TORNAR

Teo Romero valora la inversió pública a la comarca

76’5 milions d’euros per l’Anoia

politica
Dijous, 11 desembre 2008. 11:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Teo Romero, president del CESCA, recorda que “tenim la possibilitat que les empreses locals puguin fer un volum important d’obra pública aprofitant que entre les diferents administracions s’inverteixen 76’5 milions d’euros a l’Anoia, entre ells els 20 milions del Fons Estatal d’Inversió Local. Cal que no es perdi ni un euro”

Teo Romero

Teo Romero ha valorat aquet dimecres les inversions que arriben a la comarca i que hauran de paliar la crisi econòmica i dinamitzar el malmès mercat laboral. Recorda que “si els municipis petits tenen problemes a l’hora de presentar projectes han de tenir clar que poden comptar amb àmbits supramunicipals com la mateixa Diputació per tenir fets aquests projectes”.

Demanar ajuda a la Diputació

Així insisteix en què a través de la Diputació (programa Xarxa) s’invertiran a la comarca 13 milions d’euros en obres i activitats, 20 milions d’euros més arribaran a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) en el període 2008-2012 i també 6 milions d’euros més pel que fa al Pla de Dinamització Comarcal –tant en obra pública com en préstecs per a capital privat i subvencions-. A més els quatre municipis de la Conca d’Òdena (Montbui, Igualada, Vilanova del Camí i) reben 17’5 milions d’euros per a diferents projectes de la Llei de Barris.

El president del CESCA confia que aquestes actuacions afavoriran l’estímul de l’economia, però compta amb altres petits motors com l’Aeròdrom, ParcMotor, així com les inversions en infraestructures i equipaments. “Si cal, fins i tot, caldria plantejar que els preus del sòl a l’Anoia puguin ser “polítics” afegeix

Montbui rebrà 1.700.000 euros del Fons d'Inversió Local

Durant la mateixa compareixença l’alcalde montbuienc Teo Romero ha avançat que amb els 1’7 milions que Montbui rebrà amb el Fons d’Inversió local es podria dur a terme importants actuacions, com ara la segona fase del Boulevard de la Carretera de Valls (800.000 euros) o l’ampliació del cementiri municipal, que tindria un cost aproximat de 300.000 euros. L’alcalde socialista montbuienc també ha apuntat que s’està estudiant adaptar un dels espais del Centre de Serveis Municipals Montbou per acollir un espai de Centre de Dia per al nucli antic (l’actuació tindria un cost d’uns 100.000 euros) i també es podrien aprofitar els diners del Fons Estatal d’Inversió Local per fer la urbanització exterior del pavelló i la piscina coberta (al voltant de 500.000 euros), a més d’alguna actuació de caire menor.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.