens sembla un error". Per la seva part, Neus Carles, de Poble Actiu, opina que "en el cas del carrer Santa Anna, una vegada més es fa una intervenció urbanística però sense pensar en global. Cal una reforma integral dels espais i usos del Rec en el marc d'un nou POUM que ens permeti repensar tota la ciutat".

 


1 Comentaris

M

Meritxell

Igualada

20 de maig 2021.09:05h

Respondre

Igualada Marc Castells Anoiadiari.cat Proposem també l’enderroc de l’edifici de la Cotonera. Està en un estat deplorable i ple de porqueria i animalets poc agradables. Seria molt bonic tenir... Llegir més aquí una zona verda al costat de l’escola Pia i milloraria molt aquest punt de la ciutat, tan i tan oblidat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.