TORNAR

PXC ja té els candidats definits per a les principals ciutats de la comarca

Els caps de cartell es mostren optimistes per la possibilitat d'entrar als diferents consistoris

politica
Dimecres, 9 març 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
PxC ja té definits els candidats de diversos municipis on presentarà candidatura a les properes eleccions municipals. Així, Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Piera o Calaf ja compten amb un cap de cartell i  tenen clars els eixos centrals de la seves campanyes, concretades de manera específica per a cada municipi. Tot i així, la majoria coincideixen en que cal defensar 'primer els de casa'.

Sergi Balcells

El candidat a l'alcaldia d'Igualada, Robert Hernando, fa un repàs dels resultats de la comarca a les últimes eleccions al Parlament, on PxC va aconseguir a l’Anoia un 3'60% dels vots, i a Igualada un 2'71%. Hernando, que ocupava el setè lloc a la llista per les autonòmiques, explica que va decidir presentar-se quan va veure que 'la situació a la comarca cada vegada va a pitjor'.

Els municipis ja tenen clars els eixos centrals de les seves campanyes

A Vilanova del Camí PxC va ser la cinquena força política més votada en les autonòmiques, amb 303 vots. Sergi Balcells és el candidat a entrar al consistori, i es considera representant d'un 'poble de treballadors'. Balcells assegura que PxC es centrarà en els ciutadans. Alhora, denuncia la deixadesa de la població autòctona, i per aquest motiu focalitza un dels seus eixos de la campanya en l'ajuda al ciutadà i en el final de les altes taxes d'atur al municipi.

PxC va aconseguir 19 regidors en tot el país, i els candidats a l'Anoia s'agafen a aquestes xifres perquè, tal i com afirma l'alcaldable a Calaf, 'són significatives'. Marcel Dot veu 'molt factible' entrar al consistori, perquè 'la gent està inquieta i preocupada davant la situació d'atur i immigració que s'està vivint'. Dot explica que PxC reflecteix el canvi que la gent demana i ja va clarificar-se després de les autonòmiques que 'Calaf necessita un canvi, i és que vam aconseguir un 7'75% dels vots'.

'Primer són els de casa' és una de les principals idees defensades pels candidats

La comarca de l'Anoia es caracteritza per tenir un baix nombre de joves estrangers en relació a la resta del país, i és que el percentatge només arriba al 16,6%, una de taxes més baixes del país. No obstant, Marcel Dot insisteix en que es destina molta despesa social a un col·lectiu concret: l'immigrant de carrer, que rep moltes prestacions socials quan hi ha gent autòctona que no pot accedir-hi.

La candidata a Piera, Dolors Tomba, està molt optimista davant la possibilitat d'entrar a l'Ajutament del municipi: 'jo crec que aconseguirem un regidor com a mínim'. A Piera PxC va reunir 227 vots, per això Tomba té clar que haurà de treballar dur, però explica que 'la gent està molt cremada, i cal un canvi'. La candidata ressalta que 'a igualtat de necessitats, s'ha de donar prioritat al contribuent, el que cotitza té dret'. Un dels eixos de la seva campanya serà aposta perquè es doni més protagonisme a les urbanitzacions, 'que estan abandonades' i incentivar l'ocupació laboral, ja que l'atur a Piera es troba prop del 20%.


27 Comentaris

l

lluisa

CALAF

7 de setembre 2013.10:48h

Respondre

Si la comarca de l’Anoia diuen que hi ha un baix nombre d’estranguers , será perque els tenim tots a Calaf,que vinguin i ho veuran.

E

Eduard

Igualada

24 de març 2011.21:12h

Respondre

Aquí també cal culpabilitzar als immigrants... Llegir més ?

http://www.3cat24.cat/noticia/1108628/anoia/Detenen-dos-responsables-duna-empresa-de-la-construccio-que-explotava-els-seus-empleats-en-una-obra-dIgualada

i

igualadí

15 de març 2011.23:54h

Respondre

Totalment d’acord amb l’Albert (22), ”tots hem de tenir oportunitats, però només això, oportunitats, no ajudes indefinides”, fins quan els catalans hem de seguir mantenint a andalusos i... Llegir més extremenys ?

I

Igualadí

14 de març 2011.23:53h

Respondre

Visca la lluita antifeixista i anticomunista !

M

Mahmud Al-Puig

14 de març 2011.22:57h

Respondre

Tothom que s’ho miri amb dos dits de front veurà que tot i que es disfressin de no racistes i diguin que són ”reslistes”, o s’omplin la boca de ”justícies socials” i altres coses... Llegir més semblants, no són més que una colla de xenòfobs de l’extrema dreta més rància.
Per mi són més catalans i més persones els nouvinguts que no pas aquests, que precisament volen il·legalitzar persones.

