TORNAR

Vergés s'estrena afirmant que "defensaré la sanitat universal a Catalunya"

La titular de Salut igualadina demana a Pedro Sánchez que reverteixi el decret del PP al respecte

politica
Dimarts, 5 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dilluns Alba Vergés mantenia el primer contacte com a consellera de Salut amb els membres del Departament, en una reunió on abordava les primeres actuacions que es faran ara que s'aixeca l'article 155. L'anoienca es desplaça aquest dimarts a Brussel·les per a parlar amb Toni Comín, el conseller exiliat d'aquest àmbit.

Alba Vergés, la flamant consellera de Salut igualadina, vivia aquest dilluns la seva primera jornada al capdavant del departament després de ser nomenada. L'anoienca va ser rebuda calorosament pels treballadors de la conselleria i va anunciar que "Catalunya seguirà donant assistència sanitària a tothom". Avança que "la Generalitat plantarà cara al reial decret del PP" que limitava l'accés universal a aquest dret.

Vergés, en la seva arribada a la conselleriaLa igualadina assegura que "la societat catalana sempre ha mostrat aquest consens al respecte i independentment del que faci el Govern espanyol, però espero que el nou president, Pedro Sánchez, derogui el reial decret estatal del PP que denega la universalitat d'aquest dret". La nova consellera expressa que "assumeixo la nova responsabilitat amb la mateixa voluntat de servei" de tota la seva trajectòria i mostra el seu agraïment al conseller Antoni Comín pel seu compromís amb el país i la seva gent. "El Departament de Salut és un on pots demostrar més la feina per millorar la vida de les persones, amb un dret tan fonamental com és el de la salut, pilar bàsic del nostre país", segons Vergés. En aquest sentit, la consellera subratlla que "hem fet fora el 155 i hem recuperat les institucions per a posar-les al servei de la ciutadania. Venim aquí per tornar a treballar per a la gent, per a governar per a tothom, per a la vida de totes les persones".

Vergés era rebuda per membres d'ADIC Salut. Mostra la seva satisfacció i reconeixement a la feina dels treballadors del Departament de Salut, del CatSalut, i per extensió al de la resta d'organismes de salut i professionals de la sanitat pública de Catalunya "en aquests mesos tan durs sense que la ciutadania notés les conseqüències del control estatal".



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.