TORNAR

Unió descarta presentar candidatures per separat

Xavier Boquete afirma que es consensuaran totes amb CDC

politica
Dimarts, 13 gener 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El president d'Unió Democràtica de Catalunya a l'Anoia, Xavier Boquete, afirma a Anoiadiari que no hi hauran candidatures del seu partit per separat a la comarca en cap dels 33 municipis

Unió Democràtica tanca files a l'Anoia amb CDC i no proposarà cap candidatura sense el seu soci de federació a la comarca. El líder dels cristianodemòcrates a la comarca, Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, ha afirmat que no es repetirà cap fricció com la del 2011 a Òdena. Avança que "no tenim cap escenari de conflicte amb Convergència Democràtica i estem treballant amb ells per tancar els caps de llista". 

En la confecció de les candidatures, on es consensuaran els equilibris entre els socis de federació, sols queda "acordar petits serrells". Boquete assegura que no hi ha conflictes amb CDC i que "les relacions personals poden ser complicades, però ara mateix no hi ha cap fricció en la confecció de les candidatures, ni crec que n'hi hagi". 

Xavier Boquete, president d'Unió a l'AnoiaSobre si en algun municipi amb llistes de CiU hi podria haver una formació com Unió i Acord Municipal (UAM) que el 2011 es va presentar amb membres d'Unió com a alternativa a candidatures de CiU, Boquete ha estat clar: "les persones que estaven a UAM ja no són a Unió". A Òdena i Piera, on el candidat a alcalde de la federació era convergent, va sorgir aquesta fórmula com a alternativa. Remarca que "no tenien res a veure amb el nostre partit, encara que hi hagués persones que en formaven part. Els nostres candidats estaven a les llistes de CiU".

UAM va comptar a Òdena amb Francesc Jorba (UDC) tancant la llista, que fins setmanes abans havia estat pugnant amb Pep Solé Vilanova i Josep-Vicenç Mestre per encapçalar la llista de CiU. CDC i UDC també van tenir una crua batalla a Igualada el 2007 sobre qui havia de ser l'alcaldable de CiU, que va acabar sent Marc Castells per sobre del cristianodemòcrata Quim Romero. Romero, una vegada començada la campanya, va cridar a votar en blanc.


1 Comentaris

j

joan

08700

17 de gener 2015.13:09h

Respondre

Els de Unio, mai sereu res.
Sou un partit amorfo, no sou ni carn ni peix.
Llàstima, mols catalans, necessitem un partit nacionalista català, amb un discurs valent, i clar, que desemmascari als... Llegir més Messies, que ens volent portar a Itaca. ( Millor dit, a la misèria, excepte, per ells, que seguiran mamant de la mamella.)
.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.