Espero que la societat igualadina donarà la resposta que aquesta gent es mereix. El jovent ho farem, i amb contundència. Que ens esperin.

Visca la lluita antifeixista!

A

Albert

Igualada

14 de març 2011.20:26h

Respondre

Tots hem de tenir oportunitats, però només això, oportunitats, no ajudes indefinides.
Com pot ser que a les escoles públiques s’ofereixin menús diferenciats entre els nostres fills i els fills... Llegir més dels musulmans ? No som tots som iguals ?. Tots haurien de menjar el mateix; tan sols cal oferir menús específics a aquells nens que així ho requereixi el seu organisme (celíacs, etc.).

P

Pau

14 de març 2011.16:26h

Respondre

”Un de cada quatre catalans és del tot intolerant amb la immigració”
http://www.3cat24.cat/noticia/1106466/catalunya/Un-de-cada-quatre-catalans-es-del-tot-intolerant-amb-la-immigracio

T

Toni

Igualada

11 de març 2011.19:16h

Respondre

Molt bo l’enllaç Roger, una lectura molt interessant i que desmunta en molts dels seus punts la llegenda urbana que està instalada entre nosaltres respecte al tema de la inmigració. En quant al... Llegir més comentari posterior ... no cal dir gaire cosa, ell mateix es retrata, no aporta gaire res al debat, potser perquè tampoc pot fer-ho, només descalifica.

Darrera de PxC, s’hi amaga la extrema dreta més rància, que es vol aprofitar de l’escenari de crisi actual, i de la psicosis existent contra els inmigrants, per part d’alguns dels sectors socials més afectats per aquesta situació. Cal trobar un cap de turc que sigui culpable del que està passant, i els col·lectius més febles, en aquest cas els inmigrants, són els que tenen més números per acabar jugant aquest paper.

Segur que molta gent els haurá votat o pensarè de fer-ho de bona fe, imbuits per la llegenda urbana de la inmigració, i el cansament d’una realitat economica i social que sembla que no hagi de millorar mai, llegenda urbana que la mateixa PxC es dedica a promoure, i exagerar, ja que sense ella no tindria excusa per existir.

La crua realitat del que hi ha darrera de Pxc i del seu lider Josep Anglada, és la que es pot veure en aquest video penjat a youtube, del que deixo l’enllaç. Els inmigrants, només són un primer pas ...

http://www.youtube.com/watch?v=Ju7rHmW0fqA

i

igualadí

11 de març 2011.00:50h

Respondre

És CATALÀ tothom que viu i/o treballa a Catalunya i que, a més a més, VOL SER-HO !

F

Francesc

10 de març 2011.22:22h

Respondre

HAHAHHA, molt bona aquesta Roger.

L’enllaç que has passat amb els contes de la caputxeta vermella indiquen el teu encefalograma pla i sota límits.

llàstima que al conte no diu que els burros... Llegir més volen, perque si fos així, t’ho hauries cregut com un ximple.

La teva ignòrancia en tot el que ens envolta és sublim. Digne d’estudi.

R

Roger

10 de març 2011.13:52h

Respondre

Us passo una bona eina per desmentir els seus arguments xenòfobs.

Manual anti-rumors sobre la diversitat cultural

http://www.myebook.com/ebook_viewer.php?ebookId=67504

Feu-ne difusió!

i

igualadí

9 de març 2011.23:32h

Respondre

Què cal fer amb un immigrant en situació irregular que delinuqueixi al nostre país ?

M

MArc

Igualada

9 de març 2011.20:57h

Respondre

I els immigrants que paguen els impostos i són legals. I molts de família de descendència europea. No som d’aquí, però molts som mes civicos que alguns de aquí i fem menys paranys a l’estat... Llegir més que molts dels d’aquí, com treballar en negre i moltes vegades cobrant l’atur.
Tampoc tenim ajudes.
Cal pensar una mica les coses. veig molts empresaris catalans i espanyols, que el interes que tenen és de guanyar més i més i més i no pensen en el seu compatriota, el seu veí, sinó a guanyar més, per això es van d’aquí, perquè a un altre país guanyen més que aquí ( que aquí els dóna diners de sobres, però fora molt més).
Jo sóc estranger i tracte de comprar productes d’aquí, espanyols, sinó europeus, vostès ?.
Bona nit als d’aquí i als de fora.

