TORNAR

Poble Actiu presenta 114 propostes "per canviar la ciutat"

La formació ha donat a conèixer els punts del programa electoral

politica
Dimecres, 3 maig 2023. 18:39. Redacció AnoiaDiari.

Poble Actiu ha presentat el programa electoral amb què es presenta a les eleccions del 28 de maig. Un document, amb un total de 114 propostes, que comparteix amb la ciutadania, a qui interpel·la "amb un missatge molt clar on desitgen una ciutat que també tingui ganes de canvi".

El programa electoral de Poble Actiu està dividit en cinc blocs: Serveis a les persones (habitatge, serveis socials, educació i sanitat). Emergència climàtica i urbanisme (aigua, energia, urbanisme, zones verdes, residus, mobilitat, sobirania alimentària i drets dels animals). Teixit comunitari i de suport a les entitats (cultura, llengua, joves, esports, gent gran i entitats). Economia i treball (hisenda, fiscalitat, economia, treball, consum i comerç). I, finalment, drets socials (participació, transparència i bon govern, feminisme, polítiques d'acollida i dret de ciutadania, diversitat funcional i salut mental, alliberament de gènere i drets LGTBIQA+, seguretat i convivència).

Al llarg de les darreres setmanes, Poble Actiu ha anat presentat, per temàtiques, bona part d'aquestes 114 propostes i, durant els pròxims dies, presentarà els apartats que encara no ha fet públics.

Amb el títol "Una Igualada justa en uns Països Catalans lliures", la formació municipalista acompanya aquestes propostes amb textos amb què exposa la seva visió de país. També exposen el model de ciutat de la candidatura per als anys vinents. Des de Poble Actiu assenyalen que aquest text comença amb les paraules "ganes de canvi", que és el lema de la campanya, i acaba amb "volem una ciutat que també tingui ganes de canvi", una frase que Poble Actiu apunta com a "premonitòria".

"El bon govern"

Des de la candidatura municipalista reiteren el seu "compromís amb el bon govern" i expliquen que "tal com s'estableix en el preàmbul de la llei de transparència de la Generalitat, el bon govern són el conjunt de principis, obligacions i regles per tal que l'activitat pública es porti a terme en les millors condicions possibles i es garanteixi així uns serveis públics de qualitat". En aquest sentit, consideren que "el programa electoral és la primera eina d'aquest bon govern, ja que és el compromís que la formació agafa amb la ciutadania, si governen, per als quatre anys vinents" i remarquen que "independentment de si governen o estan a l'oposició compliran com sempre la carta d'organització i condicions laborals de la CUP per als salaris dels càrrecs de Poble Actiu."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.