TORNAR

Teo Romero mostra la seva "sorpresa i indignació" per l'afer dels presumptes cobraments irregulars de l'FMC

L'alcalde montbuienc ha dipositat els 3.333€ percebuts per l'ens municipalista

politica
Dimarts, 8 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Teo Romero ha respost a les informacions aparegudes recentment en les què apareix en la llista de 44 alcaldes de diverses formacions polítiques investigats pel presumpte cobrament de sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya, sota la presidència de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, qui en les darreres hores ha dimitit dels seus càrrecs i ha abandonat la política. Romero, que el proper 28 de juliol ha de declarar davant el jutge per la seva imputació en un presumpte delicte de malversació de cabals públics mentre era president del Fons Català de Cooperació, ara es mostra "sorprès i indignat" pel cas FMC, anunciant que ha dipositat la quantitat percebuda a l'espera que "aquesta lamentable situació s’aclareixi quan abans millor".

Romero "no existeix" a la web del PSC Anoia

El secretari general del PSC Anoia no té perfil a la web de la formació

Web del Fons Català de Cooperació en què veiem la plaça de Vicepresident vacant

Teo Romero, alcalde de Montbui

Teo Romero, alcalde de Montbui

Teo Romero ha mostrat "la meva sorpresa i indignació en assabentar-me per la premsa, que els aproximadament 200€ al mes que rebia de la Federació de Municipis de Catalunya per fer la feina que m’havia estat assignada com a president de la Comissió de Cultura de l’esmentada entitat, presumptament se’ns han estat abonant d’una forma no adequada, la qual cosa, com és obvi desconeixia per complet, doncs la tasca dels alcaldes en el sí de la FMC no és, com resulta fàcil de comprendre, establir la manera correcte de realitzar els pagaments, sinó treballar, com en el meu cas he fet i faig, per donar suport i impulsar polítiques i accions culturals pels municipis que formen part de la FMC, així com representar la FMC davant altres instàncies que també treballen per la cultura al nostre país com són la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, els Consells Comarcals, etc."

Romero afegeix que "les quantitats que m’han estat abonades per la Federació de Municipis de Catalunya (3.333€ bruts entre els anys 2011 i 2012) estaven subjectes a les corresponents retencions d’IRPF, i en conseqüència, les he declarat degudament a hisenda com a rendes del treball en els corresponents exercicis fiscals".

Finalment, l'alcalde de Montbui ha afirmat que "he procedit a dipositar la quantitat percebuda per la FMC durant els anys 2011 i 2012, per tal que no hi hagi cap ombra de dubte i amb l’únic afany que aquesta lamentable situació s’aclareixi quan abans millor".

Fins el moment, Teo Romero ha deixat la vicepresidència del Fons Català de Cooperació, plaça que correspon al PSC i que resta vacant.

Moviments dins el PSC anoienc

Fonts de l'entorn socialista a l'Anoia han explicat a l'Anoiadiari que en una reunió de l'executiva celebrada la setmana passada es va plantejar a l'alcalde montbuienc que fes un pas, un gest de responsabilitat abans de declarar com a imputat per un presumpte delicte de malversació de cabals públics el proper 28 de juliol, al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 26 de Barcelona. "No es tracta de justícia sinó d'ètica i de donar exemple", assenyalen les mateixes fonts. La demanda, tanmateix, va quedar damunt la taula a l'espera de la celebració del Congrés Extraordinari del PSC, que se celebrarà el 19 i 20 de juliol, que pot provocar moviments significatius tant a nivell nacional com comarcal. El sector crític, que sempre ha manifestat que no vol contribuir a la fractura que està patint el partit, no descarta res, i a l'espera dels resultats del congrés, mira amb atenció nous moviments com Avancem i Moviment Catalunya.

Significativament, el perfil de Teo Romero, primer secretari del PSC Anoia, a la web de la formació ha desaparegut.


5 Comentaris

T

TeoTV

15 de juliol 2014.18:42h

Respondre

Ha tornat els diners, però el que no diu es que ”las dietas” les cobrava inclús sense anar a les reunions executives.
”Puedes engañar a todo el mundo algún tiempo. Puedes engañar a... Llegir més algunos todo el tiempo. Pero no puedes engañar a todo el mundo todo el tiempo”.

J

Joanma

=ada

9 de juliol 2014.10:00h

Respondre

Jo també amb mostro sorprès i indignat, pro per la resposta que ha donat el Teo.

j

jaume

anoia

9 de juliol 2014.10:00h

Respondre

Pobre Teo
Ha tenido que devolver dinero al Fons Catala de Cooperación, al ayuntamiento de Montbui y ahora a la Federacio de Municipis.
Ahora resultara que el será la víctima, yo no sabia nada,... Llegir més yo pensaba que era correcto, ,
Pobre teo, con tantos cargos y trabajo sólo le faltaba controlar sus ingresos y cuentas corrientes.

En definitiva el culpable es quien paga el que recibe no tiene ningun tipo responsabilidad. M
Me pillan lo devuelvo y se acabo problema

J

Joan

Igualada

9 de juliol 2014.07:29h

Respondre

Vinga !! Alegria !! Quan enxampen aquesta colla d’alcaldes cobrant ” pressumptes ” sobresous el que diuen és que ja tornen els diners que han cobrat. I es queden tant amples !! Si això... Llegir més finalment es demostra que no és legal, no n’hi ha prou amb tornar els diners. Senyors alcaldes de Ciu, PSC, ICV, ERC, PP ... no n’hi ha prou. Si és il.legal que ho paguin penalment. Que estem farts d’aquesta casta política corrupta.

I no parlaré del Sr. Teo Romero, perquè si dic el que penso de ben segur que em buscaré més d’un problema, però Déu n’hi do.

F

Fuera corrupción Anoia

anoia

8 de juliol 2014.21:15h

Respondre

PLATAFORMA SABADELL LLIURE DE CORRUPCIO manifiesta que estas dietas injustificadas se percibían desde el 2004.

Teo comunica que ”he procedit a dipositar la quantitat percebuda per la FMC... Llegir més durant els anys 2011 i 2012, per tal que no hi hagi cap ombra de dubte i amb l’únic afany que aquesta lamentable situació s’aclareixi quan abans millor”.

Antes de dicho periodo no ha percibido importe alguno? si es así porque no se reintegran tambien?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.