P

Pau Aymerich

Igualada

9 de març 2011.20:43h

Respondre

En primer lloc, m’agradaria saber què vol dir prioritzar la gent d’aquí. No sóc capaç d’entendre aquest concepte com me’l presenteu, perquè amb molt respecte per tothom, però si un... Llegir més marroquí no és d’aquí un andalús immigrat durant la dictadura també ho és. Però a part, no sé quina és la discussió, tothom és d’aquí, i tots som persones, no es tracta de que donguin més o menys, potser és simplement que necessiten més, nigú hi ha pensat? Perquè enlloc de prioritzar aquesta suposada gent d’aquí no es demana que paguin els rics, i que no es retallin impostos d’aquests com el de successions? No seria més lògic? No sé penseu-hi.

i

igualadí

9 de març 2011.15:32h

Respondre

Al Barri de Fàtima d’Igualada PXC treurà molts vots al PSC.

T

Tutusaus

igualada

9 de març 2011.15:06h

Respondre

El que veig és molta por per altres formacions polítiques de l’arribada de pxc a l’Anoia. Em sembla que és un bon partit polític i si han apostat tant fort per la nostra comarca és pq creuen... Llegir més que poden fer coses positives per nosaltres. Tenen tot el meu suport.

J

Joan

Igualada

9 de març 2011.14:49h

Respondre

Tot el meu suport a PxC a la comarca i especialment a la meva ciutat, Igualada.
La veritat pica, és trist que avui en dia alguns s’ atreveixin a dir racisme quan parlem de justicia social i quan... Llegir més només intenten defensar els nostres drets, jo no vull que uns aprofitats em passin per sobre.
El que hauriem de pensar abans d’ insultar i dir que no tenen neurones si els mateixos que dieu això teniu les suficients per valorar aquesta situació, només fa falta fixar-se que tothom qui falta aquí al respecte és contrari a PxC i que cap partidari ha contestat en cap moment d’ una manera incorrecta.
Endavant PxC, per el nostre futur i el dels notres fills.

A

Aitor

Igualada

9 de març 2011.14:14h

Respondre

Doncs jo tinc clar que votaré Pxc, ja ho vaig fer a les autonòmiques, i el Hernando em sembla un bon candidat. Estic fart que a la nostra ciutat els igualadins cada cop tinguem menos drets.

O

Octavi

9 de març 2011.13:56h

Respondre

Doncs tenen tot el meu suport, el meu cunyat treballa a urgències, a l’hospital d’igualada, i les tenen col·lapsades dia sí i dia també, però no pels que paguen sinó pels que tenen la... Llegir més sanitat gratuïta, que hi van per un mal de cap o per un tall al dit! Està clar que primer sóm la gent d’aqui, la que treballem des de fa anys per tirar endavant el país per tenir el nostre futur assegurat, si només mirem pel futur dels altres i els hi regalem tot, ja podem dir adéu al nostre! No és racisme, simplement és: drets sí, però DEURES també. Per nosaltres i pels nouvinguts, ja que no podem posar tothom al mateix sac, i hi ha molta gent d’aquí que tota la vida ha viscut ”del cuento”, i ara, es clar, es veuen amb l’aigua al coll. No vé de nou, és el conte de la cigala i la formiga!

M

Marc

Piera

9 de març 2011.13:42h

Respondre

Doncs jo m’he llegit el seu programa, va caure a les meves mans per casualitat, i no trobo que siguin racistes. Senzillament, volen justícia social, els recursos son limitats, i a igualtat de... Llegir més necessitats, volen prioritzar: els contribuents, els que paguem impostos aquí, hem de tenir prioritat sobre els que no paguen res i estan en règim il·legal. No son pas racistes, no els desitgen cap mal, però no hi ha pasta per tothom. Si aquest discurs es fes a un país com els USA, semblaria correctíssim. Però al nostre país es veu que encara no hem arribat a un nivell de maduresa com per acceptar una opció que sense voler cap mal per ningú, vol senzillament administrar lo poc que hi ha d’una forma més justa.

a

anonim

igualada

9 de març 2011.13:37h

Respondre

i... que s’enten per algú de aqui i algú de fora?
Un marroquí és algu de fora? I un andalus? I si es tracta de prioritzar els de aqui... aplicat a les ciutats, com va el tema... els de igualada... Llegir més per a coses a igualada sempre han de tenir prioritat per damunt dels de... calaf? Sigui un marroqui de calaf, un alemany de calaf, un catala de calaf o un andalus de calaf?
On es posa el limit? I un argenti amb nacionalitat espanyola? Aquest és de aqui o es de fora?
ELs de la PXC tenen proutes neurones per a reflexionar de veritat sobre el tema ?

