TORNAR

El PSC anoienc aprova el pacte amb Ciudadanos

Més d’un centenar de militants van recolzar la proposta

politica
Dimarts, 1 març 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Aquest dimarts es produirà el debat d'investidura, amb Pedro Sánchez com a candidat del PSOE, previ pacte amb Ciudadanos per un acord que li faciliti l'elecció. Un acord que va ser consultat a les bases i que a l'Anoia es va aprovar, tot i que amb reserves per part de noms importants del progressisme a la comarca.

Els militants socialistes anoiencs van aprovar, amb més d'un 70% l'acord entre PSOE i Ciudadanos que Pedro Sánchez va portar a consultar a les bases. La participació va ser de més de 100 militants, tot i que una fracció important dels afiliats no va acudir a les urnes. La solidesa del 'sí' no treu les reserves o el disgust de part del socialisme amb aquest acord impensat fins fa poc. El portaveu del partit a l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Riba, expressa a Anoiadiari, que "és un acord insuficient, en el qual hi ha carències des del punt de vista ideològic". El líder de Socialistes d'Igualada coincideix amb altres polítics anoiencs vinculats al PSC, cas de l'alcalde dels Hostalets de Pierola, Dani Vendrell, que es decantaven per "pactar amb Podemos i l'esquerra".

Membres dels socialistes anoiencs, el 2014, en un acte electoralRiba manifesta que "és lloable l'esforç que s'ha fet per arribar a acords, però hi ha moltes renúncies importants en aquest pacte". Tampoc creu que serveixi per atenuar la bel·ligerància de Ciudadanos amb la immersió lingüística: "si el pacte servís per això, molt bé, però dubto que ho contempli". Jordi Riba veu una manca d'equilibri en aquest acord entre Sánchez i Rivera, que avui arribarà al congrés espanyol.

Tampoc Vendrell ,alcalde dels Hostalets de Pierola des de 2011,es mostra optimista i  assenyala que "a títol personal, preferia un pacte amb Podemos" i que "veig que tot deriva cap a noves eleccions. La cultura del pacte no s'entén a l'Estat espanyol i crec que tot ens porta a nous comicis, seria molt rar que això acabés d'una altra manera". Vendrell apunta que "com a alcalde he hagut d'arribar a pactes de govern i això implica renúncies de tots, coses que surten al teu programa que no podràs complir perquè se n'acompleixin d'altres. Però aquesta cultura de cedir no és gens habitual".

Per Carles Cuerva, regidor capelladí del PSC, l'acord entre PSOE i Ciudadanos "és un pas necessari" davant l'escenari que hi ha i "per fer d'alternativa al PP". Tal com havia quedat el resultat "d'una manera o altra C's havia d'estar allí, entre les opcions. Ara espero que Podemos reflexioni i es mogui, o no hi haurà manera de trobar una alternativa al PP".


5 Comentaris

J

Josep Ma

Igualada

1 de març 2016.22:28h

Respondre

Ja us val, cada cop més dreta i espanyola per no afavorir res més sinò els interessos anticatalans

M

Maria

Igualada

1 de març 2016.16:11h

Respondre

Incomprensible!! El PSC ja no podia caure més baix, però si!! Encara pot més!

S

Sebas Leno

Igualada

1 de març 2016.09:45h

Respondre

Quina vergonya!!!

A

Andreu G.

Igualada

1 de març 2016.07:58h

Respondre

El PSC no existeix, senzillament és PSOE. Al costat de Ciudadanos, el PSC queda com una ombra de l’espanyolisme més ranci, desubicat, sense perfil. Un partit vell, lluny de la centralitat,... Llegir més enrocat en un esprial autodestructiu.

El pacte amb C’s el·limina els dos elements que distingien el PSC: catalanisme i esquerres.

Encara queden alguns elements residuals del vell PSC, com a Igualada o Hostalets, certament. Però dubto de si és per convicció o per necessitat. En fi, adéu vells amics!

Andreu

J

JUAN

11 de març 2016.06:42h

LA VERGUENZA LA TENEIS VOSOTROS POR LOS SUELOS ( NO SABEIS LO QUE ES ESO DE VERGUENZA)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.