TORNAR

El PSC d'Igualada dóna suport a la paralització dels desnonaments

Una moció demana reformar la llei i la dació en pagament

politica
Dimarts, 2 abril 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament d’Igualada ha demanat a través d’una moció una reforma de la llei per aturar els desnonaments i promoure l’habitatge de lloguer social entre aquelles famílies que no puguin fer front a les seves hipoteques.

El text presentat insta el Govern de l’Estat a que, arran de les signatures recollides a tota Espanya, presenti de forma urgent a les Corts Generals un projecte de llei que incorpori la dació en pagament a l’ordenament jurídic, en els casos que afecti la residència habitual. D’altra banda, també insta el Govern de l’Estat a dur a terme les reformes legislatives que impedeixin el sobreendeutament de famílies i persones i que, a la vegada, els garanteixi el dret constitucional i estatutari d’accés a l’habitatge.

Un altre dels punts de la moció presentada pel PSC també demana establir un marc estatal de mesures necessàries, de comú acord amb les comunitats autònomes, per tal que les persones desnonades o amb risc de desnonament comptin amb els ajuts necessaris per accedir a un habitatge de lloguer, i/o tinguin dret a optar, si s’escau amb la mediació de l’administració pública davant amb les entitats financeres per tal que puguin romandre a l’habitatge hipotecat en règim de lloguer o d’usdefruit durant un període determinat fins a l’obtenció d’un nou habitatge. D’altra banda, també sol•licita a la Generalitat, mitjançant l’Agència Catalana de l’Habitatge, a establir de forma urgent un programa de mesures, coordinades amb el món local, de seguiment a les famílies en situació de desnonament, garantint el seu reallotjament en nous habitatges en règim de lloguer assequible, així com de suport i assistència jurídica i financera a les famílies que estan en situació de risc de perdre el seu habitatge per deute hipotecari.

El PSC també insta el Govern de la Generalitat a fer les modificacions legals necessàries per tal de que, en els casos de l‘habitatge habitual, quedi suspesa l’execució hipotecària a aquelles famílies sense ingressos i que es troben en una situació de risc d’exclusió acreditada pels serveis públics d’atenció social, per un període no inferior a dos anys , que permeti, a la vegada, dur a terme les mesures d’atenció a les dites persones i famílies a fi i efecte del seu reallotjament segur i assequible.

Autocrítica

El Grup Municipal del PSC a Igualada també ha fet autocrítica i ha reconegut que els governs del PSOE haguéssin pogut fer més en el seu moment per evitar arribar a aquesta situació i els desnonaments que hi ha ara.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.