TORNAR

El regidor d'ERC Albert Duran denuncia pressions "constants" de la direcció comarcal per condicionar-li el vot

El vot de l’edil va ser decisiu per forçar el canvi a l’Ajuntament, on el PDeCAT deixa de governar 36 anys després

politica
Dimarts, 18 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els membres de l'agrupació local d'Esquerra a la Pobla de Claramunt, indignats amb el procediment de l'executiva comarcal abans i després de les eleccions per condicionar les decisions d'estratègia al municipi. El regidor no es planteja deixar l'acta "de moment" mentre que l'executiva n'ha anunciat la destitució.

Antoni Mabras és el nou batlle de la Pobla de Claramunt. Un fet que ha desencadenat -pel fet que els regidors d'ERC i PSC votessin la seva investidura- una polèmica a nivell comarcal. En el cas del regidor d'ERC, Albert Duran, ha justificat en declaracions a Anoiadiari el sentit del seu vot. En primer lloc, "perquè és una decisió presa a nivell de membres de la candidatura i partit" a nivell poblatà. L'edil (encara no hi ha cap confirmació escrita per part d'ERC de la seva expulsió a l'Ajuntament) defensa la decisió i aclareix que "la direcció comarcal ha intentat imposar des de fa mesos la seva voluntat contra el que decidíem al municipi", ja en la confecció de la candidatura i després "volent obligar-nos a votar Santi Broch".

Duran, segon a la dreta, en un acte amb altres regidorsEl regidor explica que "l'executiva comarcal d'ERC ho focalitza en mi" però que són decisions votades i debatudes en grup "i de les que me'n responsabilitzo, és clar". Els republicans de la Pobla ja es van contraposar les ordres de la direcció comarcal en la confecció de llistes, on fins i tot "ens demanaven fer un front comú amb les altres forces de l'oposició, Participa i PSC". Albert Duran parla de mesos de pressions, "sis mesos desastrosos, per tots els de la secció local, on hi han quedat ferides".

Els resultats del 26 de maig van deixar els republicans a dos vots del segon regidor. Uns resultats "que no ens satisfan", admet Duran, però que igualment situaven a Esquerra com a decisiva. Van rebre ofertes tan de Santi Broch (batlle fins ara, candidat de Junts i president comarcal del PDeCAT) i d'Antoni Mabras (segona força). Van declinar les ofertes "per no quedar absorbits". Amb tot, "enteníem que després de 36 anys del mateix partit governant -CiU/PDeCAT-, calia un canvi. Un mínim. Vam votar a Mabras a canvi de res". I, durant aquestes tres setmanes, "l'executiva comarcal va insistir molt. Ens deien que hi havia el pacte amb Marc Castells i el PDeCAT al Consell Comarcal i que si no investíem Santi Broch, perillava".

Duran no creu que el Consell depengui només del que passés a la Pobla, però apunta que "ens van seguir pressionant fins el darrer moment, amb trucades des de l'executiva nacional i dirigents de la màxima importància". Els militants de la Pobla "ens sentim dolguts, perquè veiem que la secció local no els ha importat. Ho pensen des dels creadors de la secció local fins els membres més recents". Ell defensa que "formo part encara del grup d'Esquerra a la Pobla i vaig prendre possessió del càrrec com a regidor del grup".

Explica que "he rebut el suport de companys d'altres pobles" i remarca que "l'argumentació que calia respectar la llista més votada, que dóna la direcció,  cau veient casos com Sant Cugat del Vallès o Figueres (on ERC ha pactat amb altres forces per desbancar Junts). Aquí, a més, no hi ha ni tan sols pacte, només hem votat la investidura".

 

 


1 Comentaris

A

Albert Duran i Serra

La Pobla de Claramunt

18 de juny 2019.08:48h

Respondre

Una de les meves grans queixes , es el fet que l’executiva comarcal m’hagi ”castigat” a mi personalment per una decisió presa per tota la candidatura mentre que els executors de la suposada... Llegir més perdua de representació, s’amaguin davant dels militants d’ERC la comarca sota l’executiva comarcal quant la decició va se presa des del nucli directiu presidida per David Alquezar, Enric Asensio, Xavi Perez, etc.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.