TORNAR

Toni Claramunt: 'Igualada ha de ser capdavantera en construir una ciutadania digital'

La participació ciutadana és un dels eixos de la campanya d'ERC-RCat

politica
Dimarts, 12 abril 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'àmbit de la participació ciutadana és un dels punts que ERC - RCat inclou en el seu programa, i un dels eixos principals que va presentar Toni Claramunt. Amb l'objectiu de fer que 'la ciutat funcioni' el número 6 de la llista va referir-se a la voluntat d'aconseguir una democràcia transparent i participativa, fomentant l'accés lliure a les dades públiques i impulsant les tecnologies 2.0.

Toni Claramunt, el sisè de la llista d'ERC-RCat, va explicar les 6 propostes que la formació presenta com a més importants pel que fa a la participació ciutadana. En primer lloc, els consells municipals 'han de ser més participatius i amb cert caràcter vinculant' i, com a segona proposta, Claramunt va exposar la voluntat d'ERC-RCat d'impulsar les consultes populars i, si s'escau, arribar a un referèndum.

Pel que fa a les tecnologies 2.0, Toni Claramunt va parlar del concepte de 'ciutadania digital', i del foment que es vol dur a terme de les xarxes socials, els espais web... En aquest sentit, el sisè d'ERC-RCat considera que és imprescindible facilitar l'accessibilitat als alts càrrecs, així com la publicació de l'agenda dels càrrecs electes. En referència a la millora de la comunicació i la informació a l'Ajuntament, Claramunt va fer esment de la importància de potenciar un 'tracte més directe amb l'Ajuntament, a través de xarxes socials o per altres vies efectives, com les bústies'.

Per la seva banda, Torras va expressar que la participació és una de les eines que pot evitar que, en el futur, s'escurcin les distàncies entre electors i polítics.

ERC-RCat aposta per l'associacionisme local

Facilitar l'accés a serveis públics i impulsar diferents fòrums ciutadans també entra dins dels eixos principals presentats per Toni Claramunt que, acompanyat per Joan Torras, va subratllar que 'la participació ha d'integrar-se en totes les altres regidories'.

L'associacionisme local, segons Claramunt, és una de les apostes fortes de la candidatura, junt amb la promoció de voluntariats per joves, el foment de l'esport, la creació de l'oficina municipal d'informació, entre d'altres.


8 Comentaris

A

Antoni

Igualada

13 d'abril 2011.01:11h

Respondre

Tot això de la participació ciutadana està molt bé per fer titulars atractius, però tothom sap que a l’hora de la veritat no serveix per a res. Algú es pensa que una ciutat es governa a... Llegir més través d’assamblees???

Si l’Aymamí hagués pres les decisions amb assamblees de veïns avui no tindriem ni escales mecàniques, ni aparcament a la plaça de la Creu, ni l’Hospital a l’avinguda de Catalunya ni tantes altres coses que han demostrat ser lògiques, coherents i positives.

Ara bé, si teniu l’il·lusió de que Igualada sigui una ciutat governada amb assamblees endavant.

T

Toni Claramunt

Igualada

12 d'abril 2011.19:25h

Respondre

Hola Carles,
Doncs potser caldria posar alguna limitació tipus que no comporti una despesa superior a una quantitat concreta.
El que està clar és que cal donar algun incentiu als ciutadans... Llegir més representats en els Consells de Districte per tal que puguin considerar-los una eina útil, i no com ara que sembla una pèrdua de temps. Estaria bé facilitar aquesta participació ciutadana en aquells àmbits més propers als ciutadans...
I per cert,t’agraeixo poder llegir una crítica concreta al programa que presentem.

J

Jordi

Igualada

12 d'abril 2011.18:32h

Respondre

Sr. Antoni (Castells) i simpatitzants de SI,
No esteu cansats de criticar i criticar, de deslegitimar i deslegitimar. Podeu tenir, encara que ho veig difícil, una mica de respecte per la resta... Llegir més d’opcions polítiques. Sereu capaços de proposar enlloc de desaprovar tot el que us envolta. O teniu la raó absoluta?
Poseu seny i dediqueu-vos a sumar companys i no a dividir. Faríeu un favor a la ciutat i al país.

Força ERC-RCAT

A

Amadeu

Igualada

12 d'abril 2011.17:18h

Respondre

Sr Antoni, n’hi ha que voldrien que tot fossin cares noves i que només aquestes tinguessin legitimitat per portar-nos a la independència. Tot el que hi ha hagut abans, el·liminar-ho i fer tabla... Llegir més rasa. I proclamar demà mateix la independència. només els que vénen ara són els bons.

Però la política no va així. Es necessiten equips de gent que treballin. Que es renovin, que marxin, que tornin, que hi hagi relleus pero sense renunciar el passat, sense perdre capital humà... que alguns es quedin i que de nous entrin.

això de confiar plenament només perquè són nous no em fa massa gràcia. Els d’ERC-Rcat d’Igualada no són un partit majoritari però van fent feina i presentant propostes dia a dia. Em generen més confiança que molts altres.

a

antoni

igualada

12 d'abril 2011.15:46h

Respondre

feliu i carles, la veritat cares noves poques, ramon costa va marxar i ha tornat, toni claramunt està força implicat en ERC des de fa temps i qualsevol persona corrent igualadina sap qui fa i... Llegir més desfà a ERC igualada.

la independència no s’aconseguirà només parlant-ne d’ella (tot i que en aquest món tan global una mica sí) però no l’aconseguiran els que han estat 7 anys com a membres actius del tripartit al Parlament, i fins que aquesta gent no plegui per mi ERC no té cap legitimitat, encara que RCAT s’hi hagi unit a Igualada, tota la meva simpatia per ells però aquesta vegada el vot anirà per SI, són els que els tenen més ben ficats i és gent nova, i de veritat.

C

Carles

12 d'abril 2011.14:44h

Respondre

És una llàstima que en aquesta ciutat (i país) no sabem ser bons crítics i sempre acabem amb demagògies com la del sr. antoni del comentari anterior.

La crítica ha d’existir sempre en la... Llegir més política, però ha de ser per millorar l’acció i no per destruir el contrincant.

En aquest cas, s’està veient que setmanalment ERC-RCat ens presenten les propostes programàtiques en diferents àrees i diferents persones que fins ara no havien anat a dalt les llistes. Només veig que repeteix el cap de llista.

I s’agraeix profundament que els independentistes parlin de més coses que la independència. El cap i al fi, la independència arribarà no per dir-ho constantment sino per construir-la en propostes i persones capaces de governar la ciutat (i el país).


I, finalment, una crítica: la proposta de consells vinculants no ens pot portar que uns quants (els interessats fermament en una proposta que vagin als consells) imposin la seva opció per sobre de tots els
ciutadans???

f

feliu

Igualada

12 d'abril 2011.13:38h

Respondre

antoni, abans de fer aquestes preguntes retòriques t’has de mirar bé la llista d’esquerra. Veuràs com sí que els noms han canviat.
I a més, la notícia és d’àmbit local; no miris tant el... Llegir més partit que hi ha a nivell nacional sinó les persones que es presenten a Igualada per ERC(+RCat, és clar), les seves propostes i el seu programa.

a

antoni

igualada

12 d'abril 2011.12:43h

Respondre

Si el problema no és la participació, el problema és la poca trempera d’aquests d’ERC. estan fent molt més al parlament els ara 3 diputats de SI que els 44 que ha tingut ERC en aquests... Llegir més últims 8 anys.

com vol canviar de rumb ERC si són els mateixos de sempre a tot arreu? quan pensen plegar les patums a nivell nacional i a nivell local?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.