TORNAR

Vanesa González es presenta en societat i no renuncia seguir a l'alcaldia

Vilanova 365 reuneix vora 200 persones a Can Papasseit

politica
Dissabte, 11 abril 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'actual alcaldessa de Vilanova del Camí, Vanesa González, va voler fer una demostració de força en la presentació de la seva candidatura a l'alcaldia. El nou partit amb  què es presenta, Vilanova 365, reunirà dos companys de govern també expulsats del PSC, i diverses persones implicades en el voluntariat i la vida social vilanovina.

L'equip de govern de Vilanova del Camí no tira la tovallola. Ahir al vespre, a Can Papasseit, van rebre el suport de quasi dos centenars de persones en la presentació en societat de la seva alternativa per al proper mandat: Vilanova 365. Amb la presència entre el públic del seu predecessor i avalador, l'ex alcalde Joan Vich, i del seu company Antonio Sánchez -que tampoc ja no està al PSC-, l'alcaldessa Vanesa González va donar a conèixer el seu projecte amb una declaració d'intencions i alguns retrets implícits al PSC. "Tinc 37 anys, en fa un que exerceixo d'alcaldessa i no tinc cap altra ambició que servir al poble. Vull continuar treballant per Vilanova. No sóc perfecta, ni la millor. Sí que sóc vilanovina de cap a peus" es va presentar. Va deixar clar també que malgrat l'extrema oferta de partits i l' existència d'una candidatura del PSC, no renuncia a repetir com a alcaldessa. 

González, en la seva intervencióTant en el vídeo de presentació com en els discursos es va eludir prudentment mostrar a González com a continuisme de Joan Vich, però sí que es va subratllar la transformació dels espais urbans en els darrers anys i la voluntat de continuar executant millores, amb "la qualitat de vida" com a objectiu principal. L'alcaldessa va ser el centre de l'acte i després, ella va anar donant a conèixer els qui seran els seus companys. Companys que ja en el vídeo, alternant testimonis en català i castellà, van animar a recolzar Vilanova 365. La composició de la candidatura és de professionals liberals, treballadors, educadors i petits empresaris. Un ventall de la societat vilanovina, amb majoria femenina. Pepita Còdol i Antonio Maturana repeteixen, però són els únics de les cares que presentava el PSC fa quatre anys. 

L'experiència va ser l'aval que va esgrimir Josep Minguet, professor del CEIP Joan Maragall, abans que Vanesa González intervingués. Els set anys al consistori abans d'assumir l'alcaldia i el coneixement de la casa "són el fet diferencial". Vanesa González va parlar del seu programa de govern, incidint especialment  que "som d'esquerres, una candidatura progressista i plural". També va esmentar la fricció amb el PSC: "hem viscut situacions desagradables, que no havíem buscat, però no hem volgut que interferís en l'Ajuntament". Recordava que en aquest convuls escenari han sabut dialogar i tirar endavant el govern, que les sotragades han ajudat a fer néixer el nou projecte. 

Va enumerar el treball dels serveis socials de Vilanova, "5.600 usuaris atesos, 1.200 ajudes", va assegurar "la prioritat" cap als col·lectius més vulnerables i vetllar "pels petits detalls". La mateixa González va prometre continuar i aprofundir també en polítiques de participació. I els membres de la candidatura van llançar un darrer dard als socialistes: "no tenim ningú que ens mogui els fils".


2 Comentaris

V

Vilanovina

Vilanova del Camí

12 d'abril 2015.16:15h

Respondre

L’alcaldessa més coherent que Vilanova pot tenir: signa un manifest de rebuig a la recollida d’aliments de PxC i alhora els hi dóna permís per realitzar-la.

P

Pere

Vilanova

11 d'abril 2015.09:54h

Respondre

Es veu que repeteixen tres de quatre, magnific, les úniques cares de fa 4 anys, un 75%, voleu dir que anem be.
Per cert que diguin ”no tenim ningú que ens mogui els fils”. té pebrots, fins... Llegir més ara els estaven movent? per que ja porten uns anyets al PSC.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.