TORNAR

El suport a la resolució de ruptura posa Igualada al punt de mira de l'Audiència Nacional

La fiscalia denuncia a municipis que es van adherir a la declaració del Parlament

politica
Dijous, 3 desembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Igualada figura entre els cinc municipis catalans que l'Audiència Nacional espanyola ha denunciat per haver-se sumat a la resolució de ruptura que es va fer efectiva al Parlament fa un mes. L'Ajuntament estaria acusat de delictes de sedició i rebel·lió.

Els jutges Fernando Andreu i Santiago Pedraz de l'Audiència Nacional espanyola han obert diligències prèvies contra dos ajuntaments catalans, Celrà i la Seu d'Urgell, per les seves resolucions de suport a la declaració de ruptura del Parlament, el 9 de novembre. Hi ha tres altres ajuntaments al Principat investigats, Sant Cugat del Vallès, Girona i Igualada. Els delictes a què s'afrontarien serien de sedició i rebel·lió, a més de prevaricació, desobediència, ús fraudulent de recursos públics i usurpació de funcions.

Les banderes al balcó ja van ocasionar una topada entre Ajuntament i maquinària estatalL'Ajuntament de la capital anoienca es trobarà en breu en la mateixa situació que Celrà o La Seu, tota vegada que la denúncia és el pas anterior en tots els casos de l'obertura de diligències. El jutge podria demanar la moció que es va aprovar al ple igualadí i tota la documentació derivada de la sessió. De fet, l'Audiència Nacional espanyola afegeix que els Mossos han d'informar de "les circumstàncies de la votació". La qüestió és que aquest ministeri públic només pot actuar contra els càrrecs dels ajuntaments, mentre que al Parlament, en estar aforats els diputats, no hi té jurisdicció.


3 Comentaris

J

J MARTI

3 de desembre 2015.18:11h

Respondre

Por la boca muere el pez, sr castells !!!.
De que vivira, cuando lo inabiliten?

P

Pep

Anoia

3 de desembre 2015.12:45h

Respondre

Això mateix, foteu-nos a tots a la presó. Així segur que estarem orgullosos de ser espanyols

J

J MARTI

3 de desembre 2015.04:53h

Respondre

Por la boca muere el pes, sr castells.
De què vivia, cançó lo inhabiliten?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.