TORNAR

UDC de l'Anoia es mostra obertament a favor de la independència

Desitgen que les seves consideracions siguin compartides per la resta de militants del partit

politica
Dimecres, 6 novembre 2013. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Unió Democràtica de l'Anoia ha fet públic un manifest a través del qual es mostra obertament i clarament a favor de la independència de Catalunya, desmarcant-se així del posicionament de la direcció del partit a nivell nacional. En el text expressen el seu desig de que la resta de militants comparteixin les seves consideracions.

Els anoiencs apel·len l’esperit dels estatuts fundacionals del partit i citen les paraules de Manuel Carrasco i Formiguera

Els militants d'Unió Democràtica de l'Anoia, reunits en assemblea a Jorba, van aprovar per unanimitat un manifest en el que exposen que des del seu punt de vista 'les antigues solucions ja no són practicables i es fa del tot necessari un canvi d’estatus quo'. Citen en aquest punt les paraules d'un dels històrics dirigents d'UDC, Manel Carrasco i Formiguera: 'La llibertat d’una nació oprimida no pot dependre mai de la forma de govern de l’estat que la domina: depèn solament i exclusivament, de la voluntat dels seus fills per a assolir-la”. I també: 'La independència de Catalunya, el meu suprem ideal d’aquest món'. 'Ideal que nosaltres compartim' - afegeixen.

Els democratacristians anoiencs acaben dient en el manifest que desitgen que 'les nostres consideracions puguin ser compartides per la resta de militants del nostre partit. Creiem que en una situació excepcional i històrica, com la que vivim, cal adoptar decisions valentes'.

En el manifest també apunten que 'cal continuar defensant l’autodeterminació i treballar per l’exercici del dret a decidir, per tal d’assolir la sobirania plena de Catalunya'.

Aquesta sobirania –continua el text- 'no pot significar res més que assolir les estructures d’estat de Catalunya, un Estat membre de la Unió Europea', tal i com s’afirma en la ponència aprovada en el 25è Congrés Nacional d’UDC. Els militants anoiencs d’UDC apel·len a l’esperit dels estatuts fundacionals del partit i a l’ideari de qui va ser un dels seus màxims dirigents, Manuel Carrasco i Formiguera.

També recorden que la reivindicació del dret a decidir és un clam dels catalans i catalanes -com es va fer evident amb la massiva participació en la Via Catalana de l’Onze de Setembre passat- per poder 'construir una societat més justa socialment, econòmicament i respectuosa amb els trets d’identitat del nostre poble'.

En relació a la comarca afirmen que el nou 'estatus quo'que cal aconseguir ha de significar també 'una oportunitat per a l’Anoia', i per això l’assemblea comarcal es compromet a treballar 'perquè la comarca, que ha demostrat sobradament la seva solidaritat acollint infraestructures de país com l’abocador i l’Ecoparc, rebi també les necessàries i reclamades inversions que garanteixin el progrés econòmic i social d’un dels territoris més castigats per la crisi'.


1 Comentaris

J

Josep

Igualada

8 de novembre 2013.00:04h

Respondre

benvinguts,welcome,willkommen ...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.