P

Pep

igualada

9 de març 2011.13:10h

Respondre

Crec senyors comentaristes que el primer que s’ha de fer és respectar la llibertat d’expressió, no tothom ho pot veure igual que vosaltres i no ens hem de enfadar ni insultar.Donem... Llegir més l’oportunitat de que presentin el seu programa electoral i si és del nostre gust o no tindrem arguments per valorar-ho. Sí aquest partit s’ha popularitzat tant serà perquè alguna cosa està canviant en la nostra societat ja que a les autonomiques van treure uns coeficients importants.
Ja sabem que tots plegats som una mica covards i la majoria de cops no diem el que pensem però si pensem el que diem, em de ser honestos i valents amb nosaltres mateixos.
Diuen que quan es diu la veritat i el que es pensa sempre comporta polèmica i si aquest partit, PxC, ho genera vol dir que tenen quelcom de raó.

J

JOAN RUBIO

PIERA

9 de març 2011.12:35h

Respondre

Parece mentira que en pleno siglo XXI haya gente que sea tan cerrada a los problemas, estamos en una situacion critica la gente de nuestra tierra no tiene para comer y los de fuera tienen mas... Llegir més derechos que nosotros, cuando sale un partido que defiende nuestros derechos aun hay gente que los critica de partido dederechas o mas aun ultras...simplemente por defender lo nuestro, antes de hablar hay que informarse de cuales son los ideales de este partido y sobre todo no se puede ofender al decir que son unos mentirosos supongo que quien escribe o dice eso es por que tendra algunos intereses creados ( del magre por ejemplo ) y se equiboca en los ayuntamientos es donde se puede hacer mucha cosa sobre esto son los servicios sociales de los ayuntamientos los que reparten las ayudas de todas maneras no ofenden al decir que somos españoles....quizas el que lo ha escrito no lo es.

M

Miguel Angel

Vilanova del Camí

9 de març 2011.12:20h

Respondre

LA MENTIRA AL PODER.

Los ayuntamientos no tienen capacidad normativa sobre INMIGRACIÓN, por tanto lo que hacen estos es aprovecharse de la ignorancia de la gente.
Por cierto el que se presenta por... Llegir més Vilanova, apenas hace un año que vive en Vilanova, así que otra mentira más cuando dice que es de toda la vida. Es uno más de los que buscaron piso barato en el extraradio de Barcelona. Un pueblo se merece gente que viva y sienta el pueblo, no solo que vengan a dormir y a buscar un cargo politico, con un sueldo. Lo que necesita Vilanova es un grupo como IPV-VV (independientes por Vilanova), que lleva trabajando con sus propuestas y denuncias desde hace 24 años, no uno recien llegados que no traen más que confusión y enfrentamiento. Por cierto que sepa este Sr. que no va a cobrar más de 180 € al mes (media) como regidor, si sale. Igual también le embargan como al PXC que tiene embargados todos sus bienes por impago a sus proveedores.

D

Dani

Igualada

9 de març 2011.11:32h

Respondre

El que tenía el aguila seguro en el corazón que fue ministro de Franco era Samaranch y el fundador de pp Fraga también. Te parece poco que las ayudas municipales y el trabajo sean para gente de... Llegir més aquí. Por cierto que el candidato de Vilanova tiene 30 años y el de Igualada 36 el de Calaf ex miembro de Ciu, seguro que han cantado mucho el cara al sol. Intentar algo mejor que los tópicos de siempre.

R

Raul M.

Vilanova del Camí

9 de març 2011.11:15h

Respondre

Està claríssim que PxC és una aberració democràtica i que no es pot tolerar que un partit antisistema s’aprofiti del sistema per crear enfrontaments ”ideològics” entre les persones. Estem... Llegir més en un sistema massa tou. Si SORTU és declarada Inconstitucional, poc li faltaria a PxC, perquè alguns apartats del seu programa electoral són pseudoracistes...Però la gent està tan indignada amb els polítics convencionals i és tan ruca que segur que molts els votaran. Jo almenys, tindré la consciència tranquila.

M

Miguel Hernandez

Vilanova

9 de març 2011.10:42h

Respondre

Creo que es hora que alguien lo diga: Esta gente es la extrema derecha camuflada con cara amable. Su lider, Anglada, tiene ’el aguila imperial en el corason’. Y que quede claro, un partido... Llegir més municipal no puede hacer NADA contra la imigración. Son unos mentirosos.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.