TORNAR

Poble Actiu i ERC Igualada no participaran en actes i debats amb presència de VOX

Les dues formacions animen la resta de partits democràtics que facin el mateix per crear un cordó sanitari per aïllar l’extrema dreta

politica
Dimarts, 28 març 2023. 09:37. Redacció AnoiaDiari.

Poble Actiu ha anunciat que no participaran en cap acte ni debat electoral que compri amb la presència de VOX. Pau Ortínez, regidor de l'Ajuntament d'Igualada i candidat de la formació, ha assenyalat que "volem emplaçar la resta de candidatures que es presentaran a les eleccions vinents municipals a fer el mateix", i proposa la creació "d'un cordó sanitari per aïllar l'extrema dreta i blindar l'Ajuntament del feixisme."

Poble Actiu ha anunciat que assistirà "a tots aquells espais de debat on se'ls convidi per debatre sobre Igualada amb normalitat democràtica i respecte i tolerància per tothom sempre que no hi hagi la presència de partits d'extrema dreta com VOX."

"Volem que Igualada sigui un municipi que lluiti contra el feixisme, el racisme i la xenofòbia, i en favor de la convivència en la diversitat. Una ciutat on totes les persones, siguin com siguin i vinguin d'on vinguin, se sentin part d'una comunitat", ha manifestat l'Elisabet Farrés, número dos de la candidatura.

En la mateixa línia s'ha posicionat també la candidatura d'ERC Igualada. Els republicans han manifestat que "ni volem ni podem blanquejar, normalitzar o acceptar una formació política d'extrema dreta que vol fulminar les nostres llibertats i que és un partit homòfob, xenòfob i antidemocràtic". La candidata Alba Vergés assenyala que "aquí ens hem de trobar tots els partits polítics democràtics de la ciutat. Vox és una línia vermella".

Des d'ERC proposen "aïllar VOX participant en tots els debats sempre que no hi participi la formació d'extrema dreta, no donant cap espai de normalitat a aquest partit homòfob, xenòfob, catalanòfob i contrari als drets humans més bàsics i elementals".

Des d'ERC Igualada assenyalen que "confiem que totes les forces democràtiques de la ciutat tinguin clar que amb VOX no podem compartir cap espai" i asseguren que "ERC assistirà a tots aquells espais de debat on se'ns convidi per debatre sobre Igualada i fer-ho en termes democràtics i des de la tolerància i que això fa totalment incompatible que hi pugui ser VOX".

Els republicans asseguren que "Igualada és una ciutat oberta, integradora i tolerant i, per això, no es poden permetre els discursos d'odi, no hi tenen cabuda i no se'ls ha de permetre cap espai a aquells que ens volen a la presó per la nostra manera de pensar o manllevar els drets que han estat conquerits gràcies a l'esforç i la lluita de molta gent durant molts anys". "Històricament, hem vist que quan s'ha normalitzat i acceptat l'extrema dreta al panorama polític, tota la societat ha perdut drets i llibertats, no volem tornar a èpoques fosques totalitàries i antidemocràtiques", afegeixen.

Finalment, des d'ERC asseguren que "estem convençuts que tota la resta de formacions polítiques de la ciutat estaran d'acord amb rebutjar sense matisos la presència de partits antidemocràtics a la nostra ciutat".

 


6 Comentaris

H

Harry

Piera

23 d'abril 2023.19:13h

Respondre

”Els antifeixistes d’avui, serán els feixistes del demà”
Aquesta cita d’ Orwell reflexa molt bé el present. L’ esquerra titlla de feixista a tot el que no li agrada.
Si us plau, una... Llegir més mica mes de qualitat política i d’ idees. Sembleu encefalogrames plans.

M

Marina Garcia

Igualada

31 de març 2023.11:06h

Respondre

Ben fet! El cordó sanitari a l’ultradreta comença amb accions com aquestes. El cordó sanitari a la ultradreta és una qüestió de supervivència democràtica perquè sinó, es comença... Llegir més convidant-los als debats, es continua blanquejant la seva presència als mitjans de comunicació i s’acaba que pactes amb ells al govern.

A

Albert

Igualada

30 de març 2023.00:47h

Respondre

Desició poc intel·ligent ja que els fa el joc, els converteix en víctimes i els publicita gratuïtament

j

josep

igualada

30 de març 2023.20:58h

Doncs jo penso que el millor és ignorar los. Com si no hi fossin.
No s’hi val a utilitzar la democràcia per destruir la.

A

Antoni

Igualada

28 de març 2023.14:58h

Respondre

Perdoneu, però això de dir que un és demòcrata i un altre ni, ho trobo una mica feixista. No serà que no tenen ganes de debatre, perquè van curts d’argumentari?

j

josep

igualada

29 de març 2023.11:21h

Amb el feixisme no s’hi debat. S’el combat

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.