TORNAR

Rebuig unànim i “taxatiu” de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt a la futura línia de Molt Alta Tensió

Dins el terme municipal es preveu instal·lar 12 torres que farien passar l’alta tensió per 5.278 metres lineals afectant a una superfície total de 296.588 m2

politica
Dissabte, 11 desembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els grups municipals representats a l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt (Participa!, PSC, Avancem i el regidor no adscrit del grup La Pobla hi Guanya) han mostrat, a través d’un comunicat, el seu “contundent rebuig” al projecte de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que, en cas de tirar endavant, connectarà les províncies de Terol i Barcelona, amb una línia de 121 quilòmetres, amb torres de més de 30 metres de diàmetre i d’entre 50 i 70 metres d’alçada.

Des de l’ajuntament poblatà han denunciat que “aquesta línia tindria un important impacte al nostre municipi on s’hi instal·larien 12 torres que farien passar l’alta tensió per 5.278 metres lineals afectant a una superfície total de 296.588 m2 del nostre terme municipal” i manifesten “que la nostra població no pot assumir sota cap circumstància aquest projecte i ens comprometem a prendre totes les mesures al nostre abast per a evitar-ho.”

Les forces polítiques de l’ajuntament alerten que “el traçat i les característiques d’aquesta línia no tenen en consideració la proximitat a zones habitades o de conreu; tindran un greu impacte sobre el nostre paisatge afectant sectors estratègics al territori com el turisme o l’agricultura; provocaran un perjudici directe sobre la fauna del nostre entorn i crearan un greu precedent per a la implementació d’altres projectes privats de MAT.”

L’ajuntament ha assenyalat que està treballant conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Anoia, ja que el projecte afecta a altres municipis de la comarca, “per presentar les corresponents al·legacions a les quals sumarem també la presentació d’al·legacions en nom propi. Confiem que el rebuig generalitzat que ha provocat el projecte faci que aquest sigui retirat.”

Finalment, els grups municipals han refremat l’aposta “per un plantejament més ampli que permeti establir un model energètic que, a més de ser sostenible, tingui en consideració les necessitats i característiques de tots els territoris implicats.”


1 Comentaris

R

Ramon

La Pobla de Claramunt

13 de desembre 2021.13:55h

Respondre

A Catalunya tenim 3 alternatives: decreixer molt en consum elèctric, produir la nostra pròpia energia o comprar-la a uns altres territoris. Si no decreixem i la produim nosaltres, caldrà... Llegir més substituir altres superfícies per parcs eòlics i fotovoltaics. Els expert diuen que amb l’autoconsum no n’hi ha prou. Si la comprem caldrà dur-la amb MATs. Poden dir-nos els nostres polítics, d’una vegada, quina alternativa triarà el país?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.